• 1923 yılınının istanbuluna ait görüntüler gerçekten çok heyecan verici ve enteresan. kamerayı görüp hemen yerinden kalkan teyze, kameraya doğru bakıp söven dede ve en ilginci kamerana hışımla saldıran terzi dayı. çok güzel görüntüler. buram buram tarih kokuyor.

    video

    edit: 4 dakikalık güzel bir istanbul nostaljisi yapmak isteyenler için videonun tamamı.

    son edit: eski istanbul’a ait arşiv görüntülerini sevdiğimden bu videoya denk geldim ve kameraya verilen tepkileri görünce hem hoşuma gitti hem de ilginç buldum ve bu başlığı açtım. altta yorum yapan birkaç kişi art niyetle ve provakasyon amaçlı başlığı açtığımı iddia etmiş ki tam bir fecaat. olum siz hangi kafayı yaşıyorsunuz. video çok hoşuma gitti paylaştım nokta. az biraz nostalji yapalım dedik iş nereye geldi. belki başlıktaki ‘sövme’ kısmı az biraz uyumsuz olmuş olabilir. moderatör arkadaşlar dilerlerse “1923 yılında kameraya tepki gösteren istanbullular” olarak başlığı değiştirebilirler.
  • çağ atlamışız resmen. bu teyzeler, dedeler mezarlarında ters dönsün inşallah. torunları da tez zamanda dedelerine kavuşsun.

    p.s. kim ki cumhuriyet ve atatürk karşıtıdır benim düşmanımdır.
    hadi başka kapıya, allah'ın bedevileri.
  • 25 saniyede atatürk'ün ne kadar büyük bir karakter, ne kadar başarılı bir devlet adamı olduğunu gösteren videodur.
  • şu insanların yüzündeki pasparlak mutluluğu, neşeyi, hayat sevincini, temizliği, berraklığı başka hiç kimsede göremiyorum.

    ne temiz gülümsemeler bunlar...

    edit: videoyu araştırınca sadece olumsuz tepki veren insanların kesilip yeni bir video hazırlandığını fark ettim.
    videonun tamamı şurda

    hatta 1:18 dakikada bizlere selam gönderen minnoş bir dayı bile var.

    edit2: okuduklarıma inanmak istemiyorum. bir millet, ecdadına küfür eder olmuş. bu insanlar ve bu insanların evlatları bu ülke için savaşmış, canlarını feda etmiş insanlardır. siz ne biçim insanlar olmuşsunuz 100 sene önceki ecdadınıza küfür edecek kadar? şerefsiz haysiyetsiz köpekler.
  • terzi dayı allah seni kahretsin :))
  • atatürkte ne sabır varmış dedirten görüntüler. buraya laik cumhuriyet kurmak gerçekten inanılmaz bir şey..
  • adam üstte yeşil topluların dedesidir demiş çok güldüm. artık bu tiplerin yeni adı direk yeşil top oldu, hem de kendi elleriyle.
  • aynı görüntüleri 2020 yılında stanbul'un birçok semtinde görebileceğiniz video.

    pek fark yok.
  • burada herkes terzi dayıya yüklenmiş ama bir anlam veremedim. düşünsenize kendi halinizde işinizle gücünüzle uğraşıyorsunuz sonra kafayı bir kaldırıyorsunuz ve o da ne, biri eline kamera almış sizi çekiyor. kusura bakmayın ama bugün bile benzer bir tepkiyle karşılaşmak mümkün.

    t: ilginç video.

    edit: (bkz: gırgır geçmek)
  • en azından kameraya küfür öğretmemişler.
hesabın var mı? giriş yap