• dün gece producthunt'ta gördüğüm kolaboratif ui tasarlama appi.
    sketch ile uyumlu imiş photoshop desteği geliyormuş.
    tamam buraya kadar her şey normal. ama ana sayfalarındaki tasarim resminde pelinkenez adli bir kullanicinin bilgileri kullanilarak instagramimsi bir profil tasarlaniyor. anam yoksa turk startupimi dedim bi an. hemen newsletterlarina uye oldum.maili confirm edince yonlendirdigi sayfada kesin anladim ki en azindan turk founderi olan bir startup soyle ki, konfirmasyon sayfasi:
    https://zeplin.io/eyvallah.html

    co-founder: https://instagram.com/pelinkenez/
    https://dribbble.com/pelin

    (bkz: pelin kenez)

    https://zeplin.io/
  • muhtemelen aynı ajansta çalışan arkadaşların ihtiyaçlarından doğmuş güzel fikir. fikirden ziyade asıl önemli olanı uygulamayı hayata geçirmeyi başarmışlar, test etmedim ama gayet iyi görünüyor kendilerini tebrik ediyoruz. tek sakıncalı yanı yarın birgün adobe kendi altyapısını ve pazarını kullanarak bütün kullancıları kendine çekebilecek bir proje yapabilir. keza 2016 yılında adobe'nin project comet'i geliyor. zeplin.io daki fonksiyonları kendine eklemesi çok zor olmayabilir, izleyip göreceğiz.
  • hakkında iki giri olması üzmüş türk startup. şu an karşınızdaki monitörde veya elinizdeki mobil cihazda gördüğünüz herşeyi tasarlayan ve bunu hayata geçiren iki farklı insan arasına köprü kuruyor. basit ama müthiş bir çözüm.

    sorun:
    arayüz tasarımcısısınız. bir web sitesi, program vesaire tasarlıyorsunuz, png formatında programlamacıya atıyorsunuz. bi de bi mail döşüyorsunuz açıklamak için 'aha bak şurası şu renk burası böyle olacak şuraya dikkat edelim ok?' şeklinde.

    sonra programcı yazıyor bi bakıyorsunuz renk tonu kaymış, piksel mükemmeliyetçilikten uzak, font weightler kafaya göre.

    sonra gelsin revizyonlar, saç baş yolmalar, en sonunda lanet okuyup bırak dağınık kalsın şeklinde kapanış.

    zeplin'in çözümü:
    arayüz tasarımcıları sketch ve photoshop kullanıyor genelde. ikisi de zeplinle çalışıyor. siz tasarladığınız dosyaları zepline export ediyorsunuz. programcı arkadaş zeplini açıp orda gayet vektörel şekilde neresi ne kadar uzunlukta neresi ne kadar boşluk falan mouse u üzerine getirip görebiliyor. ayrıca styleguide şeklinde tüm fontları, renkleri, punto, satır aralıklarını vs aklınıza gelebilecek herşeyi çıkartıyor. hatta css şeklinde de veriyor.

    böylece tasarımcı programcıyla delirmeceler kafasına girmeden herşey ortada görüyor neyin ne olduğunu.

    silikon vadisinde arayüz tasarımcıları arasında kemik bir uygulama olarak kabul görmüş gibi görünüyorlar, bu alanda ülkemizden çıkan en başarılı oluşumlardan.

    tebrik ediyor, ismin nereden geldiğini de merak etmeden duramıyoruz.
  • mac uygulaması icin konuşursak birden fazla hesapla giriş desteği olmaması nedeniyle üzen uygulama. startershub’a geldiğimde konuşalım bu konuyu*
  • güzel bir niş yakalamış girişim*

    tasarımcılarla işverenler arasındaki kavgaları azaltacak bir köprü kuruyor.

    henüz denemedim, denedikten sonra daha detaylı bir giri yazarım.
  • 1 haftadır kullandığım uygulamadır. starter plana sahibim, gerçekten işleri çok kolaylaştırıyor. sketch eklentisi ile çok rahat çalışıyorum işveren ile arada ki işleyişi çok hızlandırıyor.

    not: serverlar arada gidiyor bazen can sıkıcı olsada, zeplin candır. *
    edit: imla
  • mobile developer ile designer'ın arasındaki köprüdür efendim kendileri, severek kullanıyor, başarılarının devamını diliyoruz.
  • turkiye'de baslayip globalde urun satabilen en basarili startuplardan biri. ıyi bir kullanici kitlesine sahipler, pazardaki dik ve onemli bir ihtiyaci dogru urun ile giderdiler. takipteyiz!
  • line height falan hesaplarken iyi olsa da asset'lerin yarısını çıktı alınamaz halde sunabilen (bu durum elimdeki projenin exportunun dandikliğinden de olabilir) sikimsonik kolaboratif bir aygıtımız.
  • türkmüş lan bu. yurtdışında da epey popüler bir uygulama. proje bazlı pek çok uygulamada çalıştım. haliyle bir sürü farklı şirketle çalışma imkanım oldu. hepsinde de dizayncıların önüme koydukları link zeplin oldu.

    yalnız tek problemim var bununla ilgili. renkler ve font büyüklükleri. buradaki değerleri uygulamaya koyduğunuzda dizayn ve uygulama pek birbirini tutmuyor.
hesabın var mı? giriş yap