• cep telefonuyla çekilen videolara level atlatan gimball.
  • bugün elimize geçen, kullanma klavuzu bok olan gimbal ya da halk arasındaki adıyla horoz kafası*

    kullanımını internet videoları ya da dökümanları yoluyla öğrendiğinizde gayet kolay. tam bir fiyat performans ürünü olduğunu düşünüyorum. telefonda çekilen videoları ismiyle müsemma gayet pürüzsüz hale getirebiliyor. muhakkak kalibre etmek gerekiyor yoksa telefonu devamlı taşımakta zorlandığı için gimbal motorları ısınıp kapanabiliyor. ayarladıktan sonra 1 saatten fazla hiç kapatmadan kullandım ve motorları hiç ısınmadı ya da kendini kapatmadı. obje takibi, vertigo efekti, timelapse gibi birçok özellik barındırıyor. panoromik fotoğraf çekimi için biçilmiş kaftan.
  • cep telefonuzda ois veya eis gibi özellikler varsa daha çok verim alacağınız alet. ben p20 lite ile kullandığımdan ufak bir titreşim algılıyorum. ayrıca motorun kendini yorması kalibrasyondan değil, balans sorunundandır. cihazı kullanmadan tam dengeye getirirseniz motorlar sorunsuz çalışacaktır.
  • çektiğiniz videoları gördükten sonra adamlar yapmış diyeceginiz alet.
  • (bkz: zhiyun q2)
  • beni nasıl ucuza son nesil iphone alabilirim sorgusuna yönlendiren alet. iphone 6s ile kullanıyorum kamerası yeterli gelmiyor artık. gerçekten çok özellikli bir alet bir gazla aldım ve bir an bile pişman olmadım. şimdi yurtdışından sadece kamerası için kullanacağım iphone 11 arama zamanı.
  • tam bir çin f/p ürünü. neden çin diye belirtme gereği duydum ?

    dji gibi bu işin artık apple veya tesl sı olmuş marka karşısında ciddi anlamda yazılımsal sıkıntısı var. bi defa vad ettiği özelliklerin hiç birisi dji osmo mobile kadar stabil değil. mesela nesne takibinde bi yerden sonra kaçırıp sapıtıyor.

    aynı paraya veya yakın paraya dji varsa kaçırmayın. genelde de bulunuyor zaten. ama fiyat farkı 2 3 kat ise iş görür. üretim kalitesi filan cidden iyi. üzerinden markayı söksünler bilmeyen adama versinler dji kalitesi yeaa der.
  • 6.5 inç boyutundaki telefonları destekleyip desteklemediğini merak ettiğim sabitleyici. bilen suserler yeşillendirirse sevinirim.
  • pili kendi kendine boşalan cihaz şarja takıyorum 20 dk kullaniyorum sabah bakıyorum cihazın pili sıfıra inmiş aynı sorunu yaşayan varsa ya da sebebini bilen yeşilendirirse sevinirim. en kötüsü garanti'nin yolu gözüküyor.
  • 6.67 inçlik cihazı rahatlıkla kullanabiliyorum ve hatta telefon için izin verilen ağırlıktan daha fazla bir ağırlığa sahip olmasına rağmen. ağırlık arttıkça motorlara daha fazla baskı olduğu için, motorlarda hafif bir ısınma oluyor ve batarya performansı çok ta etkilemeyecek kadar azalıyor. artı ve eksilerinden bahsedecek olursak,

    önce eksilerle başlayalım;
    - yazılım yönünde, android bir telefonunuz var ise çok fazla bir beklentiye girmeyiniz. android cihazınız istediğiniz kadar flagship bir cihaz olsun, isterse 4k 60fps gibi özellikleri kendi kamera yazılımında barındırsın, gimbal için size sunulan program bu desteği sunmuyor ne yazık ki. bu nedenle cihazın üzerindeki tuşları kullanmak isterseniz -ki bu sadece kendi yazılımı ile mümkün- maksimum 4k 30 fps çözünürlük alabilirsiniz ki bu gimbal kullanan birisi için büyük bir kayıp. gimbal kullanacaksanız mutlaka 60fps bir kare hızı gerekiyor. yanında bulunan tekerlekle pürüzsüz bir zoom yapılamıyor, kademe kademe zoom yapılıyor ki gerçekten rahatsız edici. ios cihazlarda bu sorunlar yok. şu anda dji osmo mobile 3 fiyatları bu cihazdan daha uygun ancak bu belirttiğim sorunlar onda da var diye biliyorum. peki android cihazlarda çözüm yok mu? tabi ki var. çözüm artılar kısmında.

    - bu cihazda otomatik kapanma gibi bir özellik olmasını kesinlikle isterdim. şayet cihazı kapatmayı unutur kutusuna koyarsanız ihtiyaç anında sürpriz olabilir.

    artılarına gelecek olursak;

    + ilk başta belirttiğim eksinin çözümü olarak, bu aşamada yaşadığınız tüm sıkıntıları filmic pro adlı uygulama ile çözebiliyorsunuz. zoom yağ gibi pürüzsüz, 60 fps video çok akıcı görüntü veriyor, ve uygulamanın cihaz desteği çok fazla. inanılmaz profesyonel ayarlar var.

    + ben ise telefonumun kendi kamerası kusursuz olduğunu düşündüğüm için ya stok kamera uygulamasını kullanıyorum ya da google cam kullanıyorum. kaydı başlatmak için ekrana basmak, gimbalın üstündeki tuşları kullanamamak sorun olmuyor. zaten gimbal ile çekilen videoları (bkz: quik) benzeri uygulamalarla editliyorum ve baştaki o tuşa basma, kaydı kapatma anındaki görüntüler olmuyor videolarımda. cihazı kullanmak için uygulamaya bluetooth ile bağlanmak zorunda değilsiniz.

    +cihazın abartılı bir batarya kapasitesi yok. ancak yine de uzun süreler kullanabiliyorum. gimbal için yeterli. ancak gimbal ın bataryasını acil durumlarda kayıt esnasında, üzerine bağlamış olduğunuz telefonu şarj etmek için kullanabiliyorsunuz. şarj girişi olduğu gibi şarj çıkışı da var.

    +nesne takip etme özelliği, nesne hareketlerini çok abartmadığı sürece çok iyi çalışıyor.

    + 180 derece panaromik ve 3x3 panaromik özelliği ilk aldığımda hatalıydı ancak yazılım güncellemesi ile mükemmel oldu.

    + 6 eksen kalibrasyonu yaklaşık 1 sene önce satın aldığımda bir kez yaptım ve o zamandan beri bir daha ihtiyaç duymadım hiç şaşmadı. telefon değiştirmeme rağmen.

    + vertigo effect e diyecek söz bulamıyorum. mutlaka örnek videolarını izleyiniz.

    + ağırlık olarak muadillerinden fazla gibi gözükebilir ancak bir süre sonra tüm gimbal alternatifleri aynı hissi yaratacaktır diye düşünüyorum. benim bu cihazı alma sebebim saplı olmasa da bir taşıma çantasıyla gelmesi, ve diğer markalarda ciddi rakamlar ödeyerek aldığınız tripod bu cihazın kendisiyle birlikte geliyor. manuel fotoğraf modunda gece çekimleri çok fazla yaptığım için tripod benim için büyük ihtiyaç.

    + son artı olarak, gimbal almayı düşünüyorsanız ve çektiğiniz videoları ınstagram hikayesi olarak atacaksınız mutlaka ama mutlaka telefonu dik konumda gimbala sabitleyebiliyor musunuz bundan emin olunuz ki bu cihazda bu özellik var.

    cihazın kullanımı ile ilgili yardıma ihtiyacı olan ya da kendi amatörce çektiğim video örneklerini fikir sahibi olmak için görmek isteyenler olursa her zaman yardımcı olmak isterim.
hesabın var mı? giriş yap