• serinin bence en kritik maçı.

    ilk maçları genelde stresli oynuyoruz.
    baskonia ispanya'ya tur için umut taşıyacaksa ancak bu maçı kazanabilirse taşıyabilir..

    düşe kalka, ite kaka, ıkına sıkına, zar zor da olsa bu maçı kazanırsak yolun yarısından fazlasını geçmiş oluruz.

    2. maçları bir başka oynuyoruz zaten. ilk maçı kazanmışsak ikinci maçta rakibin turu geçebileceğine dair bütün umutlarını kırıyoruz.

    o yüzden kritik maç bu maç.
    her şeye rağmen kazanacağımıza inanıyorum.
  • sezon istatistiklerinde ofansif anlamda bizden üstün `:http://www.euroleague.net/…oncode=e2017#!comparison`bir takımla oynayacağımız serinin ilk maçı. bence bu yüzden efes’e bilerek kaybedip bizle eşleşmeyi tercih ettiler. bu demek oluyorki çok katı bir savunma yapmalıyız ki onları geçelim. son üç yıl playofflarda hep süpürdüğümüz için playoffta nasıl oynaması gerektiğini hem takım hem taraftar çok iyi biliyor. ayrıca taraftara çok iş düşüyor, öyle gelip bağırmadan tiyatro izler gibi otururlarsa vay halimize. bu arada bu sezonki playoff eşleşmeleri cska-khimki dışında harbi çok çekişmeli geçeceğe benziyor.
  • yine salonda olacağımız çeyrek final serisi ilk maç.

    her ne kadar baskonia bize ters geliyor olsa da kağıt üzerinde son 4 seneki en kolay çeyrek final eşleşmemiz. (diğerleri: maccabi, real, pana) bir sıkıntı olmazsa süpürür geçeriz.
  • son hafta yaşanan "garip" skorlardan sonra eşleştiğimiz baskonia ile oynayacağımız ilk maç. tabi bu baskonia takımının çok çok büyük bir yıldızı yok. bu takımı vezir de rezil de eden tek isim koç pedro martinez. bizdeki ahmet kandemir benzeri bir yerel koç olan pedro martinez genellikle kariyerini gran canaria'da eurocup'la geçirdi. kadroyu tutturduğu zaman çok hızlı, coşkulu, arka arkaya galibiyetler alan takımlar yarattı. valencia basket ile yaptıkları ortada.

    sezon başında takım oyunundan uzak maçlar çıkartan oyuncular için koç olarak pablo prigioni'yi, oyunculara abi olarak da delfino'yu tepeye oturttular. saha içi lideri olarak da marcelo huertas'ı aldılar. lakin disiplin konusunda başarıyı sağlayamayınca 3 haftada prigioni ve ekibi istifa etti.

    yani baskonia tek tek oyuncu olarak gayet potansiyelli, ancak takım oyunu ve disiplin gereken yerlerde sorunlu bir takım. huertas'a geri adım attırabilen takımlar için baskonia karşısında psikolojik üstünlüğü ele geçirmek zor değil. çünkü türk seyircisinin yakından tanıdığı dengesiz jayson granger bu takım için iki boy küçük. iş 4-5 numaraların savaşına dönerse, ki genelde dönüyor, timma, voigtmann, diop, beauboıs hatta poirier ile bize zor dakikalar yaşatmaları mümkün.

    yine de gerek bireysel olarak yüksek performans göstermesi mümkün oyuncuların çokluğu, gerek saha avantajı, gerek buralarda oynama tecrübesi ve tabii ki obra ile fenerbahçe doğuş ağır basan taraf. serinin kilit oyuncuları ise kesinlikle defans sertliğini yükseltecek kalinic ve datome
  • evimizde zorlansak da kazanacağımıza inandığım maç.

    rakibimiz euroleague'e 5'te sıfır yaparak başlamıştı
    .
    sonradan toparladılar ve maccabi ile dezavantajlı girdikleri son 5-6 maçı kazanarak geçtiler. böyle takımlar her zaman tehlikeli olur -bakınız obradoviçli badalona- ama biz de play-offları bambaşka oynuyoruz ve savunmamız rakibimize göre çok daha iyi. hücumda da dengeli ve çok silaha sahibiz.

    oyun bir süre başa baş gider ama son çeyrek koparırız. en azından içerdeki maçlarda son top heyecanı yaşamayacağımıza inanıyorum.

    benim için sorun 18 nisan kadar beklemek...
  • çeyrek final eşleşmelerinin içerisinde zorluk derecesi olarak 2. sırada olan eşleşme diyebiliriz. bu sene baskonia bilindik takım kurgusunun dışındaydı ve sıralamada ancak 7 olabildi.

    bazı arkadaşların "ya baskonia çok ters geliyor" demeleri bir nevi ezber yorumdur. bu takım artık tekrardan sıkılmaya başlasam da;

    2015'de son euroleague şampiyonu maccabi fox tel aviv'i 3-0

    2016'da son euroleague şampiyonu real madrid balencosto'yu 3-0

    2017'de ise ev sahibi avantajını alamadığı halde panathinaikos bc'u 3-0 eledi.

    somut örneğin değil de, somut örneklerin olduğu bu 3 yıl göz önüne alındığında rica ediyorum çok da fazla şeyyapmayalım.

    biz eylül ayında euroleague final four biletlerini alırken daha sezon başlamamıştı.

    baskonia çantada keklik diye bir tespit kesinlikle yok, her sene olduğu gibi büyük bir mücadele sonucunda ortaya çıkacak her şey.

    bir gerçek var o da; geçen senden daha komple bir takım olmamız!

    (bkz: we have obradovic they don't) eal
  • baskonia 2 yıl önce final four'da eşleştigimiz, bizi uzatmalara götüren takım degil. geçen sezon 2 maçta da bizi yenen baskonia da degil. kadroları bu yıl daha zayıf. barcelona, crvena zvezda gibi takımlar zayıfladıkları için zaten playofflara kalabildiler.

    2014 2015 sezonu playoff ilk maçımızda maccabi'yi 8 sayı farkla yendik. 2015 2016 sezonunda ilk maçta real madrid'i 6 sayı farkla yendik. geçen sezon pana'yı deplasmanda ilk maçta 13 sayı farkla yendik. ilk maçta bir tek real'e karşı zorlanmışız, onda da vesely sakattı o seride.

    baskonia bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçtan 9'da yenildi. bize karşı her 2 maçı da kaybettiler. fener bu seriyi de süpürecek. takımda sakat yok. fener full kadro olduğu zaman çok tehlikeli. ilk maçta gereken mesajı verecegiz. fener 10+ farkla yener. bir sezonda bize 5 defa yenildikten sonra umarım son haftada oly'ye göre bizi tercih etmelerinin yanlış olduğunu anlayacaklar
  • biletleri çıkınca yeşillendirirseniz sevineceğim maç.
  • canlı olarak yerimizden izleyeceğimiz ve cska moscow maçından daha da coşkulu bir atmosferde olmasını dilediğimiz 3 maç kazanın adını final four'a yazdıracağı serinin ilk maçıdır.

    süpüreceğimize inanıyoruz; ama ilk maçtan mesajı vermeliyiz ve güzel bir galibiyet almamız gerekli.
hesabın var mı? giriş yap