• tirt bir turnuva olmasinin yani sira simdi izleyince daha sonra turkiye ligine yolu dusecek bir cok ismin yildizlastigini gordugumuz turnuva.

    wesley sneijder turnuvanin yildizlarindan. bastan sonra harika bir performans sergilemis. brezilya'yi resmen tek basina yikmis gibi gozukse de ayni macta brezilya'yi yakan adam felipe melo. ustelik bu macta robben'e tam bir oç nun yapacagi faulu yapip kirmiziyi yemistir.

    sonuc olarak asagidaki listedeki oyuncularin hepsi hayatlarinin bir bolumunde ince belli bardaktan cay icmistir.

    brezilya'nin ilk onbirinde robinho ve elano var. kléberson bile kadroda.

    hollanda'da kuyt, van persie, babel, nigel de jong, eljero elia, van der wiel

    slovakya'da robert vittek turnuvanin akilda kalan golculerinden. stanislav šesták, marek sapara, martin škrtel, marek cech, filip hološko, miroslav stoch,

    turnuvanin acilis golunu atan guney afrikali siphiwe tshabalala en son erzurumspor formasi giyiyordu.

    uruguay'da muslera kupanin en guzel gollerini yemis.

    nijerya'da kaptan joseph yobo.

    amerika'da jozy altidore 20 yasinda azman gelecek vadeden forvet.

    avustralya'da kewell ve neill galatasaray'da oynuyordu o zaman zaten. jedinak da antalyaspor'daydi.

    almanya'da mario gomez, lukas podolski, serdar tasci, marko marin

    gana'da turnuvanin yildizi asamoah gyan, kevin prince boateng, andre ayew, stephen appiah, richard kingson

    sirbistan'da miloš krasic

    kamerun'da carlos kameni, rigobert song, samuel eto'o, pierre webó, souleymanou hamidou, vincent aboubakar

    danimarka'da simon kjær,

    japonya'da junichi ınamoto, yuto nagatomo,

    paraguay'da óscar cardozo

    fildisinden didier zokora, didier drogba, jean-jacques gosso, kader keïta, emmanuel eboué, sol bamba

    portekiz'den beto, pepe, raul meireles, hugo almeida, bruno alves

    sili'de mauricio ısla, gary medel, rodrigo tello

    isvicre'de gökhan ınler, hakan yakin, eren derdiyok, reto ziegler

    edit: listede senderos vardi cikarildi. antalyaspor’a geleyazmisti sanki.
    edit2: van der wiel hatirlatmasi icin @illumina'ya tesekkurler.
  • rahmetli nenemin mevlüdü daha zevkliydi bundan. orda en azından şeker falan verdiler.
  • kupanın tek namağlup takımı yeni zelanda milli futbol takımı olmuştur.

    (bkz: allah allah kontesi kim sikti)
  • 10 numaralardan 7 numaralara geçiş tamamlandı mı?

    yoksa kupa bitene kadar, söz söyleyen yoktur sözüm üstüne diyen 10 numara çıkacak mı?

    tarihsel bir mücadele nihayetinde...

    dünya kupasını kendi elleriyle kazanan iki oyuncu var malum. bir tanesi 7 numaralı formasıyla 1962 dünya kupasını brezilya'ya kazandıran garrincha. pele sakatlanıp turnuvayı kapadıktan sonra ipleri eline alan garrincha...

    diğeri 86 dünya kupasını eliyle, ayağıyla, kafasıyla tek başına kazanan diego armando maradona.

    her ne kadar diego maradona'nın finaldeki pasını gol yaparak üçüncü golü atan bir 7 numara olan jorge burruchaga olsa da 1962'den sonra dünya kupasını 7 numaralar kazanamadı. başrol olamadılar. 10 numaralar kupa kaldırdı bir süre.... derken 1994 geldi.

    1990 dünya kupası finalinde 10 numara ağlarken ( elbette arjantin yenilince biz de yenilmiş sayıldık (bkz: #19479521) ) biz sadece kupayı kaybettiği için ağladığını sanıyorduk, meğer 10 numaraların devri kapandığı için ağlıyormuş... öğrenmek, duruma aymak için dört sene beklememiz gerekti.

    1994, 10 numaraların veda töreniymiş meğer... gelmiş geçmiş en büyük 10 numara olan maradona doping gerekçesiyle kupaya veda etti ama diğer 10 numaralar, o'nun vedasını şanına yakışır yaptılar. saçlarıyla olduğu kadar oyunuyla da iz bırakan kolombiya 10 numarası carlos valderrama, turnuvaya damga vuran isimlerden karpatların maradonası romanya'nın yıldızı kalbimizin sahibi i love you hagi, ve son mohikan... roberto baggio. üçüncü kişi olabilirdi, bir dünya kupasını kendi elleriyle kazanan. neredeyse tek başına italya'yı finale kadar getirdi ama olmadı, penaltıyı dışarı attı, ki atsa dahi brezilya atışı gole çevirdiği zaman şampiyon oluyordu, kazanan 10 numara olmadı.... o dünya kupasının kazanı 7 numaralı formasıyla beşik sallayan bebeto olmuştu. bebeto, garrincha gibi tek başına kupa kazandıran bir 7 numara değildi, takım oyun içinde rolünün hakkını vererek takımının kupayı kazanmasını sağlayan kilit oyunculardan biriydi. 10 numara roberto baggio kaybederken, 7 numaralı bebeto kupayı kazanıyordu. bir daha dünya kupasını tek başına kazandıran bir 10 numara gelmedi. 1998 dünya kupasını kazanan zidane'ın takımı mıydı? aime jacquet takımı mıydı? tartışılır. zidane, jaquet'nin sisteminin yıldızıydı.

    2010 yılına gelince insan ister istemez 10 numara kupayı alacak mı? o tarih bu tarih mi? diye merak ediyor zira 10 numaranın asıl sahibi tekrar dünya kupasını onurlandırdı. o gelince 10 numaralar tekrar yükselecek mi? diye heyecanlanıyoruz elbet ama 2010 dünya kupasının şu ana yani çeyrek final arifesine kadar yıldızları 7 numaralar. garrinca hesabı değil bebeto hesabı 7 numaralar...

    futboluyla, sistemiyle hayran bırakan almanya takımının temel parçası, makineyi gümbür gümbür çalıştıran oyuncu bir 7 numara; bastian schweinsteiger... sistem takımı ispanya'yı golleriyle ayakta tutan yıldız da bir 7 numara; david villa. kupanın favorilerinden portakalların yıldızı, eforuyla, yardımlaşmasıyla, asist düşünmesiyle takımın kahramanı bir 7 numara; dirk kuyt. dunga sisteminin merkezinde de bir 7 numara var; elano blumer.

    arjantin almanya maçı tarihi bir maç olacak. ağlayarak turnuvaya veda eden 10 numara, kendine en çok yaklaşan 10 numarayla 7 numaraların karşısına tekrar çıkıyor. 1990 dünya kupası finalindeki arjantin-almanya maçının rövanşı olacak, 1994 dünya kupası finalinin 10 roberto baggio-7 bebeto rövanşı olacak. messi, sadece arjantin için değil kenardaki 10 numara için sırtındaki 10 numara için bütün büyük 10 numaralar için de oynayacak... ya messi kazanacak ya da kupayı şu ana kadar önde götüren 7 numaralar yine kazanacak...

    7 numaraları keyifle izliyor olmamıza rağmen biz 10 numaraya gönül verenlerdeniz, bundan kelli;

    messi'ye benim kelimelerim yetmez, ahmed arif konuşsun.

    16 yıllık hasretimin koncası

    gözlerinden

    gözlerinden öperim

    bir umudum sende,

    anlıyor musun?
  • dünya kupasının tek rengi maradona'nın bıyıkları ve cezayirli futbolcuların platin renkli saçlarıysa ...hepimizin vuvuzelalarımızı önümüze koyup düşünmesi lazım...ne var lan bir saniyeliğine de olsa çalmasanız şu zıkkımı...
  • bir şeyler eksik diyordum şimdi aklıma geldi. evet bu kupanın ilginç saç modelli futbolcu kontenjanı boş. yok mu yüzlerce futbolcu arasında saçını ilginçleştirerek bize "n'olmuş lan bunun saçına" dedirtip çenemizi yorabilecek birisi.
  • ilk maçlar sonunda söylemek isterim ki,

    tuttuğum takım : uruguay.

    izlemekten en keyif aldığım takım : şili

    en sevdiğim futbolcu : forlan

    beklenini veren : almanya

    hayal kırıklığı : italya

    yanıltmayan : fransa

    en gıcık olduğum takım : ispanya

    fair play ve takdir : kuzey kore

    gurur duyduğum : mesut özil , eren derdiyok , gökhan inler
  • öncelikle ruhu yakalamak adına bu linke bi tıkırdatın. dede falan yok rahat.

    kaç maç oldu izliyorum arkadaş bu kupayı. şöyle bi özet geç piç diyenler için n'oluyor ne bitiyor diye özetlemek isterim.

    ömer üründül: çok ilginç maç oluyor, aguera, kollektif, çok enteresan bir futbolcu, kaleci bıraksaydı gol olurdu, futbol çok enteresan, tam da benim istediğim gibi oynuyorlar, ne maç oluyo be, e tabi şimdi risk alacaklar...
  • şu ana kadar atılan 23 golün hepsini farklı oyuncular attı. bu 23 golü atan oyuncuların oynadığı liglere göre sıralama yaptım:

    6 - ingiltere: gerrard, park ji-sung, kuyt, alcaraz, dempsey, koren (west brom'dan sonra şu anda free agent)
    4 - almanya: podolski, klose, müller, cacau
    2 - italya: maicon, de rossi
    2 - fransa: heinze, asamoah gyan
    2 - türkiye: vittek, elano
    1 - ispanya: marquez
    1 - danimarka: reid
    1 - japonya: lee jung-soo
    1 - kuzey kore: ji yun-nam
    1 - rusya: honda
    1 - güney afrika: tshabalala
    1 de kendi kalesine, onu saymadım.
  • bütün maçları izlemiş bir garip olarak diyorum ki - evet, maçları izliyorum hoparlörlerim kapalı- amerika ile avustralya futbollarına çağ atlatmışlar. almanya şimdiye kadar izlediğim en takım gibi takımdı. kimse kusura bakmasın gönülden bağlı olduğum arjantine bile iki üç bişi kitlerler. gerçi zamanın ötesine geçmesi muhtemel bu entryimizi bitirirken henüz ispanya, hollanda, italya gibi takımların maç yapmamış olduğunu da ifade etmek gerekiyor.
    kısa not: bir daha boru sesine vu yerine ti yazarsam, elektro vuvuzela bağlanmış amfiye kelepçeleyip yunanistan maçı izlettirin bana.
hesabın var mı? giriş yap