• insana kendini salak gibi hissettiren yarış. 20 tane teneke düldül gibi geziyor biz de bön bön bakıyoruz.
  • verstappen'e telsizden geçiş yapacaksan temiz olsun dediler ama verstappen cevap vermedi çünkü reis telsizi kapatmış geliyor hepsini ayrı ayrı geçecek.
  • sıralama turunun bugün saat 16.00'da, yarışın ise yarın (27 mayıs) saat 16.10'da başlayacağı etaptır. ne yazık ki şifresiz kanalda yayınlanmıyor (bildiğim kadarıyla).
    başlık açılırken bu tarz bilgiler verilse keşke.

    edit: imla
  • 53. tur itibariyle son 35 yıldaki en zevksiz monaco gp'si olduğuna ikna olduk. ricciardo'nun formula 5000 temposu yüzünden pilotlar devreye girer dedik ancak kimse "ben muntazam bir pilotum geçerim" haline bürünmedi. max verstappen nefret edenlerinden nefret etmeye başladım. şu ilk 4tekilerden biri max olsa, şu an eğlencenin dibine vurmuştuk. ayrıca yarışta tur bindirmeler haricinde geçiş yapabilen tek sürücü de max.
    tek ilginç bir ihtimal var, 2. pit stopların yapılması ve bottas'ın yarışı kazanması. o ihtimal de zor. 55-60 tur gidilebiliyor ultra yumuşak lastikle.

    edit: fa retired

    bu esnada günün pilotu fernando alonso vites kutusu arızası sebebiyle kenara çekerek yarışın tek heyecanını ortaya koydu. gracias fernando gracias.
  • kabir azabı gibi devam eden yarış, monaco standartları için bile sıkıcı.
  • kaç gündür konuştuğumuz şey oldu ve max verstappen daha yarış günü gelmeden her şeyin içine etti. red bull'un favori geldiği tek pist, belki de güle oynaya duble yapacaklardı ancak verstappen bunu yok etti. gerçi çok da yüklenilecek bir hata değil. hulkenberg'den dolayı yarış çizgisini değiştirmek zorunda kaldı bu da muhtemelen konsantrasyon kaybına sebep oldu.

    yalnız asıl curcuna yarışta kopacak. bu kamikaze gencimiz yarışa son sıradan başlıyor. muhtemelen her virajda geçiş deneyecek bakalım neler göreceğiz.

    en az 1 kere güvenlik aracını pistte göreceğimiz gp.
  • vettel'in 78 tur boyunca ricciardo'yu vandoorne kadar sıkıştıramadığı sıkıcı yarış.

    kaç para ulan bir montoya, bir sato?
  • mclaren'ı hala honda ile yarışıyor zannedenler yorum yapıyor matmazel. iyi yine arrows sanmamış turuncuyu görünce.
  • lewis hamilton pite girip çıkıyor, aradan bir kaç tur daha geçiyor sonra teknik ekiple arasında çok garip bir konuşma geçiyor:

    lh: lastiklerle ilgili bir sorun var (tam olarak duyamadım ama lastiklerden şikayet ediyor.
    te: pite gel o zaman (ama öyle bir bıkkınlıkla diyorlar ki aynen "e iyi amk gel pite o zaman, fazla konuşma" anlamı var deyişte)
    lh: ..........
    te: lastik sorunu sadece sende yok, bir çok kişide de aynı problem var. ne yapıyorsan ona odaklan.

    ne yapsın adamlar. ilk kez farklı bir lastik deneniyor, herkes müzdarip oldu. ricciardo haklı bir galibiyet aldı. helal olsun adama, daha yarışın ortalarındayken yaşadığı probleme rağmen yarışı önde götürüp bitirdi. verstappen de elinden geleni yaptı. azerbaycan gp'deki salaklıklarını affettirdiler.
  • verstappen, grosjean, magnussen, stroll gibi isimler son sıralarda yarışa başlayacak ve birbirilerine oldukça yakın olacaklar. elimde olsa startı ve ilk turları lidere odaklı değil de, sadece arka sıraları takip eden bir kameradan izlemek isterdim. f1 oyunlarındaki online yarışlar gibi bir kaos yaşanır belki.
hesabın var mı? giriş yap