• neredeyse tüm bankaların ardından hizmete sunulmuş şubesiz bankacılık hizmeti. ziraat bankası hesabının bağlı olduğu şubeye gidilmiş, sorgu sualden geçirilmiş, internet bankacılığının günde en az 5-10 işlem yapacak müşterilere hizmet verdiği öğrenilmiş, üçüncü gözüm açılmıştır. kemikleşmiş devlet bürokrasisi anlayışı harmanlanmış internet bankacılığı kokteylinden içmek isteyenler ve günde beşten fazla işlem yapacaklar http://www.ziraat.com.tr/ den ulaşıp deneme imkanı bulabilirler.
  • devlet burokrasisin burada da devam ettigini gordugum ve uzuldugum site...
  • açtırmak için bankamatik kartınızın olması gereken site.
    personel de benimsememiş gibi zaten, bi eğretilik var bu konudaki sorulara yanıt verirlerken.
  • iş bankası internet şubesinin en harbi rakibi
  • tasarımıyla, flash animasyonlarıyla beni benden almış sitedir.
  • siteye girişte sira numarasi verip sizi en az yarim saat bekletmesi gereken site
  • her ayın 15'inde şubeye gitme derdinden bizi kurtarmış olan site, bazen sapıtsa da fena da işlemiyor doğrusu.
  • umduğumun üzerinde çıkan hizmet. hesap açabilir, hesabınızı kapatabilir, havale, eft yapabilir, fon alıp satabilir, döviz alıp satabilirsiniz. hesap hareketlerinizi görüp fatura da yatırabilirsiniz. yurtdışına para yollamanın dışında (swift ya da western union ), hemen her şeyi yapabilirsiniz. ziraat'in bir avantajı da şu ki:
    örneğin finansbankta oluşturduğunuz sanal kartınıza ayrı bir kart muamelesi yapmanız gerekirken - yani ayrı bir kartmış gibi gidip faturasını ayrı ödemeniz gerekirken-, ziraatte direkt olarak normal kredi kartı ekstreme yansıt diyebilirsiniz. bir de hesap işletim ücreti örneğin hsbc'de yıllık 30, işbankasında 42 ytl iken ziraat'te 15 ytl'dir.
  • an itibariyle ziraat bankasının herhangi bi şubesine havale yapmanın ücretsiz diğer bankalara yapılacak eft nin ise 10 bin ytl ye kadar 0.16 ytl olduğu, beni aile fertlerinin kredi kartları için banka banka gezmekten kurtarmış hizmettir.

    edit: eft ye zam geldi 21 kuruş alınıyor artıkın.
  • ziraat bankası'nın hayatım boyunca bende bıraktığı kötü imajı bir anda silip atabilmiş bir internet bankacılığı uygulamasıdır. bildiğiniz gibi yoğunluktan dolayı ziraat bankası şubelerinden içeri girmek pek mümkün değil, fakat neredeyse bütün resmi işlemler bu bankadan yapılıyor bu da yetmezmiş gibi devlet kurumlarından gelen ödemeler bu banka hesaplarına yatırılıyor yani internet şubesi çok büyük ihtiyaç halini alıyor.

    her ne kadar beklenenden seneler sonra hizmete girmis olsa da, beklentilerimi karşılamıştır. tasarım olarak garanti bankası'nın internet şubesini örnek almışlar gibi gözüküyor, alınabilecek en iyi örneklerden biri olduğundan son derece de kullanıcı dostu bir site ziraat bankası internet şubesi*. ne iş bankası* gibi paranoyak, ne akbank* gibi baştan savma. tek tıkla işlemleri kaydediyor, kredi kartı ödemesiymiş, eftymiş, havaleymiş en az işlem ücretiyle hallediyor bir de tecrübelerime göre eft'yi en az geciktirerek yollayan banka da burası. ogs, kgs işlemleri mi dersiniz artık sanal kart mı vergi, ssk ödemesi mi? hepsi mevcut. en hoşuma giden yönlerinden biri de bu siteden çıktı almanız gerektiğinde size "al bu da csv dosyası ne yaparsan artık" demiyor gayet okunabilir, detaylı ve hatta renkli bir çıktı veriyor. daha burada aklıma gelmeyen bir sürü hoş detay daha var.

    kısacası şubelerin aksine burada asla gereğinden fazla vakit geçirmeden işimi halledip çıkıyorum. sadece bir kez yavaş çalıştığına şahit oldum o da çok sürmedi, belki bazen de yoğunluktan hizmet dışı kalabiliyordur ama ben rastlamadım, yine de bu konuda iyileştirme yapılabilir. son olarak eğer mobil imza ile entegre hale gelir, otomatik para yatırma makineleriyle de desteklenirse son derece de tercih edilebilir olur.
hesabın var mı? giriş yap