• bununla lezzetli tarif arayanlara duyurulur;bildiğiniz kabak mücverine un yerine bunu koyun , fırında pişirin kızartma olmaz , bol dereotlu , karabiberli oh misss.
  • macrocenter'da buldugum dukan marka olani digerleri gibi yemege yogurda abuk bir tad vermiyor, hatta hic tadi yok diyebilirim.
  • alıp dolaba koyduğum, bir zaman sonra ev yapımı ekmeğin üzerini süslemeye kullanmak için çıkarıp pancake tarzı bir şey denediğim fena doyurucu tahıl. 3 kaşık bundan, üç kaşık çökelek, 2 yumurta, biraz maydonoz, tuz ve karabiber ile köfte kıvamına getirip elde iri ve yassıca köfteler halinde şekil verdim. yağsız ya da az yağlı tavada alt üst ederek pişirince pek güzel kokular saçtı mutfağa. domates çorbasıyla şahane oluyor.
    not: dukan'a inanmıyorum.
  • çiğ haliyle yenmeyen tahıl.
    nasıl ki kaşık kaşık buğday unu, çavdar unu filan yemiyorsanız bunu da yememeniz lazım.
    yulaf kepeği ile çok çeşitli hamur işleri yapılabiliyor. ekmek, krep, kek, poğaça, börek, tost... bu şekilde tüketilince hem doyurucu hem de liften zengin, glutensiz bir tahıl ile beslenmiş olursunuz.
    iki kaşık yulaf kepeği, bir çay bardağı süt ve bir yumurta ile elde çırpılıp 15 dakika kadar bekletildiğinde şişip yoğunlaşıyor mesela. bununla krep tavasında üç tane krep yapılır. arasına da koyun peynirinizi afiyetle yiyin.

    yulaf kepeği ile yapılan tarifleri dukanamca.com'da bol bol bulmak mümkün.
  • yulaf ezmesiyle karıştırılmaması gereken, yüksek protein içerikli normal karbonhidrat ayarında olmayan bir karbonhidrat. sabahları 1-2 yumurta, peynir ve maydanozla 2 yk yulaf kepeği karıştırıp omlet yapıyorum ki, yumurta kokusuna dayanamadığımdan omlet falan yiyemem. bunu ekmeksiz gayet rahat yiyebiliyorum krep-börek gibi bir şey oluyor. şimdi de kurabiye deneyeceğim kendisiyle, iyi buluş takdir ettim.
  • yulafı at yer hem de her tarafını. en eski insanlar besin elde etme konusunda o kadar zorluk yaşamalarına rağmen yulafı az proses etmişler. çoğunlukla ununu kepeğini ayırmadan doğrudan sürmüşler heyvanatın önüne. ama buğday yulaftan değerliymiş ki onu proses etmişler. bana da sorunuz ki buğday yulaftan daha değerli bir tahıldır. bu durumda buğday kepeği tüketmek vitaminler, mineraller açısından daha doğrudur. esasında modernite, uzmanlaşma adına buğday içinde derinlere inilmeli, buğday kepeğinin de en değerli kısmı olan ruşeyme yönelmeliyiz.

    dukan'ın arkadaşının yulaf değirmeni var ve kepeğini satacak yeni pazarlar arıyor o yüzden dukan'a öyle yazdırıyor. halbuki buğday kepeği daha doğru tercih dukan da biliyor. yulaf kepeği o kadar değersiz bir şey ki onu yiyeceğine hiçbir şey yemeyiver, aç dur iki dakika. baktım şimdi tmo'dan yulafın fiyatı da buğdayla başa baş nasıl oluyorsa. bunlar hep işte dukancılık, bir de buğday ithalatı var ve dış piyasalar ucuz ama yulaf ithalatı yok. ülke tarımı her türlü yerlerde bunu bilelim de her türlü hububatın kepeğini mepeğini kendimize saklayalım hayvanlara vermeyelim. hayvanların sayısı böylece azalsın zaten ben et yemeye artık biraz karşıyım.
  • evet bence kesin boyledir'in (bkz: #44416148) bu entry'sindeki tarifi yulaf kepeğini tepeleme koymadan yaptım az önce.
    içine pul biber, kekik, nane ve 5-6 zeytin de koydum.
    ekmek tepsisi yerine de muffin kaplarına azar azar koydum.
    resmen leziz oldu!!! minik porsiyonlar halinde günde 3-4 tane yiyebileceğim çok çok çok lezzetli atıştırmalıklarım oldu!

    yulaf kepeğini kullanmadan önce süt ile yumuşatınca ortaya çok daha iyi şeyler çıkıyor aklınızda olsun.

    ekmek tarif
    6 yemek kaşığı yulaf kepeği,
    biraz light süt,
    2 yumurta,
    2 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt,
    2,5 yemek kaşığı süt tozu,
    1 paket kabartma tozu
    kekik, nane, pul biber, 3-5 çekirdeği alınmış zeytin

    yulaf kepeğini light süt ile ıslatın 7-8 dakika bekletin, irmik gibi görünsün, çeksin biraz.
    kabartma tozu ve zeytini en son koyacak şekilde diğer tüm malzemeleri koyun ve çırpın güzelce.
    kabartma tozu ve zeytini de ekleyin. biraz daha çırpın. kabartma tozu koyduktan sonra çok çırpmamanız lazım hiçbir şeyi.

    yulaf kepeği biraz dengesiz olabilir o yüzden ince tabaka olacak şekilde koymanızı tavsiye ederim küçük kaplara bölemeyecekseniz. bu şartlar altında benim fırınımda 170-180 derecede 25. dakikada pişmişti. 20 dakika sonra açıp bi tanesinin ortasına kuru bıçak batırıp durumu görebilirsiniz.
  • yoğurtla beraber tüketildiğinde ağızda talaş hissi, boğazda acımtırak bişi bırakıyor. sadece dukancıların tekelinde gibi dursa da günlük lif ihtiyacını kestirmeden sağlayabilen bir besin olduğu için diyet yapmadan da tüketilmesinde fayda var.
    kutusu 15 tl ye falan düşmüş. kolay tüketilen ve çabuk biten bir şey değil onun için o para ediyor yani.
    ben içine şundan katıyorum lezzetli bir şeymiş gibi oluyor o.o. afiyet olsun. *
  • hemen bir tarif verelim (1 kişilik)

    2 kaşık yulaf kepeği
    azıcık ıslatacak kadar sütle karıştırın
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı yoğurt
    bu karışımın için 1 çay kaşığı kuru maya karıştırıp bir saatliğine atın bir kenara.

    bir soğanı kavurun, içine ıspanak veya pazı veya küçük doğranmış pırasa, bol karabiber (acı severseniz pul biber) atın. kavurun.

    mayalanan karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu atıp karıştırın. sonra sebzeyle karıştırıp az yağlanmış fırın kabına veya muffin kalıplarına dökün. fırında 20-30 dakika göz kararı.

    pofuduk pofuduk, tuzlu kek gibi bir şeyler olacak. gayet lezzetli ve doyurucu bir öğün çıkıyor ortaya. sebzesiz yaparsanız da ekmek gibi bir şey olur.
  • yulaf kepeği ile buğday kepeği arasındaki farka değinmek istiyorum.

    yulaf kepeği hidrofildir. ya da daha doğru bir deyimle çözünebilir liftir. bu lif midede çözülüp jel kıvamına gelir ve midenin boşalmasını yavaşlatır. bu sayede pilorustan duodenuma yavaş yavaş akan kimus (mideden barsağa akan kusmuk) birden emilip alimenter hiperglisemiye (çok şekerli birşey yediğinizde kan şekerinin birden yükselmesi) neden olmayacaktır. whiskasın jöle içinde ıslak kedi mamaları geldi aklıma. neyse,

    bir de hidrofobik ya da suda çözülmeyen kepek vardır ki bu da buğday kepeğidir. bu kepek suda çözünmediğinden hızla geçer gider kendi yoluna devam eder. kabızlık problemi çekenlerde işte bu suda çözülmeyen lif gereklidir.

    önemli not: hayvan gibi kepek yiyip (yanlış anlaşılmasın, hayvan yemidir ne de olsa) üstüne su içmemek ve/veya diyetten yağı çıkarmak gibi bir hata yaparsanız, tuvalette çıkardığınız taşlaşmış fosilin organik bir bileşik olduğuna inanamayabilirsiniz. tabi üstündeki kanları yok sayarsak. bilmem anlatabildim mi?

    sağlıcakla kalın.
hesabın var mı? giriş yap