• çin’le ticaret savaşının sonu, çin’den para kazanan çok fazla amerikan şirketi var.
  • azledilmemiştir. azledilmesi pek mümkün de değil ayrıca. kendi ekibi kazık atarsa bilemem.

    son 4-5 yıldır araştırmalarım neticesinde 2022-2024 tarihleri arasında bir dünya savaşı çıkabileceğini öngörüyorum. tabii bunu komplo teorilerinden yola çıkarak düşünmedim. araştırmalarımın pek çok içeriği var, ancak özellikle bu tarihi seçmemin sebebi çin, rusya ve abd’nin envanterlerine pek çok yeni nesil savaş uçağı/gemisi vs. sokmaları. bu savaşın sebebi de özetle kapitalist sistemin tıkanması, kendini hızla geliştiren çin ve rusya gibi ülkelerin önünün kesilmesi olacaktır diyebiliriz. özellikle cia güdümlü akademik merkezleri incelediğimizde dünya savaşının üç yerden birinde (doğu akdeniz, doğu avrupa, ortadoğu) ve yüksek ihtimalle doğu akdeniz’de çıkacağı yazılıp çizilmekteydi, mevcut gelişmeler de bu yönde seyrediyor. daha çok şey var ancak şu an yazasım yok.

    bunun bu azil olayıyla ne ilgisi var derseniz, ne olursa olsun bu süreçte bir abd başkanının azledilmesi çok olumsuz bir intiba bırakacaktır. azledilmeyip yargılanması da öyle. bunu neden göze alırlar şu an tek tek çözümleyemiyorum ancak yine geniş çaplı düşünülürse durumun vehameti sandığımızdan da büyük olabilir. malum, abd’nin iç politikası her zaman dünya dengelerini bozmuştur.
  • gerceklesmeyen azledilme.

    trump'in baskanligi azledilmedi, hatta 99% ihtimalle ofiste kalacak. "impeached" kullanimi, sadece house tarafindan suclu bulundugu anlamina geliyor.

    bu "impeachment" suna sebep olacak: senato durusmasi. eger senato trump'ı suclu bulursa, iste o zaman baskanliktan azledilecek.

    bunun da buyuk ihtimalle gerceklesmeyecek olmasinin nedeni de senatonun 3'te 2'sinin evet demesi gerektigi, ancak halihazirda senatonun yarisindan fazlasini cumhuriyetcilerin olusturmasi.
  • impeachmentı azledilme olarak çevirirsek azledilmiştir. ama koltuğunda oturmaya devam edebilir (edecek) ona karar verecek grupta cumhuriyetçiler çoğunlukta. azledildi ama görevden alınmadı gibi aptalca çeviri yapabiliriz.
  • abd'nin 28 şubatıdır.
  • abd sistemi devasa bir merdiven gibi, boyuna bir seyler oylaniyor diyorsun hah simdi laciverde boyadilar, bir bakiyorsun sadece ton acmislar ve diğer basamaga gecmisler. turk tipi baskanligin gozunu seveyim, ol diyorsun oluyor. hayirlisi dedigim zimbirti.
  • al işte en hasından bilgi kirliliği. ama yazarımız ne yapsın basında olayı çarpıcı olsun diye bu başlıkla veriyor. olayın aslı şu:
    temsilciler meclisi azline karar verdi. ama çoğunluk cumhuriyetçilerde olduğu için senatoda azlinin onaylanması beklenmiyor.

    abd temsilciler meclisi, oylama sonucunda abd başkanı donald trump'ın azline karar verdi. abd kongresi'nin iki bileşeninden biri olan temsilciler meclisi'nin azil kararı almasından sonra konu abd senatosu'na taşınacak. trump'ın cumhuriyetçilerin kontrolündeki abd senatosu'nda azledilmesi için 20 cumhuriyetçi senatörün saf değiştirmesi gerekirken, bu senaryo gerçekçi gözükmüyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/…imdi-ne-olacak-41400836
  • üçüncü dünya savaşının başlatacağını ön gören baba vangalarla tanışmamıza sebebiyet veren olay.
  • bi halt olmaz senato'da kesin aklanacak zaten
  • süper olay.

    tek üzücü tarafı birkaç gün boyunca impeachment sürecinin geçmişte türk siyasetinde yaşanan olaylara benzetilerek açıklanmaya çalışılıp kafamızın ütülenecek olması. aynen kanka trump mağdur oldu burdan akp gibi yürüyecek. 18 aralık abd'nin 28 şubatıdır kesinlikle haklısın siyasetin ordinaryusu seni.
hesabın var mı? giriş yap