*

  • olası nedir? olası varsa olur, yoksa olmaz. bir zahmet sorsana olası var mı?
  • ben buna ihtimal vermiyorum ama biraz spekülatif düşününce, bu gibi bir seçeneği seçim kanununda değişiklik yapma gücüne sahip, ilgili düzenleyici kurumlarda etkisi olan her güç elinde bulundurmak ister gibi geliyor.. seçimi kaybedersen zaten usulsüz gidilmişti, tekrarı lazım altı ay içinde denir mesela. bu nedenle seçime gitmenin şeklinden, oy kullanma ve sayımına kadar, küçük değişkenlerden herhangi birinde usulsüzlük türünden oynamalar işe yarayabilir. seçim kazanılırsa muhalefetin sokağa dökülmesine sebep olmayacak kadar önemsiz, muhtemelen seçimi kazandırmaya etkisi olmamış şeyler. ama kaybedersen muhalefet gibi görünen bir siyasi aktör itiraz eder ysk, sair üst mahkemeler karara bağlar, durumu kontrol eden taraf benlik bir şey yok, demokratik ve hukuki süreçler işledi der, olur biter. en kötü bahçeli şaapar.. yani şimdi seçime gidilmesi muhalefetin kazanmasını garantilese herhalde onlardan da bir itiraz gelmezdi deyip şeytanın avukatlığı ile kapatalım.
  • hadi buyurun, olmaz olmaz deme...
  • muhalefetin hatasız ve oldukça yerinde yaptığı hamlelerle seçim sürecini yönettiği, yönlendirdiği aşikar. akp resmen stratejik olarak gol yiyor.
    +
    akp'nin medya tekeli "şimdilik" belirli bir kitlede ters tepmeye başladı. sürekli akpli isimlerin tv'lere çıkması, yılların eskimiş imajından insanları bezdiriyor. en has akpli bile muhalefete yapılan medya ambargosunun farkında ve bu tam tersine muhalefete olan ilgiyi arttırıyor.
    +
    akp'nin seçime yönelik yaptığı her hamle siyaseten ters tepti. ve en nihayetinde ileride "demokrasinin üç kahramanı" olarak anılacak; kılıçdaroğlu, akşener ve temel'i yarattı. akşener ve temel kitlelerde heyecan, en azından hareketlilik yaratıyor. kılıçdaroğlu ise, şu ana kadar fedakarlıklarıyla göz doldurdu. tabi halen muhafazakar seçmenin gözünde o bir "gılıçdar".
    +
    seçimleri öne çekmelerine rağmen ekonomi 24 haziran'a bile yetişmeyebilir. üst düzey şiddette bir finansal baskı, daha doğrusu kıtlık, mevcut.
    +
    son yapılan dörtlü muhalefet ittifakı ise, akp'nin ittifak stratejisini darman duman etti. bu ittifak, kararsız seçmeni olumlu etkileyecek.
    +
    ve son olarak, anketlerin çoğu yetersiz kalıyor. zira insanların büyük bir kısmı görüşlerini açıkça beyan etmekten çekiniyor. başımıza iş almayalım düşüncesiyle. ve tahmin edin anketlerde gözükmeyen ya da "oy vermeyeceğim, kararsızım" olarak gözüken bu seçmenlerin büyük çoğunluğu kime oy verecek?

    rte erken seçimleri iptal eder mi, edebilir mi bilmem. fakat en azından ittifak olayını iptal edecektir. etmelidir. zira artık neredeyse kesin olan bir şey var ki o da meclisteki çoğunluğu kaybetti ve çoğu kişinin sandığının aksine meclis halen önemli.
  • (bkz: #76438805)
  • sıkar biraz.
  • "akp resmen stratejik olarak gol yiyor." diye aramizda bu sepepten bunun olabilecegini ileri süren romantik arkadaslar var.

    su akp, bunca yil araliksiz iktidarda kaldiysa, en ufagindan en büyük muhalefetine kadar hep kücük görmesi yüzünden, hep hafife almasi yüzünden oldu. ama ne yazik bunu muhalefetin liderleri bile anlayamadi. hepsi teker teker dagildilar.

    ha secimler su veya bu sepepten iptal olur mu? bir ihtimal her sey olabilir, olmaya da bilir. olsa ne olur? 14-15 yildir strateji üretmesi ve basari saglamasi gereken muhalefet bu sefer göle maya calacak kivama geldi de, engellenmek isteniyor ve benim bundan haberim mi yok?

    biz sevelim veya sevmeyelim iktidar oldukca güclü ve hafife alinacak hic bir yani yok. muhalefetin her kesimi birlesip önünü kestirebilir, ama arkasini görmezse yine cöker.
  • şehirleri -özellikle ankara istanbul-akp yönetiyor .yaşanmaz hale getirdiler.ben antalyadayım konyaaltının a...k.. denize dürbünle bakıyoruz halkın elinden aldılar.bunlar iktidara yerel yönetimle gelmişlerdi şimdi yerel yönetim başarısızlığı ve ekonomik çıkmazda olan halk bunları yollayacak(işsiz sayısı,icra dosyaları,üretim rakamları,bütçe açığı...) ellerine patladı malafat akp ninde iktidar olmak istediğini sanmıyorum gider ayak sıçıp sıvayıp gelecek olanları iyice açmaza düşürmeye çalışıyorlar. bu sebeple seçim meçim ertelenmez.tek amaçları var sistemi kilitleyebilecek oranda olabilmek kalabilmek elbetteki gelecek olan hükümet 5-10 yılda düze çıkartacaktır memleketi.(bunların şansı yaver gitti düşük petrol fiyatları sebebiyle ömürleri 5-6 yıl uzadı) .umudum sadece eşit işe eşit ücret ve liyakat olması ve adam kayırmanın , şu cemaat denilen, imam hatip denilen cehalet yuvalarının son bulması.
hesabın var mı? giriş yap