• açi yani ateşin çocukları inisiyatifi'nin ülkede arka arkaya yaşanan orman yangınlarını üstlenmesi ve daha fazlasıyla tehdit etmesidir.

    ingilizce orijinal kaynak: https://twitter.com/…ork/status/1421801479216713730

    türkçe haber kaynağı: https://haberigo.com/…-eden-yanginlari-ustlendi?d=r

    edit: kaynak tivit silinmiş sebebini ben de bilmiyorum
  • ülkede bir olay oluyor kim üstleneceğini şaşırıyor amk. hepiniz birlikte mi yaptınız?
  • burda odaklanmamız gereken yangını kimin yaptığı değil bence. ben hayatımda bu kadar aciz bir devlet görmedim arkadaş. 1 tane yangın helikopteri göndermekten bile acizler. su zaten dibindeki denizde. 4 tur yapsa o yangını 1 saatte söndürürsün. allaha emanet ülke yönetiyorlar. bakın yangın uçağını falan geçtim, 45 tane helikopter varmış ya, nerede o helikopterler? gö*ünüze mi soktunuz?

    edit:
    bir yazar diyor ki: "teröristler insanların devlete olan güvenleri azalsın, korksun ve endişelensin diye üstlenebilecekleri her şeyi üstlenmeye çalışırlar. salak olmayın." (bkz: #126393549)

    evet, devlete olan güvenimiz tavandı, bu yangınlar sayesinde yerle yeksen oldu... ya sabır.
  • bana daha çok başka bir şeyin çocukları gibi geldi.
  • açi değil yukarıdaki arkadaşın açılımını yazdığı gibi oçi üstlenmiştir. küresel ısınma canım ne pkk'sı diyen terörist sevicilerin okuyup acilen "yok canım, onların öyle dediğine bakmayın, tabi ki onlar yapmadı" şeklinde savunmaya geçmesi gerekmektedir.
  • halk ve doğa düşmanı teröristlerin son icraatı. rezilsiniz.

    edit: tweet silinmiş, dolayısıyla iddia muhtemelen yanlış. ancak daha önce bu tarz eylemler yapıldığı için sözümün arkasındayım. devletin beceriksizliğini örtmek için tüm yangınları pkk'nın üzerine atmayı da doğru bulmuyorum bunu da söyleyeyim.
  • 1 saattir muhtelif sosyal medya kanallarında bir sözde eylem planı yayılıyor. kendilerine ateşin çoçukları inisiyatifi diyen ama aslen orospunun çocukları inisiyatifi olan bu pkk yan yapılanması, 1 ağustos itibariyle "çöktürme hamlesi" ilan ederek ettiklerini açıklamış.

    açıklamada "akp-mhp'ye oy ve destek verenleri ... diz çöktüreceğiz." ifadesi geçiyor. hayırdır, chp ve iyi parti'ye destek verenlerle neden bir alıp veremediğiniz yok? yoksa insanlara "chp ve iyi parti, pkk destekçisidir," mesajı vermek için kurguladığınız provokasyon çalışması mı bu?
    kaynak reddit'in turkey kanalındaki bir gönderi. sosyal medyada panik ve küfürler eşliğinde yayılıyor. (her yorum ya da küfür yazdığınızda yayılmasına siz de yardım ediyorsunuz.)

    vaktiyle akp'ye destek için fahri mitingler düzenleyen mafya eskisine ait 30 temmuz 2021 sedat peker tweet'leri oldukça manidar, zira eski yol arkadaşları olarak bu oyunun nasıl kurulduğunu yakinen bilen tecrübeli bir isim kendisi:

    --- alıntı ---
    "tekrar tekrar söylüyorum, iç savaş çıkartma gayesinde olanlar ve bu amacı taşıyanlara bilip ya da bilmeden hizmet edenler şunu sakın unutmayın, belki bugün olmasa da bir gün bunun bedelini mutlaka ödeyeceksiniz. ülkemizi gerçekten seven gerçek milliyetçiler, gerçek vatanseverler; her ne olursa olsun lütfen sokağa çıkmayın. vatansever görünümlü provokatörlerin oyununa asla gelmeyin benim samimiyetime ve tecrübeme lütfen inanın." kaynak
    --- alıntı ---

    böyle bir tehdit varsa ülkenin iç işleri vardır, milli istihbaratı vardır, askeri vardır, polisi vardır. galeyana gelmeyin, getirmeyin. böyle haberleri de paylaşıp yaymayın. şu salgın döneminde bile kitlesel cehaletin nasıl aptallıklara yol açabildiğini gördük. terör örgütleri kendi yakmasa bile "biz yaktık" diyebilecek tıynette insanlardan oluşur. onların yaktığını bilseniz bile "onlar yakmıştır" diyerek adamlara paye vermeyin, amaçladıkları şey zaten isimlerini duyurup halkta dehşet yaratmak.

    edit: klasik seçim/erken seçim öncesi terör mevsimine girdiğimizin resmidir:
    https://www.dw.com/…haziran-1-kasım-2015/a-50204527

    edit 2: açıklamaya bak, mealen "pkk sadece askere saldırdığı için çok barışçılmış. bunlar ise faşist dedikleri sivil türk vatandaşının da düşmanıymış. eza gören kürtlerin akrabalarıymış. her yerdelermiş, ordularmış, manavdalarmış, müdürlermiş". yani verilen mesaj şu: kürt kökenli herkese şüpheyle yaklaşın, ayrımcılık yapın, mesela sizin şirketinizde de olabiliriz, hadi şirketteki tüm kürtleri kovun, patronunuz kürtse istifa edin. türk ve kürt ezeli iki düşmandır.

    hayır, kürtler ve türkler aynı topraktan doğma kardeştir. sizlerse annesiz orospu çocuklarısınız, kimsenin kardeşi değilsiniz.

    edit 3: "pkk biz yaptık diyor, sevgi pıtırcıkları inanmıyor" diye eleştirenler olmuş. yangınlar başladığından beri terör saldırısı olduğunu savunuyorum. (bkz: #126352931) (bkz: #126281029)
    oçi suçsuz demiyorum. söylediğim şey çok basit: provoke olursanız terör saldırısı başarılı olacak.

    edit 4: sizler artık medyasınız. medyaya hakim olan her şeye hakim olur. iç savaşlar böyle çıkmaktadır: https://ncase.itch.io/wbwwb
  • e sen ısı haritası nedir bilmeden “kesin birileri yakıyor” dersen kaostan beslenmeye teşne daha ne orospu çocukları çıkar.

    sen elindeki tuzu serpmeye yarrak aradıkça ağzına daha çok uzatırlar..
  • ülkede çıkan yangınlardan kendine pay çıkarıp kendini her yerde örgütlü ve güçlü göstermeye çalışan boktan örgütün algı çalışması.

    edit: adamların 100 yangını birden çıkardığına inanmadığımız için büyük oyunu gören yazarlar tarafından pkk'nın kankileri ilan edilmişiz. bu komik şekilde özelden "terör destekçisi" imasında bulunan düşük zekalı arkadaşlara nasa'nın yangın haritasını inceleyip biraz çıkarım yapmalarını öneriyorum. bu sıcakta beyinlerini kullanmak zor geliyorsa çıktı alıp bir taraflarına da sokabilirler, o kendi bilecekleri iş.
    bu onun bunun çocukları çıkarsa çıkarsa 5-10 yangın çıkarmıştır*, zaten bunların bazıları yakalanmıştı. bunlara 100 yangını da kendileri çıkarmışlar gibi gereksiz güç atfederek "tüm ülkeyi yakacak gücümüz var" propagandası yaptırmanın alemi yok.
  • sözlükteki kankilerini inandıramamış açıklamadır.

    herifler biz yaptık diyor sözlükteki kimi tipler hala inanmıyor. yani artık bu kadarına ne denir ben bilemiyorum. bu kafa karşısında diyecek söz yok. geçen gün ağzında diş var aç değilsin diyen alamancı bir dayı vardı. bunlar da onun az okumuş versiyonu işte.

    herifler hepimizi yaksa bunlar hala “provokasyon bu, pkklılar yakmamıştır, oyuna gelmeyelim, biraz bronzlaşmış olduk hem fena mı” falan diyecek.
hesabın var mı? giriş yap