• olay telefonuma vermediğim ilanlar için mesajların gelmesiyle başladı. birisi benim hesabımı kullanarak 3 adet ilan vermiş, sattığı ürünlerin fiyatları piyasanın çok çok altında (lenovo y510 1250 tl), o nedenle yaklaşık 5 dakika içinde 40 tane mesaj geldi. nasıl olur diye bilgisayardan sisteme girmeye çalıştığımda mail adresimin de sistemden silindiğini görmem şaşkınlığımı bir kat daha arttırdı. çünkü telefonumdaki uygulamada herhangi bir sorun yok, ama gel gör ki hiçbir şekilde bilgisayardan bağlanamıyorum siteye.

    ilanlar farklı bir isimle herhangi bir telefon numarası verilmeden paylaşılmış. o nedenle sürekli mesaj yağıyor. çünkü arkadaş ilanım üstte çıksın, dopingli olsun ve benzeri tüm seçenekleri de satın almış. artık onları kimin kartından gerçekleştirdi bilmiyorum.

    çağrı merkezini aradım, sonunda müşteri temsilcisine bağlandım ve sorunu anlattığımda sisteme tekrar mail adresimi yükleyeceğini, onay kodundan sonra şifre değişikliği yaparsam sorunun hallolacağını söyledi, ben de söylediklerini yaptım. sonrasında da tekrar kartlarımı ve banka hareketlerini kontrol ettim ne olur ne olmaz diye. herhangi bir sorun yoktu.

    bir süre mesaj gelmedi. sanırım dolandırıcı arkadaş olayın farkına biraz geç vardı. çünkü yaklaşık bir saat sonra tekrar mesajlar gelmeye başladı. nasıl olur diye sistemi kontrol ettiğimde, dolandırıcı beyimizin telefon numarasını paylaştığını gördüm. ve kendisiyle hoş bir sohbet gerçekleştirdim, küfürlerimi dinledikten sonra, hesabımı sahibinden.com'un kendisinden satın aldığını söyledi!!!

    sahibinden.com müşteri hizmetlerini tekrar aradığımda, yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını, mail adresi ve şifre değiştirmezsem olayın devam edeceğini ve en sonunda da hesabımın kapatılacağını söylediler.

    şimdi türkiye'nin en büyük internet oluşumu olduğunu söyleyen firmanın yapılan tüm işlemler boyunca hiçbir mesaj, mail, sms göndermemesi, sistemlerinin şifre ve mail adresinin tanımlanmasından/değiştirilmesinden sonra bile ne kadar güvensiz olduğu ortaya çıktı benim gözümde. dahası, nasıl oluyor bilmiyorum ama, bu işlemler ile ilgili (tüm bu doping, üst sırada yayınlama vs.) alınan hiçbir hizmetin de faturası gözükmüyor sistemde, dolayısıyla ödeme kısmı kime kaçtı şuanda bilemiyorum.

    bakalım, hala mesajlar gelmeye devam ediyor.

    elimde dolandırıcı arkadaşın telefonu var, kendisinden uygun fiyatlı ürün almak isteyenlerle paylaşabilirim.

    bu arada sistemde herhangi bir kredi kartımın kayıtlı olmayışı sorunlar silsilesini de engellemiş oldu. siz siz olun, bu kadar nam yapmış sitede bile kredi kartı bilgilerinizi kaydederken iki kez düşünün.
hesabın var mı? giriş yap