• bir tl bile daha yükselmemesi gerekendir. asgari ücrete yapılan her zammın iki katı bütün vergilere ve ürünlere yapılıyor ve asgari ücrete yapılan zam oranı kesinlikle kalifiye çalışanlar için yapılmıyor

    bu durum da okulun cazibesini azaltıp ülke ekonomisine uzun vadede çok büyük zararlar veriyor.
    yapılması gereken enflasyonla savaşmaktır, körüklemek değil.
  • valla ne kadar zam yapılırsa temel gıda urunlerine o kadar zam yapılarak misliyle vatandastan geri alınacaktir.
  • okumaya burdan başlayıp geriye gidecekler için amme hizmeti; henüz açıklanmadı. yukarıda sadece yazarların sidik yarıştırmak için, ben bildim demek için yazdığı ücretler var.
  • türkiyenin sorunu asgari ücretin tutarından çok, asgari ücret alan çalışan miktarının çokluğudur. gelişmiş ülkelerde hiçbir vasıf ve eğitim gerekmeyen işlere verilen asgari ücret, türkiye'de çalışanların neredeyse yarısına veriliyor.
  • dolar böyle gidecekse 4000 e yuvarlasın tayip bence.. anca dengeler.. bi de asgari ücrete zam yapılmasın herşeye zam geliyor diyen ilginç bir oluşum var.. sanırım bunlar birbirlerini etkiliyor..

    ulan alım gücünü etkileyen şey dolar e flasyon.. maaş zammı dediğin şey, sonuç amk. o da reel enflasyon oranlarından çok daha aşağıda yapılıyor zaten her sene..

    ulan var ya, garibanın garibana yaptığı zulm bu işte.. herif tayyip e tek laf edemiyor, fabrika işçisine saldırıyor.. hayat pahalılığının sebebini fabrika işçisinin eline geçen 500 tl de arıyor.. ekonomi bilginiz imamhatip seviyesinde gençler kusura bakmayın.. bak imamhatipliye, o da marketleri suçluyor.. aynı kafadasınız reyizle..
  • ne kadar zam yapılırsa, a'dan z'ye bütün mal ve hizmetlere aynı oranda zam gelir.

    hani peynir 70 lira diye pahalı olduğu için eleştiriliyor ya. hah işte 70 lira olmasının nedenlerinden biri de asgari ücretin yüksek olması.
  • kendimi çok tekrarlıyorum ama olsun; asgari ücret zam ile artmaz, üretim ile artar, insan haklarına saygı ile artar, özgürlük ile artar, eğitim ile artar (bu sizin bildiğiniz eğitim değil), ahlak ile artar, adalet ile artar, yolsuzlukla mücadele edersen artar ama zam ile kesinlikle artmaz.
  • 4 bin tl altındaki rakamların bilinçli olarak haber yapıldığını düşündüğüm ücret. kahraman bir kişi tarafından bu ücret kabul edilmeyip 4 binin üzerine çıkarılacaktır.
  • muhalefet partisi lideri olsaydim "duyum aldik, ak parti asgari ücreti 4800 lira yapacakmis. dogru karar, ama yetmez. ayni zamanda vatandasin kredi borclari da bir yil ertelenmeli" derdim. sonra asgari 4000 tl yapilinca zamma ragmen herkes saraya kinlenirdi. :) ulen insanoglu, böyle de manipülasyona aciksin.
  • halka iban numarası veren bir kişinin yönettiği bir ülkede asgari ücretin 2800'den 4000'lere, 5000'lere çıkacağını düşünenler, düşünmekle kalmayıp üstüne bunu dile getirenler var ciddi ciddi.

    ilginç.

    fazla yükseklerde uçmayın, 3500 olursa öpün başınıza koyun derim.

    2022 asgari ücret editi : bana noldu diye mesaj atan hıyarlar, 27 kasımda dolar 12 seviyelerindeydi, şu an 15 16 seviyelerinde. siz ilk 2022 asgari maaşınızı alana kadar da muhtemelen 20 tl olucak. o yüzden mal gibi mesaj atmayın.

    3500 / 12,25 = 285 $
    4250 / 15,70 = 270 $
hesabın var mı? giriş yap