• grip aşısı yaptırarak şu ana kadar yakalanmadığım salgındır.kamu spotu:"düzenli olarak aşılarınızı yaptırın her türlü hastalıktan korunun."
  • iki haftadır ağzıma sıçan hastalık. en son 5 yıl önce çok fena yakalanmıştım ama bu seferki çok değişik. bademciklerim bir şişiyor, bir iniyor, geceleri öksürmekten ciğerlerim ağzıma geldi, uyuyamıyorum ki şu an entry giriyorum mesela, halsizlik, titreme ne bok ararsan var. doktor öksürük şurubu verip yolladı. sanırım yarın serumumu yemeğe gidicem yoksa geçecek gibi değil. haberlerde hiç rastlamadım ama bu hiç normal bir salgın değil. daha öncekilerden olsa vücudum tanıyıp “ooo gel bakayım amk” derdi. bu seferki çok değişik, mutasyona uğramış bir virüs gibi.
  • suriyeli şahısların ülkemize bir hediyesidir. farklı bir virüs olduğu için bizde etkisi çok fazla oluyor. cümleten geçmiş olsun.
  • çalıştığım anaokulunda her gün en az üç dört öğrencinin yüksek ateşle eve yollanmasına sebep olan salgın. testlerin neredeyse tamamına yakını influenza a yani domuz gribi çıkıyor. bu denli çok yayılmasının sebeplerinden biri bilinçsiz anne babalar. çocuğun akıntısı olmasına rağmen son raddeye kadar okula yolluyorlar. haliyle çevredeki diğer tüm çocuklara bulaşıyor.

    anne babalar lütfen çocuklarınızı onlara bakmaya mani olacak ekstrem durumlarınız yoksa hastayken okula yollamayın.
  • grip, hava yoluyla bulaşan iğrenç bir virüse bağlı olduğundan, korunmak için yapabileceğiniz yegane şey, bu virüse olası maruziyetinizi kısıtlamaktır.
    bunun için mümkün mertebe şunları yapın:
    - çalışıyorsanız, işiniz elveriyorsa evden çalışın
    - öğrenciyseniz amfideki en tenha köşelere çekilin
    - toplu taşıma araçları, kafe, sinema gibi insan sayısının ve deviniminin yüksek olduğu yerlerden uzak durmaya çalışın, kaçış yoksa mutlaka uzak doğulular gibi maske takın
    - elinizi temiz tutun: sık sık bol suyla ve sabunla yıkayın, üstüne de dezenfektan el sıvısı kullanın (bunlar bakterilere karşı etkilidir, malum virüslerde ölmek gibi bir mekanizma yok ama tedbirin fazlası olmaz)
  • yutkunurken zorlanıyorum, öksürmek bu sebeple daha da işkence haline geldi. her öksürüşümde ciğerim ağzımdan fırlayacakmış gibi hissediyorum. sürekli uyuyorum, dün akşam 8.30 da uyudum sabah 6.30a kadar. bel ağrısıda bu virüsten kaynaklı mıdır bilmem
  • dis guclerin bize oynadigiboyun kesin bu.
  • herkes aynı illet şeylerden muzdaripmiş. ateş, 3 g0nden fazla zaruri ihtiyaçlar harici yataktan çıkamama, uzun - yorucu tüm günü bulan öksürük nöbetleri vs vs
    geçmişler olsun herkese.
  • bir türlü geçmek bilmeyen boğazları şişirip şişirip indiren, sık sık burun akıntısı yapan, ciğerleri helak eden garip bir grip’tir. gergedan gribi olduğu söylentileri kulaklarıma geldi
  • yılbaşı öncesi tutuldum önce önemsemedim sırayla enerji bırakmadı bende, akıntı başladı, her yerime ağrılar saplandı ve son olarak boğazımdan ciğerlerime kadar indi. sesim de kesilince onun beni önemsediğini anladım . 3 gün serum yedim bir de hamama gidip iyice terledim. beslenmeme çok dikkat ettim aman dikkat !
hesabın var mı? giriş yap