• 140journos'un doğu ekspresinin içini bizlere gösterdiği videodur.
    bloglarda ve bazı videolarda gösterilenlerden daha samimi bir içerik olmuştur. özellikle doğu ekspresiyle seyahat etmek isteyenlerin izlemesini tavsiye ederim.
    https://youtu.be/y_vt7wi9jpu
  • doğu ekspresi; yaz aylarında denizlerimizin önünde çekilmiş uzanma pozlarının kış ayları alternatifi haline gelen, giderek sosyal medyamızın vazgeçilmez unsuru olan, artan ilgiden yer bulmanın giderek zorlaştığı, 25 saat süren ankara-kars tren yolculuğu.

    peki bu treni sadece turistler mi kullanıyor? doğu ekspresinde olup sosyal medyada yerini almayan başka insan manzaraları var mı? 140journos'tan bir başka açıdan doğu ekspresi https://140journos.com/dogu-ekspresi-aefc470db0e1
  • gucak gucağa oturuyorlar, öpüşüyorlar, resmi nikahın var mı, dini nikahın var mı diye soruyorum ters cevap veriyorlar diye yakınan bir görevliyi içeren video.

    yani kalkıp dini nikahım var dese rahat mı bırakacaksın ? dini nikahı olup olmadığını nereden anlayacaksın ? milletin nihakının olup olmadığı seni ne ilgilendiriyor ?

    ortalıkta sevişmedikleri sürece, dileyen dilediğini öpebilir. kalkıp biri orada karısını bıçaklasa veya kocasını bıçaklasa kimse karışmayacak, nikah soran olmayacak. senin cezai ehliyetin var mı diye soramayacaklar.

    bu arada engelli vatandaşlarımızın da durumunu içeriyor. kışın ne kadar zorda kaldıklarını şu videodan görebiliyorsunuz. devlet suriyelilerin sırtından giyeceğini eksik etmezken, kendi vatandaşlarımızı, engelli vatandaşlarımızı bu trenlere, ücretsiz binme zorunluluğunu hissettiriyor.
  • videoyu sonuna kadar izledim. çok başarılı bir video olmuş. trendeki görevli amcaya hak vermemek elde değil. bir şeyin de bokunu çıkarmayın. trende de yiğişmeyin bi yeriniz eksilmez yani.

    videoda ilk başlarda biri bağırıyor 'tayyip baba bize tren yaptı' diye. asdfghk kahkaha attım. he amca hee treni de o yaptı.

    bir de yürek burkan bir yeri var ki;

    kızı soruyor
    - anne iyi mi yolculuk? sana soruyorlar. nasıl buldun?
    nine:
    -iyi değilim kızım. :(

    rahmetli anneannem de böyleydi. iyi kelimesini duyardı. iyi değilim. her yerim ağrıyor derdi.
    umarım ağrıların dinmiştir pamuğum. umarım mehmet'in iyi bakıyordur sana.
  • 140journos'un çok başarılı bulduğum bir çalışmasıdır çünkü bu çalışma tam bir türkiye mozaiğidir.

    popüler kültürün etkisinde ama ondan sıyrılmaya çalışan bir arkadaş grubu, gençlerin rahatça hareketlerinden rahatsız olan muhafazakar amca, treni sığınmak için kullanan evsizler, batı kültürüyle yaşayan ama doğunun mistik ortamına merak salmış turist rehberi, sadece memleketine gitmek için treni kullanan anadolu insanı, elinden geldiğince günümüzü yaşamayan çalışan vanlı abla, ayol ülkemizi gezelim mottosuyla yola çıkmış istanbullu kadın grubu ve başını tabletinden kaldırmayan çocukları. son olarak da türkiyede yaşayan veya gezmeye gelmiş olan avrupalılar.

    herkesin "neden bu tren son yıllarda popüler oldu?" sorusuna farklı bir cevap vermesi veya o sırada orada olmasının sebebinin farklı olması videonun en etkileyici kısmı olabilir zira doğu ekspresi türkiye'dir ve herkesin ondan beklentisi farklıdır.

    (bkz: yeni başlayanlar için felsefe)
hesabın var mı? giriş yap