• kredi kartı ve banka kredisi çekenlere af gelmesi gibi bir şey bu.

    böyle saçma bir uygulamayı geçtim, böyle saçma bir düşünce bile olamaz. ödemek istemediğin bir borcu almayacaksın, bu kadar basit.
  • zamanında durumu çok da iyi olmadığı halde kredi almayanlara da faizi ile birlikte ödeme yapılacaksa desteklediğim kampanya.
  • gss yi anlarım kullanmadığın sisteme borçlandırdılar. kyk neden silinsin arkadaş parayı güzelce ne ye sonra af gelsin diye bekle.
  • (((o)

    adı üstünde kredi bu, alırken sonucunu düşünecektin. biz mal mıydık almadık. gss prim borcu gibi sonradan geçirilen bir borç olsa amenna da şimdi niye bu ağlaklık? işleyen faiz silinse ona da okey ama adamlar komple borç silinsin istiyor. kafalara bak sen.

    edit:el hareketinin bir parmağı eksikmiş uyarı üzerine düzeltildi.
  • bunun normal borçtan farklı görülmesi çok yanlış.

    neden öğrencinin aldığı borç affediliyor da asgari ücretlinin borcu affedilmiyor?

    siz kitap alıp kira ödemiş olabilirsiniz. ama herhangi biri de bankadan kredi alıp evinin, çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılıyor belki de. kimse gidip karıyla kızla yemek için bamkadan kredi çekmiyordur heralde. sizin harcamanız başkasınınkinden daha mı değerli?

    neye göre belirleniyor hangi borca af çıkacak hangisine çıkmayacak? öğrenciyse kesin iyi bir yere gitmiştir falan mı denecek?

    sizin borcunuzu başkasının borcundan değerli kılan şey ne? neden borçlarınızı diğer insanlar ödesin?
  • dostum sen keriz değil borcun altına girmekten korkan bir eziksin. diyenler olmuş

    borca girmemeyi eziklik olarak gören yazarları görmek ümidimi tüketiyor.

    ne yani cesurluğun tanımı sana göre bu mu ?

    +ben ezik değilim hemen gidip bankadan 20 milyar çekeceğim
    -aa ne kadarda cesur bir çocuk
  • ben de borçluyum ve af falan da beklemiyorum, istemiyorum da.

    ama bundan sonrası için,

    öğrenciye kredi olayı bitirilmeli. bunun mantığı nedir, onu da anlayamıyorum. yahu daha 18'ine yeni basmış çocuğa "bak ben sana aylık şu kadar para vericem, sen mezun olduktan hem de tam iki sene sonra gıdım gıdım ödeyeceksin bunu bana" demek nedir allah aşkına? o yaştaki çocuk sanıyor ki üniversiteyi bitirince şirketler önünde sıra olacak, minimum 6-7 bin lira maaşla işe başlayacak.

    sonra, sen bu ülkede her genci üniversite öğrencisi yaptın ama bir bak bakalım o üniversitelerden mezun olanlar ne yapıyorlar? senelerce kpss'ye hazırlanıyorlar belki bir yerler gelir diye. kimisi lise mezununun çalışacağı işlerde çalışıyor. kimisi işsiz. bir çoğu da okuduğu alanla hiç bir ilgisi olmayan işlere giriyorlar. şimdi sen bu insanların neyine güvenerek kredi veriyorsun? kendin ne sunuyorsun da üniversiteyi yeni kazanmış çocuğa krediyi takıyorsun?

    ama devletin açısından her türlü karlı iş tabii. hem propaganda yapıyor, çocuklarımızı harçlıksız bırakmadık, şu kadarına burs verdik, bu kadarına kredi diye bas bas bağırıyor mitinglerde. sonra devletin malı deniz. sen o parayı tıkır tıkır ödemişsin, yarım yarım ödemişsin fark etmiyor. neticede iktidar o parayı kendi cebinden vermedi. verirsen ekime, vermezsen... bir başka mevzu da şu. şimdi düşünün, 150 bin nüfuslu şehirde 20 bin öğrenci kalıyor. aylık 300 lira kredi versen, bu çocuklar ay boyu o şehire 6 milyon lira para kazandırabiliyor yerine göre. esnaf memnun, öğrenci memnun, velisi memnun... ama senin yarattığın bu ekonomi, çöp ekonomisi. ne o 20 bin öğrencin adam gibi bir üniversitede okuyor, ne o esnaf daha iyi hizmet veriyor... ne oluyor peki? 400 lira olan ev kiraları, 600 liraya çıkıveriyor o şehirde. senin verdiğin kredi, cumburlop diye emlakçının, ev sahibinin cebine gidiyor. o kredileri verene kadar çocuklara insan gibi yaşayabilecekleri yurtlar açsanız, insan gibi ücretler isteseniz, hem krediden daha büyük bir iş yapmış olursunuz, hem de kalacak yer bulmaktan zorlanan ya da parası olmayan öğrencileri cemaatlerin kucağına atmamış olursunuz.

    o yüzden diyorum ki (bkz: imam hatipler kapatılsın), heheh.
  • anlamsızdır. sözlükteki zeka seviyesi belli ki giderek düşüyor, o yüzden madde madde yazalım.

    kabul edilebilir argümanlar:

    -"kyk borçlarına faiz işlemesin/faizler silinsin."
    -"ödeyecek ekonomik durumu olmayanlar için borç yapılandırılsın, ödeyebilene kadar gerekirse 10 yıl ertelensin."
    -"devletin öğrencilere karşılıksız destek olması gerektiğini düşünüyorum."
    -"devlet fütursuzca, istihdam sağlayıp sağlayamayacağına bakmadan her yere üniversite açıyor, herkese kredi veriyor."

    konuyla hiç alakası olmayan argümanlar:

    -"devlet şirketlerin vergi borcunu silerken sesiniz çıkmıyor da öğrenci deyince karşı çıkıyorsunuz." kimse şirketler borcunu ödemesin demiyor aq bunu savunan kimse olmadığı için tartışmıyoruz. devletin yaptığı yanlış sizi haklı çıkarmaz.

    kesinlikle kabul edilemeyecek argümanlar(aslında 1 tane):

    -"ben gittim, bir kredinin altına geri ödemem gerektiğini, faiz işleyeceğini bilerek imza attım. parayı aldım, harcadım. şimdi bu parayı geri ödemeyeyim."

    olm aptal mısınız siz? borç lan bu borç borç. bankaya gidip ben işsizim bu borcu ödeyemiyorum silin diyebiliyor musun? devletin ne yapıp ne yapmaması gerektiğini geç, bence de devlet öğrencilere daha çok destek olsun da ne alakası var lan? bir kere girmişsin o borcun altına. bitti. girmeseydin ne demek ödemeyeceğim? gerçekten akıl alır gibi değil ya, bunu tartıştığımıza inanamıyorum.

    edit: tanım.
  • "ekşi sözlük ödeyeceksin ulan" timini harekete geçirmiş ihtimaldir. bu tim sözlükte pusuda bekler, ne zaman ki kyk konusunda bir af çıkma ihtimali olur hemen harekete geçerler, ben ödedim, tek başıma keriz olamam sen de ödeyip sen de benimle birlikte keriz olacaksın diye salya saçarlar.

    (bkz: evlerden ırak)
  • sikerler o işi. sizin egitim masrafinizi ben odemek istemiyorum. universite parasiz zaten, bir de size baglanan maasi mi odeyecegim.
hesabın var mı? giriş yap