• samanyolu galaksisinin dünya gezegeninde aynı zaman dilimine denk gelmiş insanlarız,bu kavramın sadece çok kısa süresini gözlemleyebiliyoruz,hepimizin serüveni -şimdilik- bir şekilde son bulacak, çok sevdiğimiz insanları kaybediyoruz, çok seveceğimiz insanları dünyaya getiriyoruz,çok kötü şartlarda yaşıyoruz ya da yaşamıyoruz ama hepimiz her ne olursa olsun yaşamaya devam ediyoruz.

    yaşayacağımız bu zaman diliminin tükeneceğinin bilincinde,gündemde tutulan başlıkların büyük kısmını okurken gözlerim kanıyor, çok fazla düşünülmemesi gereken konu hakkında konuşuluyor ve bu konular sindirilerek bir gerçeklik olarak hayatımıza yerleşiyor, sonuç ne sadece zaman kaybı.

    bilinçaltını doğru yönlendirmek ve bunun sonuçlarını görmek biraz vakit alıyor,yazarların vakitlerini kaliteli geçirmelerini sağlayan iyi hissettiren durumları paylaşmaları bulaşıcı ve ufuk açıcı olabilir.

    hormonlardan arınmış ve sadece güzel hissettiren duyguların yazıldığı bir başlık herkese iyi gelecektir.
  • kendine yeten insan, zamanını kaliteli kullanan insandır..
  • uyuyun.
  • erken kalmak kısa ve net az uyumak.
  • zaman yönetimi için sekiz ipucu:

    1. öncelikleri belirleyin: bir gün içinde ne kadar şey yapabileceğinizi gerçekçi olarak tahmin edin. nelerin en önemli olduğuna karar verin ve çabalarınızı bu hedefe ulaşmaya yoğunlaştırın.

    2. gününüzü organize edin: gün içinde daima gecikme, ara verme, planlanmayan işlerin çıkması gibi durumlar olur ama siz önceliklerinize dayalı olarak gün için kesin bir plan yapın. her zaman acil taleplerin hayatınızı kontrol etmesi tuzağına düşmeyin. başkasını tatmin için kendi düzeninizi bozmak sadece stres yapar, motivasyonunuzu düşürür, sizi verimsiz kılar.

    3. iş hayatında olabildiğince fazla yetkiyi ve işi başkalarına devredin: her işi kendiniz yapamazsınız. başkalarını eğitmeyi ve onlara güvenmeyi öğrenin.

    4. zor işleri önce yapın: enerji seviyeniz yüksekken en önemli görevlerle uğraşın. günün planını yaparken önceliği zor işlere verin. onları bitirince ne kadar hafiflediğinize siz de inanamayacaksınız. çok önemli olmayan veya kolayca yürütebileceğiniz işleri sonraya bırakın.

    5. işlerinizi ertelemeyin: önemli işleri sizce uygun sebepler bulup daha ileri bir zaman ertelemeyin. bu, farkında olmasanız da sizin için çok büyük bir stres oluşturur.

    6. toplantıya ayırdığınız zamanı asgariye çekin: toplantıları öğle yemeği saatine veya işten çıkış saatine yakın zamanlarda yapın. böylece uzun sürmeleri mümkün olmaz.

    7. işleri sıkıştırmayın: işleriniz için akla yatkın, gerçekleşebilir bir zaman hedefi belirleyin. zaman baskısı altında aceleyle yapılan işlerin çoğu zaman tekrarı gerekir.

    8. mükemmeliyetçi olmayın: hiçbir zaman mükemmele erişemezsiniz. makul bir zamanda elinizden gelenin en iyisini yapın, sonra diğer önemli işlere yönelin. zaman bulursanız daima geriye dönebilir, daha önce bitirdiğiniz işi rötuşlayabilirsiniz.

    not: alıntıdır.
hesabın var mı? giriş yap