• kişinin hayat kalitesini birden bire çok ciddi oranda yükselten şeydir. bundan sonra yapılacak her şey hayat kalitesini 1 tık 2 tık yükseltir. 1+1 evde yalnız yaşamak 10 tık yükseltir. istediğin zaman kafa dinlersin canın sıkılınca arkadaşların gelir takılırsın. anlatılmaz yaşanır. nefes aldığını hissedersin.
    karışan yok istediğini yap dolabında biran l koltukta televizyon açık sadece televizyon ışığında biranı yudumlamak sonra da uyuyakalmak bile bazen insana o kadar iyi geliyor ki, hayat bu diyorsun. kendi krallığın resmen. özgürlük bu hayatta en güzel şey.
  • 5+1 evde yalnız yaşamaktan kat kat iyidir, boş odalar depresyon sebebi resmen.
  • 1+1 evde sıkıldığım için biraz da 3+1 evde yaşayayım dedim
    artık bu tarafa sıkılıyorum
  • pardonda 1+1 evde kaç kişiyle yaşamayı düşünüyordun?
  • polonya'da stüdyo dairede yaşıyordum. çok memnundum. 2-3 ay kadar da ukraynalı kız arkadaşımla beraber yaşadım, hiç sorun yaşamadık iki kişi. çocuk yoksa kesinlikle rahatlık. ev temizliği 5 dakikada bitiyor. yer sıkıntısı olduğu için, gelip kalan da çok olmuyor. az eşya, kafa rahat.

    tramvaya ve alışveriş merkezine de 2 dk. yürüme mesafesindeydi. tek sıkıntısı evi yaşlı birinden kiraladığım için, ne yaparsam yapayım evdeki yaşlı kokusundan kurtulamadım.
  • evim 1+1 den bozma 2+1. şehir merkezinde, her yere yürüme mesafesinde. karışan görüşen yok. ama üstteki komşunun çocukları nedense her dakika at gibi oradan oraya koşturuyorlar.
  • benimdir. 18 yaşında başladım yalnız yaşamaya, hemde başka bir şehirde. zaten çocukluğumda mutsuz bir evde büyüdüğüm için çocukluğumdan beri kurduğum bir hayaldi. hiç unutamıyorum ilk eve çıktığımdaki günleri, tarifsiz bir mutluluktu. evime istediğim saatte girip çıkıyorum, tartışabileceğim kimse yok, tamamen sana ait bir düzen, her akşam arkadaşlarını çağırıp eğlenmeler vs derken bu da bir yere kadardı tabi. yıllar geçtikçe yalnız yaşamamın bir tercihten ziyade mecburiyetten olduğunu anladım. arkadaşlarım bende kalınca çocuk gibi yüzüm gülüyor çünkü yalnız yaşayınca insan sigaranın çatırdama sesini duyuyor. her zaman iyi bir şey değildir yani yalnız kalmak.
  • daha önceki evim 1+1 sayılırdı, şimdiki evimin neredeyse yarısına tekabül ediyor büyüklük olarak. orada da tek başımaydım (yalnız değil), büyük evde de öyle. bununla ilgisi olduğunu sanmamakla birlikte, bu evde daha mutluyum.

    bence insanın ruhunu biraz daha ferahlatır daha büyük ev. fakat fazla da büyük olursa içinde kaybolur. tek yaşayan dostlara deneyimimle tavsiyem 2+1 ve 120 m2 civarı büyüklük okeydir.
  • 1+1 evde sıkılırım gibi geliyor ama denemedim.

    2+1 ev daha güzel geliyor. en azından sıkılınca diğer odaya geçiyorum ya da o odayı gelen misafirlere veriyorum.
    misafir yoksa da kiler ya da çamaşır kurutma odası gibi değişik aktivitelerde kullanıyorum.
    3+1 olsa, onda da sıkılmazdım bence ama temizlik vb olaylar uzun sürerdi gibi geliyor.

    bu yüzden 2+1 en güzeli diyorum şimdilik.
  • keyiflidir. tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap