• kim kazanır kim kaybeder bilmiyorum da uzun yıllardan sonra ilk kez izliyorum. icimde nasıl bir burukluk oluştu anlatamam. tüm milletler bir araya gelmiş ne güzel eğleniyor, nasıl bir aradalar. sanatcılar bile digerlerinin sarkılarında dansedip sarkı bitince ölümüne alkıslıyor.

    böyle organizasyonlarda kendimizi en azından yılda bir kere dünyanın geri kalanıyla kaynaşmış ve eşit hissediyorduk. milliyetleri dili bir kenara bırakıp birbirimizi takdir edip ortak paydada bulusuyorduk.

    icimizdeki en ufak modernlikle, sanatla buluşma isteğiyle düşman bunlar. ulan barda sevdiğimiz eurovision sarkısı cıktığında yaşadığımız sevinci bile elimizden aldılar. bizim gençliğimizi ellerinden geldiğince kısıtladılar ve bizden cok sey caldılar, umarım bizim cocuklarımız aynı köhne zihniyetle büyümek zorunda kalmaz.
  • belarus'un şarkısını politik bulduğu için değiştirilmesini talep eden yarışma. eğer şarkı değiştirilmezse belarus yarışmadan diskalifiye edilecekmiş. şarkının içindeki sözlerin belarus'ta demokrasi yanlısı hareketleri eleştirmesi sorun yaratmış. bu da şarkının kendisi. buraya kadar her şey tamam, kuralları gereği politik içeriği olan bir şarkı diskalifiye edilmek isteniyor. sorun şurada ki ebu(european broadcasting union) kendi fikirlerine uymayan şarkılardaki siyasi mesajı anlamaya odaklı sadece. 2016 senesinde jamala'nın yarışmayı kazandığı şarkı 1944 de oldukça politik bir şarkıydı ama rusya'yı eleştirdiği için ebu bunu görmedi. 2010 senesinde ermenistan'ın katıldığı apricot stone isimli şarkı baştan aşağı politikti. kadın çıkmış anavatanıma dönmek istiyorum, oradan sürdüler beni diye şarkı söyledi. eleştirilen yer türkiye olunca ebu uykusuna devam etti tabi. demokrasi gibi kavramlar önemli ve korumalıyız tamam da gerçekten sorun politik olmasıysa bu iki şarkıya niye bir şey denmedi? bana kalırsa bu iki yüzlülüktür.
  • şu o. çocukları ilk seçimde gitse de tekrar dahil olsak. siyasal islam = ahlaksızlık+geri kalmışlık.
  • türkiye katılmamasına rağmen eurovision hashtagi twitter türkiye gündeminde bir numara, ekşi sözlükte de şu an birinci başlık. batıya yüzünü dönmüş çağı yakalayan türkiye’den, arap çöllerinde yalnız kalmış ortadoğu ülkesine döndük ne yazık ki.
  • gecenin en güzel yanı iki fransızca şarkıdan biri kazanacak diyen ablanın göt olması oldu. daha da güzeli ingilizce'ye değil, italyanca'ya yenildiler.

    tekrar tekrar yazıyorum, kodumun dil şovenleri. ingilizce maile fransızca cevap veren ırkçılar. iyi oldu, yok olsun bitsin o diliniz.
  • yarışmaya hem filistin hem türkiye dahil olsa turkiyenin filistine 12 puan vereceği ve karşılığında filistinden hiç puan alamayacağı yarışma olurdu kendisi.
  • şu amına kodumun badem bıyıklılarından kurtulsak da katılsak şuna 2023te

    edit:kurtulamadik:(
  • eurovision'un efendi adam yerine piç adam tercih etmesi.

    görsel
  • on yıl önce trollemek için başlık açıyorsun on yıl sonra başlık seni trollüyor.
  • dunyanin her sene en cok izlenen muzik organizasyonunu, sig devletimiz katilmiyor diye “hala var mi izleyen aq”diye elestiren andavallari gormemizi saglayan organizasyon. hadi cahilsin gelip alenen yazma bari
hesabın var mı? giriş yap