• şöyle bir arkadaş çevreme bakıyorum, göz gezdiriyorum. çoğu beyaz yakalı bu arada, şirketlerde çalışıyor. izmir, ankara ve istanbul ağırlıklı çalışıyorlar. hani inanır mısınız bilmiyorum ama kendilerini türkiye'nin en zengin bireyleri gibi sosyal medyada veya arkadaş buluşmalarında lanse ediyorlar.

    tamam ülke ekonomisi iyi değil, insanlar ne yapsın diye düşünebilirsiniz fakat bakıyorum yaz aylarında o beachten diğerine koşturmalar, kış dönemi o restoran benim bu mağaza benim alışveriş yapmalar. artan, kredi kartı borçları filan. birikim yapma amacı kesinlikle yok fakat ortamlarda kral benim modunda takılıyorlar.

    canım bakar mısın? cihangirin en cool havalı kızıyım ben, her akşam şarap ve fransız peyniri yemeden uyuyamıyorum havaları. sorsan? kazanıyoruz işte ya, harikayız. tamam o zaman herkes her şeyden mutlu ve memnun. peki bu millet neden ekonomiyi filan bu kadar kafaya takıyor? yeni mekan açılmış izmirde, istinye park dediler. türkiye'ye gelmek daha nasip olmadı göremedim tabi oraları ama ful diyorlar. heryer hınca hınç dolu.

    arayan soran oluyor, konuşuyoruz. hayatım biliyor musun, bugün alexander mcqueen'den şu parçayı satın aldım. şuraya gittik buraya gittik. açıyorum sosyal medyayı, şöyle bir storylere göz atıyorum. arkadaş, herkes mi inanılmaz takılır, herkes mi gezer. bence insanlar mutlu, memnun. bu durumu sosyal medyanızı açıp, haftasonu hikayelerini kontrol ederek anlayabilirsiniz.

    etilerde pilatese ...
  • 10 bin euro maaş alıp kendini kral sanmayan birini tanıyorum.
  • aylık gelirim 7985.4 sterlin, kendimi kral gibi hissediyorum.
    edit: yeter lan mesaj atmayın, şaka yaptık, o kadar maaşımız yok.
  • oda birşey mi. biz öğretmenlere, onun yarısıyla kral muamelesi gösteriyorlar. 10000 tl maaş alanının, kendisini kral gibi hissetmesini çok görmeyin.
  • ford alıp kendini lord sananlardan pek de farkları olmayan insanların eylemi.

    (bkz: alırsın ford olursun lord)
  • "türkiye'de beyaz türk yoktur, parayı sonradan bulmuş görgüsüzler vardır" - dücane cündioğlu
  • sonradan görmelik toplum olarak hepimizin ortak özelliği. ister linç edin ister beğenin durum bu. bak bu başlıkta bile adamlar başkası üzerinden kendilerini övmeye çalışıyorlar. sana maaşını soran oldu mu? "çoğunluktan fazla kazandığımı bir şekilde duyurayım da belki bir şeyler düşer" kafası lan bu. 10 km'den anlaşılıyor sonradan görmeliğiniz. daha bu sabah green card başlığında da dürrüğün* biri "alamanyada düzen gurduğu içün" başvurmayacağını yazmış. e sokayım senin böbürlenmene. o başlıkla senin durumunun ne alakası var? hatta senin durumunun ne önemi var? kimsin lan? 5 para ederin olsa zaten artıların çok olduğu için kapış kapış gidersin. demek ki tek artın maddiyat ki ele ayağa düşüp şuralarda sinyal yapıyorsun.

    bakın geçen yine benzer bir başlık vardı. hatta dur arayıp bulayım. bak orada da yazmışım* bunları. toplumun değer yargılarının ana direklerinden birisi para ve makam. eski türk filmlerinde şimdiki uyduruk ve yapmacık diziler yerine gerçek hayattan kesitler vardı. orada da sigortalı iş, makam, araba gibi şeylere kızların nasıl tav oldukları ve annelerinin bile kızı buna teşvik ettiğini görürsünüz. işte dünya refahı teknolojiyle birlikte artınca alt tabakanın insanları da statü atlama fırsatı buldular. sonuç bu. ayrıca 10 bin lira da türkiye şartlarında iyi paradır. istanbul'da yaşayıp 6 bin liralık evde kiracı olursan yetmez. taşrada kral gibi yaşarsın. hatta artan parayı harcayacak yer bulamazsın. ezik gibi "10 bin para mı yeaa" demek, milyonlarca asgari ücretliye hakarettir. ha onlar da o satırları okurlarsa ananızı bir güzel anarlar orası ayrı mesele.

    son olarak bir ekleme yapayım. kral gibi yaşanır dedim de kral gibi yaşayabilip bunun sanrısıyla insanlara da pislik gibi davranan kişi katıksız bir adidir. hadi anan baban aile terbiyesi vermedi. çünkü onlar alt tabakanın düşük seviyeli insanıydı. e kardeşim sen statü atlamışsın. varoşluğunu da yanında getirmesene. insan biraz oturaklı olur. biz daha ilkokuldayken sınıftakiler alamazlar, canları çeker diye salamlı ekmek falan koymazdı annem. şimdiki görmemiş develer de daha çok kişinin canı çeksin ki ismim sükse yapsın diye bir yerlerini yırtıyorlar. insan olun lan azıcık.

    edit: daha yazıyı yazmamın üzerinden dakikalar geçmişken yanda çıkan bir başlığın ilk yazısı* iyice canımı sıktı. bir tarafta şımarık sonradan görmeler, bir tarafta gerçekten sıkıntı çeken ve olayı tam anlamıyla hissedenler. o başlıkta da alta hemen "çok şükür işsiz kalmadım hiç", "iyi kazanıyorum neyse ki" gibi yazıları görebilirsiniz. işsiz adam, zaten iç dünyasında savaş verirken tepeden bakılıp "iyi ki onun gibi değilim" denildiğini görmekten nasıl etkilenir? e davarlık da bunları düşünmemekte zaten. o başlığa "neyse ki öyle değilim" minvalinde yazmak neyin kafasıdır cidden? tekrar söyleyeyim. insan olun azıcık.
  • aylık gelirim 6820 dolar olmasına rağmen ben bile kral kendimi kral sanmıyorum. valla
  • tamam, tamam inandık hem dünya maaş alıyorsunuz hem kral, kraliçe gibi hissetmiyormuşsunuz anladık.
  • 1000 dolar maaş anlamına da gelendir.
hesabın var mı? giriş yap