• çoğu batı ülkesinde görülen ve aynı zamanda servis, çay molası da olmaması ile yüze çarpan gerçek. öğlen molasında ne yaparsan yap yemek beni ilgilendirmiyor diyor işveren.
    not: yurt dışında maaş yüksek ondan bu hizmetleri işveren karşılamıyor desek de işçiyi bu tip hizmetler mutlu eder. türkiye'de koç, sabancı gibi işçiye yüksek maaş veren şirketler de bu hizmeti veriyor. bence yurt dışındaki çalışanlar için önemli bir eksiklik.
  • götten uydurma tespit. hiç gitmediysem 100 ayrı fabrikaya gittim, hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.

    edit: arkadaslar eksinin dusen zeka seviyesi yuzunden aciklama sart oldu. fabrika gezdigimi bizzat belirttim, plazalardan ornek vermeyin lutfen. mesaja bogmussunuz.
  • yemek ücretini maaşına yansıtıp istediğini ye diyebilir. ama avrupa'da yemek verilmiyor diye bir şey yok. yurtdışında çalışan çok arkadaş var. böyle bir şey duymadım.

    edit: varmış böyle bir şey. benim arkadaşlar hep çalışana değer veren şirketlerde çalışıyor demek ki. öğlen yemeğini bırak. kahvaltı ve aksam yemeği vereni bile var.
  • amerikada kat görevlisi ise yemek yok ama restaront da iseniz yemeğin kralını yersiniz . :)
  • kesin yaşanmıştır bu.
  • amerikada da verilmiyor, arti yemek molasi verildiğinde çalışmaktan sayılmayıp maaştan kesiliyor. bazi işverenler sigara molasini dahi maastan kesiyor.
  • hangi yurt dışı?

    amerika mı, fransa mı, suudi arabistan mı, venezuela mı?

    türkiye dışındaki her yer sanırım... bütün dünya. yurdumuzun dışında kalan her yer... tek enayi bizmişiz meğer; işverenlerimiz pek cömertmiş...

    başlık: yurt dışında herkesin ineğe tapması. entry: hindistan'da böyle böyle...

    yurdun dışı sadece hindistan mı? bu mu senin ifade yeteneğin, bu kadar mı anlatabiliyorsun derdini?

    şöyle bir konuda "yurt dışı" diye bir tanım yapabiliyor adam ya, şaka gibi...
  • hollanda ozelinde konusuyorum evet yemek verilmiyor ya da yemek ucreti diye bi sey de verilmiyor genelde. bunun sebebi de bu insanlarin oyle genis genis ogle yemegi kavramlarinin olmamasi. cogu yarim saat icinde evden getirdikleri ekmek arasi salam peyniri falan yiyip ogle arasini bitiriyor. sirket biraz sehir merkezinden uzaksa kantin tarzi yerler oluyor icinde, fiyatlar da yuksek olmuyor ama kendiniz odeyip aliyorsunuz. kahve ve cay cogunlukla ucretsiz, servis elemani diye bir sey yok makineden gidip kendiniz aliyorsunuz.

    not: bu entryden turkiye'nin calisma kosullari hollanda'dan iyidir, yasasin akp dedigimi sanan insanlara artik bi sey demiyorum. kafayi yemissiniz.
  • amerika da tech companyler disinda olmayan jesttir. lakin sigara ya da kahve molasi maastan kesiliyor kismina ben sahit olmadim. gerci olursa da cok fazla yadirgamam. 10 sigara 10 dakikadan 1 saat 40 dakika eder. birde uzerine 1 saat yemek koyun 2 saat 40 dakika. 8-9 saatlik bir mesaide yaklasik 3 saat mola alinirsa isveren onun parasini calisandan keser.
  • isveç'te de yok. mesela burger king ve mcdonald's gibi yerlerde var ama orda çalışacağına işsiz kal daha iyi.
    gerçi bizim burda mikrodalga ve hazır yemek kültürü var. şöyle; https://images.app.goo.gl/umwzs6lmmxfyfjmf9
    bunu iş yerinin mikrodalga fırınları oluyor 8-10 tane mola alanında, pişirip yiyorsun.
    türkiye'de böyle şeyler yaygın değil.

    bir de avrupa'da bin çeşit insan bir arada yaşıyor. vejetaryen var, vegan var, müslüman var, glutensiz yiyen var, laktozsuz yiyen var ve bunların hepsine saygı/anlayış var hangisine vericen yemeği? yemek fişi veya şirketin günlük yemek parası gibi şeyler mevcut gerçi çoğu yerde. mesela benim senelik 500 euro hobi primim var. spor, masaj, havuz, binicilik, golf cart curt için ödüyorlar bunu bana.
hesabın var mı? giriş yap