• şimdi biri gelip buraya kupa sayısı falan koyacak.

    arkadaşlar tamamen teknik yönden ele aldığım bir kıyas. yoksa kariyerler ortada. tartışmaya değmez. yusuf şimşek, teknik kapasitesi, oyun görüşü ve yüksek zekası ile şayet avrupada futbola başlamış ve eğitimi bu yönde almış olsaydı, zamanında yaptığı karı-kız, alkol, gece hayatı hatalarını yapmasaydı bugün en az zidane kadar efsane bir futbolcu olabilirdi.

    kimsenin buna itiraz edeceğini zannetmiyorum.
  • karşılaştırmaya girmeyeceğim ama kabul etmeliyim ki zaman zaman bu karşılaştırmayı yapmak benim de aklımdan geçmedi değil.

    ama yapacak cesareti kendimde hiç bulamamıştım.hala da bulamıyorum...
  • -keşke zamanı tersine alabilsem, şimdi fenerbahçe'de olmuş olsaydım her şey bambaşka olurdu. her gece yatağa yattığımda kendime küfrediyorum.

    yusuf şimşek 33 yaşında denizli'de.
  • ne cannes, ne bordeaux, ne torino ne de madrid zizou'yu bozmazken istanbul yusuf'u kendine benzetmiş, dağıtmıştır. topu topu 7 defa a milli olan yusuf, zizou'yu tv'den(belki bazen de tribünden) izlemiş ve "ne var ki lan ben de yapabiliyom bunu" demiştir.
  • yusuf beşiktaş'ı şampiyon yapmıştır. zidane beşiktaş için hiç bir sikim yapmamıştır. bu yüzden yusuf benim için daha büyük topçudur.
  • karşılaştırma yaparken beklentilere de bakmak gerek.
    yusuf şimşek mutlak ve reddedilemez bir şekilde yeteneklidir, kabul.
    zidane'dan beklenenler aynı şekilde yusuf'tan da beklenseydi birşeyler olabilirdi.
    yusuf'a çık 2 adam geç bi ara pası ver kralsın diyen adamlar olmadı mı sanıyorsunuz ?
    zidane'a böyle birşey söylesen adam sana güler. türkiye'de sistem bu.
    sen yusuf gibi bir adamı 12-13 yaşında al. zidane'ın aldığı eğitimin aynısını ver. bak bakalım nasıl topçu oluyor. sergen yalçın'da aynı.
    sergen yalçın ve wayne rooney karşılaştırılabilir. birde sergen'in rooney kadar eğitim almış halini düşünün. real madrid 100 m. verirdi sanırım sergen'e.

    karşılaştırmaları yanlış yapmayalım. burada çocuk 12 yaşındayken simit satıyodu. babasından dayak yiyodu. öğretmeni tarafından özgüvenine tecavüz ediliyordu. eve kömür taşıyodu.
    sen zidane gibi adamı al 12 yaşında. getir buraya yusuf'un çocukluğunu yaşat. sonra görürsün hangisi daha yetenekli.
  • yusuf şimşek, esra balamirle manita olmuştu bir dönem, zinedine zidane bayer leverkusene muhteşem bir gol atmıştı şampiyonlar ligi finalinde.
  • yusuf kendisini alemlere değilde mesleğine adasaydı güzel kıyas olurdu.
    zamanında yusuf için asansörde adam çalımlar derlerdi.. nereden nereye... içkiye, karı-kıza, alemlere değilde futbola verseydin kendini biz de daha uzun izleyebilseydik çalımlarını.
hesabın var mı? giriş yap