• bakanlar kurulu toplantısı sonrasında saat 19.00'da açıklama yapacakmış.
    korona vaka tablosuna bakınca türkiye’nin durumu oldukça can sıkıcı. almanya 1 ay kapatma kararı aldı. bizde tam kapatma pek mümkün görünmese de yapılacak açıklama yeni yasaklar olabilir mi diye düşündürüyor.

    edit : 31 aralık akşam 21.00'den 4 ocak'a kadar blok halde sokağa çıkma yasağı olacak. demedi ama içki satışı da yasak gibi düşünün siz.

    edit2 : bir yazar arkadaşın ricası ile daha çok insana ulaşması için (bkz: avcılar'da kaybolan epilepsi hastası genç)
  • kapatma, yasak falan değil cumhuriyet halk partisi eleştirileri ile beraber "şöyle süperiz, böyle mükemmeliz" açıklamaları ile geçecek prompter okumaları bütünü.

    edit: vallahi bravo
  • bugün ekmek almak için dışarı çıktığımda herkesin dışarıda aylak aylak gezdiğini görünce yasakların ilk dönemdeki gibi sıkı olmadığını anladım. eğer birşey yasaklayacaklarsa gerçekten bunu profesyonel bir şekilde denetleyecek sistem de kurmalılar .

    geçtiğimiz hafta fahrettin koca il sağlık müdürleriyle yaptığı toplantıdan resim koymuştu instagrama , bir tanesinin ağzında maske yok . böyle olursa tabiki sayılar artar.

    tanım : ilave yasak olarak berberlerin üzüleceğini düşündüğüm açıklamalardır .

    edit : https://www.instagram.com/…g-/?igshid=1qfb0amg995rx

    zorunlu edit : çok fazla mesaj aldığım için toplu cevap vermek istedim. tabiki online görüşmede maskeye gerek yok ama izmir il sağlık müdürünün yanında biri var , yani iki kişiler . adamda maske var öndeki kişide yok.
  • --- spoiler ---

    -türkiye'nin nasıl süper güç olduğundan bahsetme
    -chp'ye sallama
    -salgını nasıl harika yönettiğimizi anlatma
    -saat 9 ila 9 çeyrek arası sokağa çıkma yasağı ilanı
    -kapanış
    --- spoiler ---
  • gezi dönemini de es geçmeyecektir. yine bir selam çakacağı kesin.
  • chp yine bir halt yedi herhalde. bi rahat durun ya.
  • kiralarla ilgili bir şeyler söyledi geçtiğimiz hafta. muhtemelen esnafa süper bir kıyak geçiyor gibi gözüken ama aslında bir derde derman olmayacak açıklamalar olacaktır. bir de yılbaşında 3 günlük (31 aralık'ı işin içine katarsa duruma göre 4) sokağa çıkma kısıtlamasını haber verecektir. en çok da keyif alacağı karar bu olacaktır. yine içki satışını yasaklayıp ördükleri şeriat duvarına bir tuğla daha koyacaktır.

    covid ile ilgili dişe dokunur bir uygulama tabii ki gelmeyecektir.

    asgari ücretin kararlaştırıldığı bu günlerde bu konuya da değinebilir. olacak olanı bakana az söylettirip üzerine kendisinin talimatıyla 100 lira eklemiş gibi göstererek siyasi bir puan toplama hamlesi gelebilir.

    chp’ye, kılıçdaroğlu’na geleneksel sallama demeçleri zaten bu işin vazgeçilmezidir.

    tanım: cumhurbaşkanının ilgili tarihteki kabine toplantısı sonrası açıklamaları.
  • yılbaşı kolbaşı yasak boşuna sevinmeyin, toplanıp içki içeceğinizi sanıyorsanız avucunuzu yalarsınız,yılbaşından sonra herşey çok mükemmel olacak bide cehape de taciz tecavüz var millet bunu görüyor
  • prompterdan okunacak metindir.
  • böyle bir açıklama yapıldı mı? hayır.
    başlığı neden var; zamanlamasını, içeriğini vs. mi anlatıyor? hayır.

    böyle bir açıklamanın olacağı bile meçhulken, yanıltıcı bir şekilde başlığının açılması ve ciddi ciddi yorumlanması oksimoronluk doğuruyor.

    (bkz: bastım eksiyi geçtim)
hesabın var mı? giriş yap