• (bkz: 12 temmuz 2023 gavs hazretlerinin vefat etmesi) başlığı ile başlayan şuur kaybı.

    öncelikle moderasyona soru: sözlükte iktidar veya tarikat dayatmalarının kuralları mı hakim?

    başlığı açanla, yazanlarla ve ölen kişiyle ilgili bir sorun değil bu. direkt sözlük yönetimi ile alakalı bir sorun, şuur kaybı.

    çok uzun yıllardır ekşi sözlük okuru ve uzun yıllardır da yazarıyım. bu kadar büyük bir moderasyon faciası ile karşılaşmadım.

    başlıkta geçen "gavs hazretleri" ifadesinin bu platformda format gereği ölen kişinin adı ve soyadı ile değiştirilmesi gerekir. bunu herkes biliyor. yani başlığın 12 temmuz 2023 abdulbaki erol'un vefat etmesi olması doğru ve formata uygun olanı.

    başlık içinde bunu yazan bir takım yazarların entryleri silinmiş, ben dahil. yani moderasyon entry silebiliyor ama başlığa neden müdahale edemiyor?

    burası yazarların, bellir bir format ve kurallar dahilinde, özgür ve anonim katkıları sayesinde oluşan bir platform değil mi?

    artık sözlükte iktidar veya tarikat dayatmalarının kuralları mı geçiyor? evet twitter bile baskıya boyun eğmiş ama biz burada x parti veya y tarikat dayatmalarıyla sınırlı çerçevede yazacaksak eğer yazmak istemiyoruz. en azından kendi adıma!
  • mevzubahis başlığı gördüğüm andan beri düşündüğüm ama "bunlarla uğraşılmaz, vakit kaybı" diyip işime gücüme baktığım hadise. muhtemelen birazdan birileri gelip burada "insanların kutsalına lelelö..." gibi şeyler söylemeye başlar. tepkiler artarsa moderasyon da bu minvalde bir açıklama yapıp geçecektir.
  • sözlük yönetimi neden kuralları uygulamamak karşılığında bir algı oluşturulmasına izin veriyor diye merak ettiren kayıptır.

    bir tarikat yöneticisi olan abdulbaki bey'in vefatı üzerine kendisinin vefatı başlığı açılabilecekken, bu kendi tekelinde ve sadece kendisini niteleyen bir ünvanmış veya kendi tarikati haricinde bu sıfatı kendisine layık gören birileri varmış gibi "gavs" denilerek bir başlık açılıyor ve hala da değiştirilmemekte.

    bana da arkadaşlarım çok kral adamsın der mesela, öldüğümde "kralın ölümü" diye bir başlık açılması formata uygun mu olacak?

    ilginç.
  • iletişim kanalından da sorduğum ve hâlâ yanıt beklediğim durumdur!
  • (bkz: direk)
  • sözlük yönetimini aradım "bir iş için iki günlüğüne adıyaman'dayız, dönünce bakarız" dediler. sanırım nemrut dağında tatil filan yapıyorlar.
  • sözlüğün bittiğinin kanıtıdır.
  • menzil saglik bakanligindan sonra eksiye de cokmus
  • ekşi sözlük tarikatlara cemaatlere teslim olmuş durumda.bu pişkinliği geçtim bir de benim yorumumu silmişler. sanki saygı duymak zorundayım. hurafeci nin üç kağıtçının teki.
  • bu kadar rezil bir olay ve yönetim görülmemiştir. başlık açan kişiye duygularımıza tercüman olduğu için teşekkür ediyorum. kula kulluk eden insanlardan nefret ediyorum. entari sileceğinize hesabımızı silin de kimin ne olduğunu net görelim, bilelim
hesabın var mı? giriş yap