• bugün cüneyt özdemir'e çıkmış mülteci sorununu nasıl çözeceğini anlatmış aşağı yukarı şöyle: 'esad ile görüşeceğiz. onlara güvenli bölge oluşturup ev inşa edilecek. birleşmiş milletlerle görüşüp orada güvenli bölge oluşturulmasını önereceğiz. güvenliklerini yıllar boyunca bm sağlayacak...ayrıca suriyeliler'e sosyal yardımlar en az 1 yıl devam edecek, öyle hemen kesemeyiz.'

    16 temmuz 2021

    bakın kilicdaroglu ne demiş 2013'de bu yana: (bkz: #134069389) (bkz: geçmişten günümüze kk'nın suriyeli açıklamaları)

    eeee, bunları zaten kılıçdaroğlu yıllardan beri söylüyordu, hatta daha iyi planlanmışını ve mantıklısını anlatıyordu istikrarlı bir şekilde. ümit özdağ çıkıp aylardır sanki bu mültecilerin gelmesinin sebebi erdoğan değilmiş gibi sadece muhalefeti eleştiriyordu. ne oldu şimdi? kılıçdaroğlu'nun söylediklerini kopyalayıp yarım yamalak anlatınca bu işi çözmüş mü oldun? allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın, steril sızma seni.
  • milliyetçilik ile kandırılmış toplumun asla ikna olmayacağı balonun patlaması durumu.

    biz türk milleti olarak vicdanlı ve yardımsever insanlarız, demiyoruz ki insanlar ölsün. siyaset ve devlet mekanizmasını kullanarak yasadışı gelmiş bütün sığınmacılar evlerine dönecekler.

    ama sen çıkıp ekranlara popülist söylemlerle şişire yap, millet ittifakının adayını ortaya atarak ittifakın zeminini kaydırmaya çalış sonra çıkıp biz siyasi çizgi ile çözeceğiz de.

    yani balon olduğunu biz baştan biliyorduk ta z troller ve ak trollerin fazla şişirmesi sonucu çok kötü patladı..
  • üst edit: entrymi seri eksilemeden önce sizin balon dediğiniz ümit özdağ'a bakın nazarınızda çok muteber olan cüneyt özdemir ne yazmış.tweet

    sorun kılıçdaroğlu'nun aynı şeyleri söylemesi değil, bunu yapacağına dair güven vermemesi.

    edit1: (#136290684) ne olduğu belirsiz, yamalı bohça gibi olan helalleşme meraklısı muhalefete bu kadar koşulsuz, şartsız kredi verdiğiniz müddetçe allah hepimizi bildiği gibi yapacak merak etme.

    edit2:alıntıladığım entryde, “neymiş güvenmiyormuş, tüh allah seni bildiği gibi yapsın” yazmış, sonra silmiş. edit'im havada kalmasın diye ekleyeyim dedim.
    edit3: ümit özdağ'ın da beni rahatsız eden noktaları olsa da bak bu arkadaş entrysinde (#136293146) açıklamış. daha 2 gün önce entegrasyon falan diyorlardı, bugün güya içişlerine tepki verdi kk.herkes sizin gibi körü körüne birilerinin peşinden gitmek zorunda değil.
    edit4: ricası üzerine katılmadığım noktalar olsa da @bakirsairinbekaretfonu isimli yazar arkadaşın entry'sini ekliyorum (#136306083)
    benim derdim türkçüler, ocular, bocula iktidara gelsin değil. atatürk çizgisinde kim bu ülkenin çıkarını önceliğine alacak, vatanın, milletin birliğini koruyacaksa benim önceliğim o insanlara destek olmaktır. ben artık bu ülkede hümanistlik adı altında ülkeme düşmanlık yapan türk, kürt, mülteci kimseyi iktidarda görmek istemiyorum.
  • bundan 20 sene sonrada o guvenli bolge dedigi binalar evler yapilir dedigi yer burnunun dibinde sana muhalif olmus dusman olmus ülkecik olarak seni tehdite donussun. bravo.
  • aynen balon aynen. bu saatten sonra istediğiniz propagandayı yapın. siz türk milletini fazla küçümsemişsiniz. birbirinizin girdilerini favorilemekle yılları geriye alamazsınız.

    edit: ülkeye sekiz milyon insan geldiğini belirten özdağ kaçak olanları deport edeceğiz diyor. suriye'nin kuzeyinin inşaasını türk şirketler üstlenecek diyor. şayet rejim genel af dışına çıkıp onlara zarar vermeye çalışırsa diye bm ile iletişimde olunarak rusya ile geri gönderilen sığınmacılar beş yıl izlenecek diyor. ab'ye de diyeceğiz ki orta doğu'nun sınırları gaziantep'ten edirne'ye gelecek, istikrarsızlık sizi doğrudan vuracak diye ekliyor. bu kısım girilmiş ilk entry ile size sunulan asimetrik ve yanlış bilginin aslıdır.

    bunların haricinde bir buçuk milyon afgan var ülkemizde sayın özdağ'ın söylediğine göre. o afganların çoğu savaş neslidir. nasıl baby boomers, x jenerasyonu, geleceğimiz olan z nesli karakteristik özelliklere sahipse öyle incelenmesi gereken bir nesil. medeni yetişmediler, yetişemediler ve bizim ülkemizdeler. akşam sokaklarda yürümek sizi korkutuyorsa sebebi onlar. kendi ülkemizde mülteci durumuna düşüyoruz, bir ülkenin istilasını bize finanse ettiriyorlar, dünyanın lunaparkı olduk, burası bizim vatanımız diyor sayın özdağ. türk milletinin en iyi yetişmiş çocukları bu ülkede gelecek bulamadıkları için yurt dışına çabası içindeler, ve onlar bu haldeyken ipini kopartan türkiye'ye geliyor diye de ekliyor. bu yükü tasiyamiyoruz 90 milyar dolar harcadık artık yeter, şehirlerimiz güvensiz oldu artık yeter, diyor.

    hükümet 900 bin sığınmacıya hukuku çiğneyerek vatandaşlık verdi sene sonu 2 milyon olması bekleniyor buna izin vermeyeceğiz hukuken vatandaş olamazlar hatta gayrimenkul ile vatandaşlığa dahi izin vermeyeceğiz, diyor. sizin barınma hakkınızı koruma peşinde. türkiye'nin sınırlarını koruyamayan kişi ne zamandan beri çalışma bakanı oldu diyor güncel bir video üzerine.
    oy için sığınmacıları vatandaş yapan bir hükümetle karşı karşıya kaldık farkındasınız değil mi.
    afganistan'dan ülkeye giren virüsleri bile düşünerek; cüzzam tarih olmuştu, afganistan'dan gelen cüzzam yakalandı ve bm yetkilileri ile görüştüm türkiye'den çıkacak yeni bir pandemi bekleniyor, diyor.

    kamu sağlığı ve kamu güvenliğini düşünen,
    siz ekonomik şartlar yüzünden çocuk yapmaya korkarken aile başı 5-6 çocuk yapan sığınmacıların bu gidişle kontrol edilemeyeceğini öngören bir siyasal bilimler profesörü var videoda.

    partizanlık almış başını gitmiş, hangi partiye oy verirseniz verin bütün milletin devleti olsun istiyoruz diyen bir türk vatandaşı var.

    oyları bölüyorsunuz diye tepki gösteriyorlar aksine biz birleştiriyoruz diyerek, herkesin cumhurbaşkanı olmasını istediği ismi verileri görerek zikredebilen bir siyasetçi var.

    istanbul depreminin geleceğini rasyonel şekilde belirtip ona göre aksiyon alacaklarını belirten yaşanabilir değil ölünebilir bir kent olduğunu öngördüklerini söyleyen bir siyasi parti lideri.

    devamını videodan izleyebilirsiniz, daha bir çok soruna ve çözüme değiniyor. örneğin; üretim ekonomisine döneceğiz diyor yaşam maliyetleri konusuna girmeme gerek yok.

    bu partinin üyesi değilim. dürüstlüğün ve liyakatin lüks olduğu bu günlerde sayın ümit özdağ'ı önemli bir siyasi figür olarak görüyorum. ülkenin tüm sorunlarına değinen, kişisel hırslarından arınmış, güç zehirlenmesi yaşamamış bir bilim insanı. cumhurbaşkanı adaylığı için halkın en çok istediği kişiyi, ankara büyükşehir belediye başkanı mansur yavaş'ı aday gösteren cesur bir profesör. istanbul depremi, sığınmacı ve kaçakların sebep olacağı virüs salgınları gibi göz ardı edilen konularla dahi ilgilenen bir siyasetçi. milletimizi temsil etsin, bizim adımıza karar versin diye seçeceğimiz siyasetçiler için çok iyi bir örnek.

    başlığı açan şahsın aksine ben kaynağı ekliyorum. çünkü ben algı operasyonu peşinde değilim. ben gerçekleri gören ve gördüğünü söyleyen bir türk vatandaşı, türk milliyetçisiyim.

    bir türk vatandaşı olarak türk gençliğine sesleniyorum: artık söylenenlere, yazılanlara itibar etmeyin. sizin gücünüz gerçek bilgiye erişiminizdir. önemli olan seçimlerinizdir. türk milletinin geleceği türk milletinin elindedir. vakit milletin gücünü gösterme vaktidir. ne mutlu türküm diyene!

    https://youtu.be/qqzyjov2iq4
  • sonunda ağzındaki baklayı çıkardı, muhalefetin söylediği şeyin aynısını söylemiş oldu, zaten akşener de kılıçdaroğlu da aynı şeyi söylüyor bir süredir, e o zaman aktrolleri tenzih ederek söylüyorum, yok ben zaferciyim yok eltimi kayınçomu ikna ettim, yok ümit hoca hepsini yollayacak sınırdışı edecek diyen zp destekçisi arkadaşlar, fark ne, ümit özdağ bildiğin aynı şeyi söyledi.

    keşke hemen yollansa ama maalesef yok öyle bir dünya, bm buna izin vermiyor, ilk olarak almayacaktınız diyor, zaten avrupa ülkeleri de bu yüzden sınırlarını kapattı zamanında, çünkü girdiler mi atmak kanuni olarak kolay değil, illa suç arayan 10 yıldır tüm kader kurbanlarını alıyoruz diyen rteye kızsın, o zamanlar muhalefet almayın dedikçe ümmet birliği, müslümanlara yardım diyordu iktidar.

    çaresi yok, esatla anlaşılacak, mülteciler ancak öyle yollanacak, adam bayramda suriyeye gidiyor, sonra geliyor ülkemizden yararlanıyor, kızımızı kadınımızı taciz ediyor, işssizliği artırıyor, türkiyenin her yerindeler, yettiler artık

    ama konuyu açan arkadaşın dediği gibi ümit özdağ balonu bu açıklama ile patlamıştır.
  • bu adama verilen görevin chp oylarını ve millet ittifakının alacağı oyu düşürmek olduğunu düşünüyorum. bu planı destekleyecek diğer bir unsur da kemal kılıçdaroğlu aday olursa oy vermeyeceğiz argümanı. iktidar partisi trolleri tarafından eşek gibi vereceksiniz diyerek ters psikolojide deneniyor.
    peşin edit; muhtemelen linç yiyeceğim biliyorum.
    organize olup geldiler. kimi hdp lisin diyor. kimi aktrol. kimi de küfür ediyor. garip bir topluluk bu ümit özdağ sözlük timi .
  • 365 günde olacak mıymış acaba bütün bunlar.

    balon mu bilemem ama millet ittifakına bir sürü laf edip aynı noktaya gelmek nedir onu destekçileri söylesin.
  • tıpkı aktroller gibi reyizleri 180 yapınca şoka uğradığı için saçmalayan zafertrolleri görmemizi sağlamış balon özdağ açıklamaları.

    ulan hani alayını sınır dışı edecektiniz? şimdi bu ne kıvırması?
  • sınırdışı edecektin hani ne oldu esad mesad bm filan. sus otur sıfır.
hesabın var mı? giriş yap