• putperestliği kafasına göre dinden saymayan gerizekalıların savunmak zorunda kaldıkları olay. mesela biri çıksa aynı mantıkla kabe için 3-5 tuğla dese ne olacak o zaman. haha. kaldı ki budizm de zannettikleri gibi putperest değil, gerçi olsaydı da konu bu değil.
  • normal bir durumsa kabe'nin yıkımı da normal olmalıdır.

    ibadethanenin kendisi ile kutsal olan soyut varlıkların somut temsillerini ayırt edemeyen gerizekalılar bu problemden çıkamayıp yıkabilirler gerçi, eheheh.
  • saygısızlıktır.
    budist tapınakları hiçbir işe yaramıyor gibi görünse bile aslında yarıyorlardır. ama nereden bilecek tabi yıkanlar? nereden bilecek yıkılmasına göz yumanlar?

    işte şimdi biraz daha karardı dünya.

    son tapınak yıkıldığında
    son ışık karardığında
    son buddha öldüğünde
    yobaz adam allah'ın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

    edit: müslümanlar'ı yobazlar olarak değiştirdim. çünkü hem hece ölçüsüne uyacaktı** *hem de düşmanlığımız inandığı dine aslında inanmaması gerektiğini bilmeyen temiz ve masum müslümanlara değil gerçekten inananlaradır. gerçekten inanan adam da yobazdır. buradan hem müslüman hem iyi olan insanlara sesleniyorum. kontrol edin kendinizi, müslüman olmayabilirsiniz.

    edit2: düşman olmamızın sebebi yobaz adamın gerçek islamı yaşamaya çalışıp becerememesidir. iyi müslümanlar, islama yakın olanlardır. islamın kendisini yaşayanlar değil.

    edit3: (bkz: ideoloji karmaşası yaşayan çocuk)
  • tarihe saygısı olmayan bir avuç sığ orospu çocuğunun yaptığı eylemdir. özellikle asya'da bulunan ağırlıklı olarak müslümanlar olsa da, diğer budistler falan da kültürel değerlere oldukça zarar veren topluluklar. o değil de ne kadar yarak kafalısınız lan? hemen yine olay kabe'ye falan gelmiş. sokaktaki koca karılardan farkınız yok amına koduklarım.

    kader olarak bamyan heykellerini hatırlatan üzücü olaydır.
  • neresinden bakarsan hayvanlik. ilk olarak, malezya nufusunun ancak yuzde altmisi kadari musluman, ulkede 25% civarinda da cinli ve hindu var. taliban'dan bile beter bir durum yani bu, adamlar toplum icinde buyuk bi kesim icin onemli olan bir yapiyi birak korumaya almayi, yikiyor ve yok ediyorlar. ustelik hicbir uyari ve tepkiyi de bi taraflarina takmiyorlar. ilimli islam dedikleri bu olmasa gerek.

    ulan 1200 yil diyor be, vazo olsa, comlek olsa korumaya alirsin, kulturel miras bu, inan inanma farketmez. 3-5 tugla muhabbetini de cok komik buluyorum. bunu diye muhtemelen dunyanin en meshur tapinagi angkor wat'a da 10 tugla falan der herhalde. sadece kubbesi, kulesi olan yapilar mi tapinak olarak kabul edilmelidir? cok sacma.
  • bildik bir savaşın farklı cephesidir:
    mimarlık tarihi vs. cehalet tarihi

    yıkılan tapınak tapınak ya da tuğla olduğu için değil 1200 yıl önceki mimari teknolojiye, biçeme ve yaşam tarzına dair izler taşıdığı için değerlidir. yıkılan 1200 yıl boyunca muhafaza edilmiş bir bilgidir. bu ve benzeri her yıkım, cehaletin inşasıdır. cehaletin tarihi olmaz, cehalet tarihin çölüdür. "gerekirse camiyi de yıkarız" kadar sığ bakış açıları bu cehaletten beslenir.

    akşehir gölü kurumuş duydunuz mu? akp'nin oy deposu konya'nın gülü akşehir akp'nin 11 yıllık iktidarı sırasında kurudu. neden mi? gerekirse baraj yapıp gölleri de kuruturuz söyleminin mimarları yüzünden.
    hayat o kadar karmaşık ki, en kolayı üzerine beton döküp yaşamak. benim bugün türkiye'yi esir alan zihniyetten anladığım bu. çin, hindistan ve tüm doğu toplumlarını esir almaya başlayan zihniyetten anladığım bu. gelişiyoruz...
  • bırak tapınaklığını, dini durumunu felan, 1200 yıllık bir yapı ulan bu hayvan herif. herşeyden önce tarihi bir değeri var. ama gel de tarihi eserlere 3-5 çanak çömlek diyen insanlıktan nasibini almamış hasta kafalara bunu anlat!
  • iskenderiye'de kütüphaneleri ateşe veren kişinin reankarne ile gerçekleştirdiği gereksiz eylem biçimi.
  • bunu yapanlar ayasofya camisinin tavaninda yer alan hristiyanlik sembolu olan isa ve meryemin resmini taslayanlarla ayni zihniyettedir.
hesabın var mı? giriş yap