• 29 kasım-1 aralık 2017 tarihleri arasında, ankara’da odtü kongre ve kültür merkezi’nde, türk sosyal bilimler derneği'nin organizatörlüğünde ve de rekor bir oturum sayısıyla (94) gerçekleştirilecek.
    programı şurda.
  • bugün itibarıyla başlayan ve ekim devriminin yüzüncü yılı hasebiyle müthiş bir kadroya sahip kongre olmaktadır.
  • - traktörden tır lastiğine erkek bedeninin sergilenişi,
    - modernleşme projelerinde erkeklikler ve siyaset: geç osmanlı-erken cumhuriyet
    döneminde sakal-bıyık düzenlemeleri ve pratikleri,
    - aşık olunacak “hallyu yıldızları”: türkiye’deki “hallyu”
    fanları ve fanların “dişilleştirilmiş beden imgelerini” yeniden üretmeleri
    - orta sınıf, yaşam tarzı ve beğeni: ev döşemesi aracılığıyla ayrım
    - neoliberal türkiye’nin bir yansıması olarak recep ivedik filmlerinin oluşturduğu zeitgeist ortamında kadının sosyopolitik statüsü

    gibi göz kamaştıran bildirilerin havada uçuştuğu başka bir kongre daha. sonra oturup sosyal bilimler neden kendi üzerine çöküyor diye kara kara düşünürsünüz. (buna emek veren kişilere bir şey demiyorum, baştan böyle bir kalıba girdiklerinden emeklerini bu tip redundant ve doldur boşaltçı bilime harcıyorlar. pırıl pırıl insanlar ziyan oluyor.)

    şu bildiri yoğunluğu 1/3'e düşse görece iyi şeyler çıkabilir çünkü görüyorum bazı iyi noktalara değinilmiş. 94 oturum ne demek ya hu insaf 300'e yakın bildiri var, hala her bildirinin demirbaşı ve aynı şekilde gördüğüm "marx’ın yöntemleri" ve "kantçı ahlak ve kamusallık"ı (bu ikisi de gerçekten var sallamıyorum) görüyorum. yaka silktim ya hu. osmanlı'da kahvehaneler ve kamusal alanlardan bahsetmezseniz gönül koyarım vallahi.

    downward spiral of redundancy amk.
hesabın var mı? giriş yap