• 8-20 mayıs tarihleri arasında istanbul'da düzenlenmektedir. başakşehir gençlik ve spor tesisleri'nde düzenlenen şampiyonada elemeler tamamlandı ve 18 mayıs itibari ile yarı finaller oynanacak.

    12 sıklette 7 sporcumuzun yarı finale kaldığı şampiyonada kalan maçlar ve sporcularımızın aldıkları sonuçlar ise şöyle:

    48 kg - ayşe çağırır:

    - ilk turda özbek savrieva'yı 5-0, ikinci turda fransız bennama'yı 5-0, çeyrek finalde ingiliz resztan'ı 5-0 yendi ve yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip arjantinli aldana lopez.

    50 kg - buse naz çakıroğlu

    - ilk turda moğol möngönsaran'ı 5-0, ikinci turda cezayirli boualam'ı 5-0, çeyrek finalde filipinli villegas'ı 5-0 yendi ve yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip ispanyol fuertes.

    52 kg - beyza saraçoğlu

    - ilk turda dominikli hernandez'i 5-0 yenen beyza ikinci turda brezilyalı almeida'ya 5-0 yenildi ve elendi.

    54 kg - hatice akbaş

    - ilk turda alman nassar'ı 5-0, ikinci turda ermeni sycheva'yı 5-0, çeyrek finalde bulgar petrava'yı 5-0 yendi ve yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip ise taylandlı tintabthai.

    57 kg - esra özyol

    - ilk turda moğol namuun'a 3-0 yenilerek elendi.

    60kg - esra yıldız

    - ilk turda italyan mesiano'ya 3-2 yenilerek elendi.

    - 63 kg - gizem özer

    - ilk turda moğol shinetsetseg'i 5-0 yenen gizem ikinci turda yunan papadatou'ya 5-0 yenilerek elendi.

    - 66 kg - busenaz sürmeneli

    - olimpiyat şampiyonu sporcumuz ilk turda italyan carini'yi rsc (hakem kararıyla rakibin oyuna devam edememesi)

    - ikinci turda birleşik amerikalı skoog'u abd (rakibin havlu atması)

    - çeyrek finalde özbek khamidova'yı rsc ile yenerek yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip taylandlı suwannapheng.

    70 kg - sema çalışkan:

    - ilk turu maç yapmadan geçen sema, ikinci turda amerikalı mccane'i 3-2 , çeyrek finalde polonyalı parada'yı 5-0 yendi ve yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip ise irlandalı o'rourke.

    75 kg - büşra ışıldar:

    - ilk turda kazak ryabets'i 5-0, ikinci turda brezilyalı pereira'yı 3-2 yenen büşra çeyrek finalde panamalı bylon'a 4-1 yenilerek elendi.

    81 kg - elif güneri

    - ilk turda güney afrikalı sithole'yi 4-0 ve çeyrek finalde kenyalı andiego'yu 5-0 yenerek yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip ise litvanyalı stonkute

    +81 kg şennur demir

    - ilk turda kazak kungeibayeva'yı 5-0 yenen şennur, çeyrek finalde kolombiyalı romero'yu rsc ile yenerek yarı finale yükseldi.

    yarı finaldeki rakip ise polonyalı fidura.

    yarı finale kalan tüm sporcularımızın bronz madalyayı garantilediği turnuvada yarı final programı ise şöyle.

    - 48 kg ayşe çağırır: 18 mayıs 14:00 seansında ilk karşılaşma
    - 50 kg buse naz çakıroğlu : 18 mayıs 18:00 seansında ikinci karşılaşma
    - 54 kg hatice akbaş: 18 mayıs 18:00 seansında dördüncü karşılaşma
    - 66 kg busenaz sürmeneli : 18 mayıs 18:00 seansında sekizinci karşılaşma
    - 70 kg sema çalışkan : 18 mayıs 14:00 seansında dokuzuncu karşılaşma
    - 81 kg elif güneri: 18 mayıs 14:00 seansında onikinci ve son karşılaşma
    - +81 kg şennur demir: 18 mayıs 18:00 seansında onbirinci karşılaşma

    finaller ise 19-20 mayıs tarihlerinde 18:00'da oynanacak. maçlar trtspor yıldız'da canlı yayınlanacaktır.
  • spor günah demedik mi olm. şaka lan şaka, halen kadınların katıldığı organizasyonları görmek bile güzel. kesinlikle her kadın giriş seviyesinde savunma sporu öğrenmeli.

    tanım: bir müsabaka bilgilendirmesi.
  • yarı finallerin ilk seansının tamamlandığı şampiyona ilk seansta ringe çıkan 3 boksörümüzden sadece birisi finale kalmayı başardı.

    - 48 kg'da mücadele eden ayşe çağırır arjantinli rakibi aldana lopez'i 4-1 yendi. finaldeki rakip ise kazakistan'dan alua balkibekova.

    - 70 kg'da mücadele eden sema çalışkan irlandalı rakibi lisa o'rourke'a 5-0 kaybetti ve bronz madalya kazandı.

    - 81 kg'da mücadele eden elif güneri ise litvanyalı rakibi gabriele stonkute'ye 3-2 kaybetti ve bronz madalya kazandı.

    akşam seansında 4 boksörümüzün daha yarı finalde mücadelesi devam etmektedir. akşam seansı 18:00'da trtspor yıldız'dan canlı yayınlanacak.
  • yarı finallerin tamamlandığı turnuva sporcularımızın adeta destan yazdığı gecede son seansta yarışan tüm sporcularımız finale yükseldi.

    50 kg'da buse naz çakıroğlu ispanyol rakibini ezici üstünlükle 4-1 yendi ve finale yükseldi. baştan sona üstün oynayan buse karşılaşmayı rahat kazandı. finaldeki rakibimiz kolombiya'dan ingrit valencia. 2016 olimpiyat üçüncüsü rakibimiz karşısında buse favori.

    54 kg'da hatice akbaş yarı finalde taylandlı rakibini eze eze 5-0 yenerek finale kaldı. hatice ilk büyükler turnuvasında dünya şampiyonu olmak için ringe çıkacak. rakibimiz ise romanyalı perijoc lacramiora. tebrikler hatice.

    66 kg'da olimpiyat şampiyonumuz busenaz sürmeneli süprize fırsat vermedi. ilk rauntta tutuk başladığı maçta diğer rauntlarda toparlanarak sürprize fırsat vermedi. taylandlı rakibini rahat bir oyunla 5-0 yendi ve adını finale yazdırdı. son dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcumuz ünvanını korumak için kanadalı charlie cavanag ile karşılaşacak.

    +81 kg'da şennur demir adeta makinalı tüfek gibi sıraladığı yumruklarla rakibini eze eze 5-0 yenerek finale yükseldi. polonyalı rakibi için çok zor geçen maçta şennur maçın kontrolünü elinde tutarak maçı rahat kazandı. şennur'un rakibi faslı khadija mardi.

    bu sporcularımızın karşılaşmaları 20 mayısta saat 18:00'da trtspor yıldız'da yayınlanacak. 5 sporcumuzun finale kalarak tarih yazılan turnuvada rekorlar gelmeye devam edecek mi göreceğiz.
  • programını ve etkinlik takvimini bulamadigim şampiyona. sporumuz için bu kadar önemli organizasyon hakkında boks federasyonu sayfasında bile detaylı bilgi yok. yokluklar ülkesi vallahi. finalleri yerinde izlemek istiyorum her yer çöp bilgi dolu. anladık ulan cuma finaller. kim saat kaçta belli değil.
  • bugünkü tek finalimizde ayşe çağırır, kazak rakibini mağlup etti ve turnuvadaki ilk şampiyonluğumuzu aldı. ilk rauntta 5-0 kaybetmesine rağmen ikinci raundu 3-2, üçüncü raundu 5-0 alarak kariyerindeki ilk şampiyonluğunu kazandı. çok heyecanlı geçen mücadelede kazak sporcunun sinir bozucu oyunlarına gelmeyerek oyundan düşmeyerek hak ettiği şampiyonluğu aldı. tebrikler ayşe.
  • bugün ilk altınımızı 48 kiloda ayşe çağırır ile aldık. 50, 54, 66 ve +81 kilolarda finale kalan kadınlarımızın maçları yarın oynanacak:

    50 kilo: buse naz çakıroğlu (türkiye)-ingrit lorena valencia victoria (kolombiya)
    54 kilo: hatice akbaş (türkiye)-lacramioara perijoc (romanya)
    66 kilo: busenaz sürmeneli (türkiye)-charlie cavanagh (kanada)
    +81 kilo: şennur demir (türkiye)-khaija mardi (fas)

    allah yardımcıları olsun.
  • (bkz: akıyor bu akşam maşallah)

    şu sonuçları görünce insanın futbola harcanan paralara, emeklere, zamana sövesi geliyor. ortada hiç bir şey olmayan ve belkide yıllarca olmayacak olan bir spora herşeyimizi feda ediyoruz.
  • tarihimizin en başarılı şampiyonası oldu. bu akşam resmen tarih yazdı kadın boksörlerimiz.

    günün ilk altın madalyası buse naz çakıroğlu'ndan geldi. kolombiyalı rakibini rahat geçen geçten ve 50 kg'da mücadele eden fenerbahçeli olimpiyat ikincisi boksörümüz ilk raunda kontrollü başladı raundun sonlarına doğru atağa geçen buse 5-0 ilk raundu aldı. ikinci rauntta rakibi daha atak başladı ama buse kendisine o fırsatı vermedi ve ikinci raundu 4-1 aldı. üçüncü raunda rahat giren buse rakibinin süpriz yapmasına fırsat vermedi ve altını kaptı.

    günün ikinci altını ise hatice akbaş'tan geldi. ilk defa yarıştığı dünya kadınlar boks şampiyonasında 54 kg'da yarışan hatice romanyalı rakibi perijac karşısında ilk raunta tutuk başladı raundun başlarında rakibi üstün olsa da sonlara doğru toparladı ve 4-1 ilk raundu aldı. ikinci raunta kontrollü başlayan fenerbahçeli genç sporcumuz raundun sonlarına doğru rakibi daha atak oynayınca rakibi ikinci raundu 3-2 kaybetti. son rauntta dengeli bir oyun olunca heyecanla hakemin hatice'nin elini kaldırması beklendi. anonstaki zenci spikerin blue corner anonsuyla salon yıkıldı. turnuvanın 3ncü günün 2nci şampiyonluğu geldi. ve maçı 3-2 kazandı.

    günün üçüncü şampiyonanın dördüncü madalyası ise 66 kg'da mücadele eden son olimpiyat ve dünya şampiyonumuz busenaz sürmeneli'den geldi. kanadalı charlie cavanagh ile mücadele eden busenaz, ilk raunda her zamanki gibi hızlı başladı. baştan sona üstün oynadığı rauntta rakibine saydırdı ve rauntu eze eze 5-0 aldı. olimpiyat şampiyonumuz ikinci rauntta da üstünlüğünü sürdürdü. sağlı sollu yumruklarıyla rakibini sersemleten busenaz rakibini ikinci kez saydırdı ve 5-0 kazandı. trabzonsporlu busenaz, şampiyonluğu garantileyerek çıktığı üçüncü rauntta dinlene dinlene oynadı. sikletinde rakipsiz olduğunu bir kez daha kanıtlayan busenaz üçüncü rauntta önce seyirciyi coşturdu sonra rakibine sağlı sollu yumruklar vurarak üçüncü kez saydırdı ve puanlamaya bırakmadan şampiyonluğu aldı. türk spor tarihinin en başarılı boksörü oldu. şampiyonada oynadığı maçlardan yarı final maçı hariç hepsini puanlamaya bırakmadan kazandı.

    açılışı ayşe 'nin altın madalyası ile yaptığımız şampiyona finallerini şennur'un altın madalyası ile kapatıyoruz. +81 kg'da mücadele eden boksörümüz 2016 yılında bronz, 2018 yılında gümüş madalya aldığı dünya şampiyonalarında eksik olan madalyasını tamamlamak için ringe çıktı. faslı khadija mardi karşısında ilk raunda müthiş başladı. fenerbahçeli boksörümüz ilk rauntta kontrollü boksu seçen şennur, sonlara doğru üstünlüğü rakibine kaptırdı ve ilk raundu 3-2 kaybetti. ikinci rauntta müthis bir oyun sergileyen şennur rakibini yere düşürdü ve saydırdı. ikinci raundu 4-1 kazanan şennur üçüncü raunt kıran kırana geçti. başabaş geçen mücadelede nefesleri tutup hakem kararı beklendi ve zenci spikerin red corner anonusyla 5. altınımızı da almış olduk. 39 yaşındaki sempatik boksörümüz gençlere adeta umut oldu.

    millilerimiz şampiyonayı 5 altın 2 bronz ile madalya sıralamasının en tepesinde bitiriyor.

    takım halinde şampiyon olduğumuz turnuva türk spor tarihinde en önemli, en başarılı şampiyonalarından birisi oldu. şampiyonanın en çok kazananı ise tartışmasız fenerbahçe oldu. madalya kazanan sporcuların hemen hepsi fenerbahçe sporcusu. amatör sporlara katkısı tartışmasız en iyi klüp olan fenerbahçe türk sporunun bir kaç branş içerisine sıkışmasının önüne geçiyor. bu şampiyonada ise yaptığı yatırımların karşılığını fazlasıyla aldı ve övgüyü en çok hak eden oldu.

    edit: busenaz sürmeneli turnuvanın en iyi boksörü ödülünü aldı. milli takımımız da en iyi takımı ödülünü aldı.
  • umarım kuşkulandığım şey çıkmaz bu sonuçlardan sonra

    (bkz: doping)
hesabın var mı? giriş yap