• işi profesyonellerine bırakın. herkesin vakası aynı değildir. kişinin tavsiyeleri başkasına uymaz.
  • bazı kişilerde normal diş çekimi kadar kolayken bazılarında bir hafta yanağın davul gibi şişmesine neden olabilir. ayrıca işi bilen doktora yaptırmak gerek tabi ama işi en iyi yapan doktor da o dişi çekerken sağlam dişinizi kırabilir.

    çektirmeyin diyenlere uymayı düşünenlere de şu bilgiyi verelim; eğer çıkmasına engel olan dişin köküne yakın bir yerdeyse kökü çürüterek işlerin daha da karışmasına neden olabilir. o yüzden çektirmeyin denmesini de doğru bulmam.
  • eğer gömülü ise daha da dikkat gerektiren operasyondur. ben sağ alt 20 yaş dişim gömülüydü ve çekilen filmde alttan geçen sinirlere çok yakın olduğu görüldü. doktor daha doğrusu çene cerrahı, dişi alırken sinirlere biraz sürtersek yanağın birkaç hafta hissiz kalır, daha şiddetli sürtersek 5-6 ay hissiz kalır, koparırsak hayatının geri kalanında yanağını hissetmezsin dedi. ben de doğal olarak tırstım. başka bir yere gidip oradaki cerraha (profesör ve ilk muayene eden cerrahın da hocasıymış) sordum, o da bence çok sıkıntılı değil dedi. ben de çektirdim. operasyon sonrası 3 gün için 4 iğne yedim ve biri kortizonluydu. bunların da etkisiyle yanağım hemen hemen hiç şişmedi.

    sıkıntıyı ise yanak tarafındaki sinirler değil de dil kökündeki sinirler hasar görmüş ve dilimin sağ yarısı şu anda hissiz. b vitamini almaya başladım ve 8 gün boyunca prednol kullandım. karıncalanma hissi baya olmaya başladı. sinirler kendini yeniliyor. bugünden yarına düzelmeyecek ama yavaş yavaş kendine geliyor.
  • sabah çektirdim, hiç acımadı, hala tık yok. öncesinde kendinizi germeyin, kimi insanlarda çok kolay gerçekleşebilen bir işlemmiş.
    tek tavsiye: gitmeden karnınızı güzelce doyurun, bol su için, çıkışta birşey yiyip içemeyeceksiniz. (bana doktor 2 saat dedi.)
  • öncelikle internette yazılan aman şöyle kötüydü böyle ağrılar yaşadım yorumlarını bir kenara bırakın. ben gömük 2 yirmilik dişimi aynı anda çektirdim ama hiç ağrı yaşamadım. gitmeden karnınızı bir güzel doyurun. çukurlara koyulan tamponu birkaç saat çıkarmayın. yani ne yemek yiyin, ne konuşun. ağrı kesici ve antibiyotiğinizi düzenli kullanın. ilk günler çorba, patates püresinden şaşmayın. suratınızdaki koca şişlik de 1 haftaya geçer.
  • fazla agri yapmiyor. dishekimi ne derse onu yapin sorun cikmiyor.
  • 20'lik dişlerimin ağrısını yaşadığım şu anda, karşıma tesadüfi çıkmadığını düşündüğüm başlık. yarın bu dişleri, bana verdiği ağrılardan kurtulmak için çektireceğim. sonucu edit olarak debelerim.
  • çektirmeyin
  • kesinlikle çektirin, zararı yok bana falan diye düşünmeyin ve asla oyalanmayın, durduğu zarar...
    şöyle uygun bir zamanda, konusunda uzman bir diş hekimi ile bu meretlerden kurtulun, geleceğinizdeki sağlık kalitenizden ödün vermeyin. çenenizdeki rahatlama da sizin kazanımınız olsun, hadi bakalım geçmiş olsun!
  • çektirmek istemeniz iyi bir şey. onun ağrısıyla bir gün daha duracağınıza, yarım saatlik işkenceyle çektirin gitsin.

    bu arada işkence dedim ama o işin geyiği. benim dişe iki tane anestezi yaptı doktor, sonra o kerpeten benzeri aletle tutup hart diye çekti, gram hissetmedim. benim bir de et üstündeydi ve düzgün çıkmıştı o yüzden pek problem olmadı. ben de kendimi kasmış biri olarak diyorum ki; kasmayın. eskiden bu kadar anestezi vs. kuvvetli değildi galiba, çektirenlerde acı ve ızdırap oluyordu; artık kalmadı o.

    ama çektirdikten sonra en az bir gün, en fazla 4-5 gün (aralıklarla) çenenizde ağrı hissedeceksiniz, ama olacak o kadar.
hesabın var mı? giriş yap