93 entry daha
  • üniversite işgallerinin hızla yayıldığı komşu.
    (bkz: komşuda pişer bize de düşer)

    http://www.sesonline.net/…el_sayfa.php?kartno=46072

    (bkz: #9651307)
  • “yeni demokrasi” hükümeti, pasok’un (ondan önceki sözde sosyalist hükümet)
    politikalarını devam ettirerek üçüncü düzeyde eğitim (üniversiteler) hakkında yasalar çıkartıyor.
    işçiler, çiftçiler, öğrenciler; “yeni demokrasi” hükümeti, pasok’un (ondan önceki sözde sosyalist hükümet) politikalarını devam ettirerek üçüncü düzeyde eğitim (üniversiteler)
    hakkında yasalar çıkartıyor. bu yasalar şunları içeriyor:

    • “kendi zamanlarında” diploma alamayanların dışlanması;
    • özel üniversitelerin temellerini yasallaştırmak;
    • üniversite görevlilerini (siyasi) parti kıstasları (tercihleri) altında değerlendirmek;
    • uzmanlaşmış fakülteler yaratarak diplomaları bölerken şimdiye kadar kazanılmış tüm işçi haklarına saldırmak;
    • genç insanları sürekli bir eğitim sürecine sokmak ve bu sırada aralarındaki rekabeti arttırmak;
    • bilgili insanlardan çok kapitalist sistemin “dişlileri”, terbiye edilmiş makineler olan öğrenciler üreterek öğrenci sendikacılığının bastırılması için koşullar yaratmak.
    bu süreç avrupa birliği yönergelerinin bir uyarlamasıdır. işçilerin haklarına saldırıyla, çalışma saatlerinin arttırılması, maaşların ve emekli aylıklarının düşürülmesi ve patronların istedikleri kişileri istedikleri zaman işten atabilme hakkına sahip olmalarıyla devlet ve sermaye daha
    fazla kar ve güç için yeni bir hücum başlattı. bundan böyle üniversite öğrencileri, en “iyi” üniversite fakültelerini bitirenler ve gelecekte “iyi” bir yaşam bekleyenler bile belirsizlik içersinde kalacaklar.
    otoriteler nüfusun geniş kesimlerinin proleterleşmesini savunurken şaka yapmıyor – bunu hükümet bakanlarının ve müttefiklerinin kibrinden görebiliyoruz. aynı anda kontrol altındaki ve “şirket” sendikalarındaki kamu işçilerinin yardımıyla sömürülenler pek çok parçaya ayrıldı ve bugünkü düzeni yıkmak için gereken sınıf dayanışması imkânsızlaştırılmaya çalışıldı.
    sonuçlar çıkartmak zorundayız. öğrenci mücadelesi sadece “sağlam” diplomaları amaçlamaya devam ettikçe; işçilerden, çiftçilerden, diğer sömürülenlerden ve ezilenlerden uzakta durdukça bu hükümetin oyununa gelmek olacaktır. onların bekledikleri de bu: tek başımıza uzlaşmacı şekilde mücadele etmek.
    tek çözüm işçilerin, işsizlerin ve yoksulların yanında birleşik bir mücadeledir. eylemlerimizi üstümüze almalıyız. bu günkü koşullarda öğrenciler kendi meselelerini sahiplenerek sendikalaşmalı, bu sürece katılmalı, mücadeleyi siyasi partilere havale ederek tatile
    çıkmamalıdırlar. bununa birlikte bu yetersizdir.
    sendikalı, ama aynı zamanda devrimci bir yolla çalışmalıyız. hayır, sadece gelecekte işçilerin üstünde iktidar kurmak için “sağlam” diplomalar elde etmek için değil, tersine mezun olmuş olmamış tüm işçilerin maaşlarının eşitlenmesi ve herkes için daha iyi bir yaşam talep etmeliyiz.
    kabul edebileceğimiz tek rekabet bugünkü toplumsal sefaletin ve bireysel yalıtılmışlığın sorumluları olan patronlara, hükümete ve devlete karşı sınıfsal rekabettir.
    sadece bu hatta süren mücadeleler başarıya ulaşacaktır. hükümet örgütlü olduğumuzun ve savaşı hem birlikte bir sınıf mücadelesi ile yürüttüğümüzün farkına vardığında, geri çekilecektir. fransa’da geçen aylarda elde edilen zafere burada da ulaşılacaktır. bundan sonra hükümet siyasal manevralara başlayacaktır, fakat ondan asla bizim çıkarlarımızın savunucusu
    olmasını bekleyemeyiz; o her zaman egeme sınıfların bir destekçisi olarak kalacaktır.
    sınıfsal eylemimiz bu yasaların geri çekilişi ile durmamalı. bunlar sadece dışarıya açılan kapımızın önündeki bir basamaktır. mücadele sürmelidir, toplumun her kesimine yayılarak, hep birlikte daha fazla insanı kapsayarak, kesin zafere kadar!

    uzlaşmasız devrimci bir sendikal mücadeleye doğru!

    yunanistan anarşistler federasyonu (oae) (petras yerel kolektifi)

    26/05/2006

    çeviri: anarşist komünist inisiyatif
  • "öğrenciler ülke çağında 150 üniversiteden fazlasında okulları özelleştirecek olan yeni yasayı protesto etmek için derslere katılmayı reddederek oturma eylemleri gerçekleştirdiler.
    öğrenciler yasanın ücretsiz yüksek öğrenime son vereceğinden korkuyorlar.
    polis atina'da büyük bir gösteride yüzlerce öğrenciyi yaralayarak, sopalar
    ve göz yaşartıcı bombalarla saldırdı. bir katılımcıya göre onlarca
    ambulans vardı. protestocular mağazaları ve lüks arabaları tahrip ederek
    cevap verdiler. anarşistler ve işgalevciler çatışma sırasında polise yangın bombaları ve taş vs. gibi şeyler attılar.

    fotoğraflar için:
    http://istanbul.indymedia.org/…s/2006/06/128499.php "
  • başlayan üniversite işgalleri ve isyanın kısmen olumlu sonuç verdiği komşu.

    " yunanistan’da haftalardır süren üniversite işgalleri ve sokak eylemleri sonucu, hükümet eğitimi ticari hale getiren ve özel üniversitelerin kurulabilmesinin önünü açan yeni yasa görüşmelerini bugün yaptığı açıklama ile, hükümet ekim ayına ertelediğini açıkladı. öğrencilerin buna yanıtı ise; “ekim’de yine bekleriz. o zaman daha güçlü olacağız” oldu "

    http://www.sesonline.net/…el_sayfa.php?kartno=46225
  • (bkz: #14547226)
  • örnek almamız gereken bizden kat kat uygar, kat kat insan ülke.
  • yarım milyon memurun grev ile kilitlediği ülke.
    http://yesilgazete.org/…lyon-memur-hayati-durdurdu/
  • bir isyana dönüşmüştür genel grev.

    http://yesilgazete.org/…0/05/05/yunanistanda-isyan/
4256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap