• tefe ve tufe ye bakarsak sanirim yuzde yuze yakin zam gerekecek. 2022-2023 doneminde devlet %36 sınırı koymus idi... eğer bu sene de bir sınır olmaz ise vay halimize...ongorusu olanlar var ise yeşillendirebilir mi?
  • bazı okullardan arkadaşlarımın aldığı ön fiyatlara göre, devlet bir sınır koymazsa, bayağı bir öğrenci özel okulları bırakmak zorunda kalacak. istanbulda iyi ve butik bir okulun 140bin liralardan 360 binlere çıkardığını duydum fiyatlarını.
  • hangi okuldan on fiyat alinmis hikaye yaziyorlar resmen binokulun fiyati ya aciklanmistir ya aciklanmamistir.
  • çocuğunuzu direkt o okullara verinki çok iyi eğitim aldiklarını sanın kendinizi daha rahat kandırırsınız.

    bu dünyada nitelikli iş gücünün en nitelikli sömürüldüğü ilk 10 listesi yapsalar türk özel okulları bu listeye rahatlıkla girer. hemde devlet destekli yapılıyor bu sömürü 'serbest piyasa' yalanının üstüne yatarak. ama devlette haklı sayılır özel kurumlarda it gibi calıştırılıyorlar güvence yok kadro yok yanında devlet gibi maaşta yok tabi. eğitim yuvasımı ticarethane mi belli değil.

    ha siz 1 1,5 asgari ücret arası çalıştırılan öğretmenlerden eğitim almayı çocuklarınıza uygun görüyorsanız orasını bilemem. devlet okuluna verin aradaki yok para harcıyacam içim elvermiyor diyorsanız aradaki farkı özel dersle kapatın derim.
  • çocuğu olmayanlar yine üşüşmüş yorum yapıyor. bıktık bu bilmediği her konuda ahkam kesenlerden. özel dersle açık kapatılırmış. özel okulda yüzme var, çift dilli eğitim yani hergün ingilizce var, bale var, piyano var, jimnastik var, var oğlu var.
    sadece bir tane özel kursa haftada 2 saat göndersem 800 tlyi gözden çıkarmam gerekir. devlet okulu yarım gün, özel okul akşama kadar. istersen devletten kalan yarım gün için bir de bakıcı tutayım, senin hesabına göre daha mı ucuza geliyor ?

    çocuğu olmayan yorum yapıp sinir bozmasın. 2023 fiyatlarını yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz!
  • ankara'da 5 yaş anaokulu için aldıgım fiyatla dudagımın uçuklamasına neden olan; yıllardır eğitim parası diye biriktirdiğim paranın iyi bir okulun eğitim ücretinin yarısına anca yetecegini öğrendiğim durumlar söz konusu..
    geçen seneye göre yüzde 110-120 zam konulmuş durumda gibi görünüyor..
    çok başlar ağrıyacak bu sene…
    çok çocuk özel okuldan alınır..
  • %91.60 olarak açıkladı bizim okul
    devletin açıklayacağı rakam için %108 olacak dediler
  • önümüzdeki yıl özel okul tavan zam ücreti %104 olarak açıklanacak. tavan zam sınırı gelse bile, özel okullar bu farkı çesit çeşit yontemlerle veliden alır.

    önümüzdeki yıl devlet okullarına nakil artar. özel okullar bir bir kapanmaya başlar.
  • çoğu aile için boşa harcanan paradır.
    "zeki ama çalışmıyor." diye bir şey pek yok kardeşim. devlet okulunda başarısız olan çocuğun özel okuldan da fazla beklentisi olmamalı.
    çocuk okulda başarısız ise %99 ihtimalle kafa yoktur. boşuna bütçenizi zorlayıp da borç harç özel okula göndermeyin.
  • çok zengin olsam gönderirim. orta sınıf bir ailenin bu kurumlara para gömmesini gereksiz buluyorum. devlet okuluna vereceğim. yetmediği noktada gerekirse desteklerim.

    2 çocuğu için yıllık 200.000 lira gömen bir kardeşim var.sürekli parasızlıktan yakınıyor. kafayı yiyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap