• valla sene olmuş 2021 hala dinlere falan inanan insanlar var. yetişkinleri sittiret de akıl bali olmamış bebelere yazık...

    edit: ucubet bir duruma 2.yorum olunca tam 87 mesaj almışım. 1i hariç gerisi dinime küfretme diyor. valla hiç öyle bir niyetim yok, cahille sohbeti keseli "decade" oluyor . spagetti canavarına da inanabilirsiniz sıkıntı yok.

    sıkıntı herhangi bir din için yürüyüş, panayır, tapınak vs yapıldığında devletten de izinli olarak bazı kaynaklar kullanılıyor. koruyan polis, ambulans, belediyeden otobüs vs. şimdi benim tüm dinleri reddetmem mümkün değil lakin içine doğduğum, eğitimini aldığım ve okumasını da bilip kitabını okuyup reddettiğim din islamiyet. zira aklım yetti, yorumladım ve saçma buldum. saçma bulmayana da tebrikler istediğini yapsın. bu noktaya kadar okuyup cuma-bayram namazı ve ramazanda oruç üçgenini tamamlayanlar kutu açık buyurun küfredin. biraz daha ileri seviye olanlarda da durum takvaniza bakar. ışte ben o yukarıdaki anlattıklarımin görev ifası için vergi ödüyorum. bunu helal etmediğim noktada o kul hakkını nassi telafi edeceksiniz? öyle bir şeye inanmasam da islamiyette kul hakkı kavramı din bağımsız mevcut, ne olacak?

    sekonder edit: akşam yazan insanlar sabah yazsaydı edit yapmazdım. inanan kitle içinden harika insanlar var. çok da güzel argümanları var bazılarına geri dönüş yapmak için çalışmam gerekiyor. ayrıca destek mesajlarını yazmamışım ki fav sayısı biraz gösterge oluyordur. hepinize tesekkkur ederim. ben sadece kendi fikrimi belirttim. hala bunu yapabildiğim bir coğrafyada yaşadığıma da mutluyum.

    ve evet bali değil baliğ
  • korkutmayan aksine duygulandıran görüntüdür.
  • kalkıpta taliban gibi diğer insanlara musallat olmadıkları sürece damacanaya bile tapsalar, 10 kat elbisenin içinde bile yaşasalar umurumda olmaz.

    ama hepimiz biliyoruz bunların eline fırsat geçerse herkesi kendileri gibi yapmak isterler. bizim onlara gösterdiğimiz hoşgürüyü onlar bize göstermez çünkü hepimiz kafir ve cehennemlik insanlarız onlara göre.

    edit: özelden öyle şey yapmazlar diye yazanlar oluyor. alın size daha taze yeni olay.
    (bkz: cubbeli ahmetin ebrar karakurt tweetleri)

    edit2: kimseye zararı olmayan caferi grupları diyorlar. kimseye zararı olmayan adamlar ne hakla son sesle arapça birşey açıyorlar. (not: türkçe olsada öyle son ses vererek kimseyi rahatsız etmeye hakları yok.)

    edit3: cübbelinin bunlarla ne alakası var diyorlar. ben bunlarla alakası var demiyorum. cübbeli gibiler kendilerine saygı beklerken aynı görüşte olmayanlara tahammül edemiyorlar. gidin fatihte bir lgbt yürüyüşü yapın bakalım oradakiler sessiz sakın izleyecekler mi?

    edit4: anlaşılan ortalama iq seviyesi düşük, millet anlamıyor yazdıklarımı. hala kalkmış cübbeliyi veya bunları bana savunuyorlar. en kısa hali ile mezhebleri farklı olsa bile aynı kitaba inanıyorlar ve bu kitapta kendilerinden olmayanlara sevgi pütürcüğü gibi davranın yazmıyor. daha kötü şeyler yazıyor. ılla test etmek isterseniz gidin ben geyim deyin bakalım size nasıl davranacaklar.

    son edit: anlaşılan millet fetöden ders çıkarmamış. bu tarzda oluşumların eline fırsat geçse fetö gibi ülkenin içine ederler.
  • ifade özgürlüğü, protesto özgürlüğü, dinini yaşayabilme özgürlüğü gibi şeyler herkese var. bu açıdan baktığımızda insanlar istediği gibi dinini yaşasın. ses rahatsız edici olabilir fakat yüksek sesli müzik çalan arabalar, seçim arabaları, sokak düğünleri gibi şeyleri düşündüğümüzde çok da anormal değil.

    burada rahatsız edici olan nokta türkiye'nin sürekli olarak irtica tehlikesi altında olan bir ülke olması. taliban'a özenen, destekleyen, "inancımız aynı" diyen milyonlar olmasa da şu görüntüleri kimse ürkmeden "insanlar istediği gibi yaşasın" diyerek izleyip geçiştirebilse.
  • bu ilk değil her sene yaşanan bir durum hatta fotoğrafçı arkadaşlarımın da ilgisini çeker, onların zaten ne ilgisini çekmez ki ota boka koşarlar hemen; inanış veya anma sebebini bilmiyorum ama en azından senede bir gün.
  • sadece kadınların katıldığı demokratik bir etkinlik olarak hoşuma gitmiştir. isteyen istediğine inanır istediği yürüyüşü yapar, onur yürüyüşü de dahil.
  • neyinden niye korkarsınız ki bu görüntünün ?

    caferiler çok uzun yıllardır istanbul halkalı'da bu merasimi icra ediyorlar. kendi adet ve gelenekleri doğrultusunda yaslarını sergiliyorlar. bugüne dek ne bir kişiye ne de bir yere zarar verdiler. ne kanun dışı bir olaya imza attılar ne de başkalarını rahatsız ettiler. kendi hallerinde bir topluluk.

    ambiyansın ürkütücü olduğunu söylüyorsanız eğer, zaten caferilerin maksadı da kerbela'nın yaşandığı yeri, zamanı ve durumu insanların gözlerinde canlandırabilmek. yani zaten ürkütücü olması isteniyor ki zihinlere bu şekilde kazınsın. günümüzü ilgilendiren bir tehdit değil geçen yüz yıllarda yaşanmış kapa kara bir güne mersiye olarak değerlendirilebilir.
  • onur haftası yürüyüşü özgürlük ise bu yürüyüşte bir özgürlüktür. ama bireysel görüşüm 2021 türkiyesine yakışmayan bir görüntü olduğu.
  • bizim ülkede böyle şeylerin olması pek normal, sorun şu ki bunu bir propaganda malzemesi yapıp - her defasında ısıtıp ısıtıp ortaya sürülmüş olması ne büyük bir trajedi...
    kaale almayın hayatınızı devam edin, herkes için demokrasi kimsenin bir yeri kalkmasın-kaldırmasın.
  • meşhur tesettürlü minibüsün de en önde eşlik ettiği yürüyüş.
hesabın var mı? giriş yap