• aynaya baktığınızda mutlu değilseniz insanların lafını önemsemeyin. hastalık boyutuna varmadığı sürece zayıflayıp mutlu olmak kötü bir şey değildir.

    not: 5 kilo verdim, fitim, mesudum.
  • abartılmadığı sürece insanı mutlu eden, özgüvenini sağlamlaştıran eylem.
  • az spor yapmaktır.

    nabzı 150'ye çıkartacak bir seviyede 45 dakikalık kardiyo yapın, haftada en az 4 gün yapın. sonra bakalım 2 ayda zayıflıyor musun zayıflamıyor musun.
  • kilolarımın hakkını yemeyeyim öyle bir yer edinmişler ki, bulundukları mevkileri pek bi sahiplenmişler. kovuyorum geri geliyorlar öyle böyle değil çok yüzsüzler çoookk.
  • hazır başarmış ve başarabiliyor iken hakkında biraz anlatmam gerektiğini düşündüğüm eylem.okumadan önce şunu bilin ki bu konuda etkili olan her yol zor yoldur.

    kendi yeme alışkanlığımdan söz edecek olursam. makarna pek sevmem, pilav eh işte, çikolatayı günde 800g yemişliğim vardır. özetle şeker içeren şeylere karşı inanılmaz bir zaafım vardır. sigara tiryakisi için sigara neyse benim için de çikolata vb öyledir işte. metabolizmam bir taştan biraz daha hızlıdır. nabzım hep alt sınırda gezinir(59-61) ve kolay kolay yükselmez. durum sizin için de böyle ise size yararım olabilir derim.

    başlayabilmek için, gerçekten motive olabilmeniz gerekmektedir. herkes için ne kadar zor olur tam olarak kestiremiyorum, sanırım sigarayı bırakmaktan çok da farkı yok, kafaya koyunca oluyor, ama zor olduğu da yadsınamaz bir gerçek. kendi motivasyonum şuydu; sabah kalktım, aynaya baktım ve derin bir hass.ktir çektim. uzun uzun baktım. problemi gördüm ve bir daha aklımdan çıkaramadım. göze hitap etmediğimi biliyordum ama kendimden ilk kez o zaman tiksinmiştim. eğer görüntünüz ya da sağlığınız sizi gerçekten rahatsız etmiyorsa hiç boşuna uğraşmayın derim. o rahatsızlık tüm sürecin en büyük parçasıdır.

    başarabilmek için, önce kendinizi iyi analiz etmeniz gerekir. nelerden feragat etmeniz gerektiğine karar vermelisiniz.kabul edilebilir bir menü ile yedikleriniz arasındaki farkı alın. muhtemelen bu fark en sevdiğiniz yiyecekler olacaktır.benim durumumda ise bu tadı güzel olan her şey idi, halen de öyle. peki bir insan en çok sevdiği şeylerden nasıl vazgeçer ve bu denli irade göstermeyi başarabilir. kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. o herşeyden azar azar olayı çoğumuzda çalışmaz arkadaşlar. azı çoğu ayarlayabilseydik bu başlığa bakınmak noktasına gelmezdik zaten. o yüzden azaltmak kavramını unutun.her şeyi tekrar yiyebilme özgürlüğüne kavuşmak için de en az birkaç ay boyunca yokuk çekeceğinizi de kabullenin. benim örneğimden yola çıkacak olursak, alın elinize çikolatayı ve geri koyun yerine. bir daha da hiç dokunmayın ona. bunu yapabilirseniz her şeyi yapabilirsiniz. gösterdiğiniz irade rutininin size kolay gelmeye başlaması için harcamanız gereken süre 7 gündür. bu 7 günü gözden çıkaramıyorsanız yine yanlış yerdesiniz demektir. sonuç almak için ise en az 20 gün gibi bir süreyi gözden çıkarmaya hazır olmalısınız.

    işi mazoşizmden çıkarıp daha usturuplu bir biçimde bağlayacak olursak yapmanız gereken esasen şudur. normal bir yeme rutini ile sizinki arasındaki farkların tamamını x süre içerisinde yok etmeniz gerekmektedir. fazladan yediğiniz ekmeği, çok sevdiğiniz ve durmaksızın yediğiniz tatlıyı vb birçok şeyi hızlı ya da yavaş olarak terk edeceksiniz. bakış açısı olarak ben bir anda hepsini bırakıp o şoku atlatma sabrını göstermenizi tavsiye ederim. çünkü bunu yaptığınızda ve 7 gün dayandığınızda, kalan günler zor olmaktan çıkıyor. en zorunu en başta yapın derim, bırakın giderek kolaylaşsın.

    kendi aldığım sonuçlar

    boy: 181cm
    başlangıç : 110 kg
    sonuç: 79 kg
    süre: yaklaşık 9 ay. metabolizması hızlı olan biri için çok daha hızlı gerçekleşecektir.

    not: bunu yapmayı bıraktım ve tekrar 94'leri görmüş bulundum. şimdi tekrar başladım ve 88'e inmiş bulunmaktayım 30 günlük bir sürecin sonunda. bu sefer 79'da bırakmayı da düşünmemekteyim.

    hepinize sağlıklı günler, fındık gibi g.tler diliyorum arkadaşlar.

    bir yıl sonra gelen edit:

    yazdığım entry'nin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçtiğini fark ettim. son bir yılda edindiğim tecrübeyi de buraya ekleyeyim istedim.
    ortalama kilolarımı ay ay yazacağım sonra ne nasıl oldu açıklayacağım.

    mart : 88
    nisan : 90
    mayıs : 90
    haziran : 91
    temmuz : 89
    ağustos : 92
    eylül : 90
    ekim : 89
    kasım : 83
    aralık : 79
    1 ocak 2015 : 76
    1 şubat 2015 : 74

    euro kuru gibi dalgalanan bu değerlerin son 4 ayda nasıl da dramatik bir düşüş gösterdiğini açıklayayım. bir salı gecesi aldığım bir karar ile hayatımın en zorlayıcı 4 ayını geçirdim. tabiri caizse eridim. baştan uyarmam gerektiğini düşünüyorum, herkesin kaldırabileceği bir rutin değildi bu. görüp de deneyenler oldu fakat tahmin edersiniz ki başaramadılar.

    bunu yapmak için en gerekli şey, daha önce de söylediğim gibi, motivasyon. gerçek bir sebebiniz yoksa yapabileceğiniz bir şey değil. buna sahip olduğunuzu düşünelim. kalanı şu şekilde gerçekleşmelidir.

    tüketimi bırakılacan ürünler; çikolata,alkol, sigara, nutella, şekerli kahve,şekerli çay,kola, ekmek, makarna, pilav, patates kızartması,yani özetle lezzeti yüksek olan herhangi bir ürün. ekmek tüketimi 0'a indirmesi çok zor olsa da elden geldiğince vazgeçilmesi gereken şeylerden biridir.

    yerine eklenecek yiyecekler. meyve, salata,yoğurt.

    tüketim alışkanlıklarınızın kalanına dokunmanıza gerek kalmayacak ama üzülerek söylemeliyim ki hızlı tepki almak için yeme alışkanlığı tek başına yeterli olmayacaktır. zaten yemediğiniz yiyeceklerin üstüne yapmanız gereken bir eylem daha olacak, koşmak.

    koşmak, kilo vermek için yapılabilecek en etkili eylemlerden biridir. ama hakkını vermek gerçekten zordur. kilo vereceğiniz kadar koştuğunuzda bunu fark edeceksiniz. kardiyovasküler bir egzersiz (burada koşmak olarak açıklanan) kilo vermek için yapılacaksa süresi ve temposu çok iyi ayarlanmalıdır. nabzınızı hızlı tutmanız ve buna süreklilik kazandırmanız gerekiyor. haftada 3,4 kere uyguladığım koşu rutini;

    5 dakika boyunca 5.5km/saat ısınma
    42 dakika boyunca 10km/saat ile koşu
    6 dakika boyunca 6.5 km/saat ile dinlenme
    12 dakika boyunca 10km/saat ile koşu
    5 dakika boyunca soğuma
    kapanış
    toplam süre : 70 dakika
    bu 70 dakika ile ne kadar enerji harcadığınızı merak ederseniz ; 720kkal

    buna dayanamayanlar için alternatif çözümler üretilebilir. ama işin özünün nabzı yüksek tutmak olduğunu gözden kaçırmamak gerekiyor. uzun süre yavaş kalmanız ektinliği anlamsız kılmaya başlayacaktır.

    ortalama bir insanin günlük 2000kkal enerji harcadığını düşünerek, haftalık ortalaması baz alındığında günlük 360kkal ekstra enerji harcamaya başlamış oldunuz. eğer tüketiminizi de yukarıdaki kısıtlara göre ayarlarsanız, günlük 1300 kkal'den fazla enerji tüketmeniz pek mümkün olmuyor. sizin durumunuzda bu 1500 olsun. ayrıca 2360'dan bir fazla bile yakmadığınızı düşünelim. aradaki 860 fark sizi eritmeye yetecektir. yeter ki 3 ay sabredin.

    not: sigaradan uzak kalmak şahsi insiyatifimdi. siz bırakmayabilirsiniz, ama sigara içerken koşmak zor olacaktır.

    herkese hayırlı zayıflamalar, dudeist rusyadan bildirdi.
  • bazıları 1 kg dahi kaybetse hemen farkedilir. mesela dün bana 15 dakika içerisinde 3 kişi ''zayıflamışsın'' dedi. o kadar mı belli oluyor? belki de bu fiziki olarak bir farketme değil bilinçaltındaki ''ne çektin be alpnur'' dur. kim bilir?

    gelmişken ilgilileri için şu bakınızı da vereyim;

    (bkz: göbek eritme teknikleri)
  • 5 sene önce 2 ayda 30 kilo vererek yaptığım eylemdi. şu son 1 sene içinde çeşitli strest faktörleri yüzünden 20 kilo alarak 5 sene önce verdiğim kiloların 3/2'sini geri aldım. çevremdeki sen ne güzel zayıftın ne oldu sana böyle ayı gibi olmuşsun tepkilerine sinir olmam yüzümden son bir aydır rejimdeyim ve bir ayda o aldığım 20 kilonun 12'sini geri verdim. rejimim hala devam ediyor ve bu sefer hedefim ideal kilomdan 5 kilo daha düşük bir kiloya ulaşmak. böylelikle kendime rejim sonrası 5 kilo alma payı bırakmış olacağım.

    kilo vermek inanın sandığınız kadar zor değil olay tamamen kafada bitiyor. rejim ve spor yapmanın yanında sabır gerektiriyor. her günün sonu hemen ayna önünde bitip hani zayıflamamışım deyip moral bozup rejimden vazgeçmemek gerekiyor. bence 2 haftada bir tartılmak gerek. yoksa her fazla zayıfladığınızda rehavete kapılıyorsunuz nasıl olsa zayıflıyorum diye fazla yemeye başlıyorsunuz. bir de bunun tam tersi etkisi de var tabi nasıl olsa zayıflayamıyorum deyip yine rejimi bırakabiliyorsunuz. en temizi 2 haftada bir tartılmak ve sık sık aynaya bakmamak. çünkü fiziki değişimlerin ya da değişmemenin de aynı tartılmak gibi etkileri olabiliyor. ayrıcana 2 haftada bir tartılarak fazla yediğiniz günlerin telafisini yapabilirsiniz. bir gün fazla yeyip spor yapmadığınızda tartılmama daha var yarın normalden daha az yeyip daha fazla spor yapıp telafi edeyim diyebilirsiniz. sabır ve iradeniz varsa kısa sürede büyük değişimler yaşayabilirsiniz.
  • hareket etmemenin sonucudur.
    özellikle şişman kızlarımız rejimler yaparlar, haftada 1 fitness a giderler. zayıflatıcı çaylar içerler.
    dombili kızlar sözüm size.
    ekmeği, şekerli gıdaları yarıya indirin.
    asansör kullanmayın.
    her yere taksiyle, arabayla dolmuşla gitmeyin, yürüyün.
    2,5-3 kg'lık bir dambıl alın, erkeklerin yaptığı vücut geliştirme hareketlerini yapın(triceps, biceps, göğüs, sırt, bacak...) merak etmeyin kaslı, çirkin bir vücudunuz olmaz, kaslı bir vücuda sahip olmak öyle kolay birşey değil.
    özellikle bacak kaslarınızı çalıştırın zayıflamak ve fit bir vücuda sahip olmak için çünkü en büyük kas grubu bacaklardır, en çok enerjiyi ve kaloriyi bacaklarla yakarsınız.
  • abartıldığı kadar zor olmayan hatta çocuk işidir zayıflamak. önemli ve zor olan doğru şekilde zayıflamaktır. çevremizde birçok insan görüyoruz ki vay efendim 1 ayda şu kadar verdim, tüm dolabım çuval gibi oluyor diyen. bu tür ani kilo vermelerde genellikle vücut orantısızlaşır. tamam yüzün zayıflar bacakların zayıflar ama göğüslerinizde sarkabilir. yahut kollarınız incelir lakin simit göbeğiyle dolaşırsınız. işte böyle bir zayıflama sonucunda oluşan bu tür artıklar göbek, göğüs gibi başınıza bela olurlar. çünkü bunları yok etmeniz imkansız gibi bir durum. zayıflamaya devam ederseniz bu artıklardan kurtulucağınızı düşünürsünüz ama bu sefer iyice çelimsizleşir, süzülebilirsiniz. kontrollü ve uzun vadede bir zayıflama her zaman en iyisidir. çünkü uzun vadeye yayılan bir zayıflama programında yağlarınızı erititrken kaslarınızı güçlendirebilir ve vücudunuzuda sıkılaştırabilirisiniz. ani bir kilo vermedeyse yağlarınızdan çok kaslarınızı eriteceğiniz için sarkmalar gözükecek ve sıska damgasıda yersiniz. zayıflayıp sağlıklı olucam derken sağlığınızı tehlikeye atmayın.
  • en çok istediğim ama yapamadığım şeydir
hesabın var mı? giriş yap