• önceden hakim ve savcı maaşları ile diğer devlet memurlarının maaşları arasında (mühendis, doktor, öğretmen vs.) ciddi farklar vardı. hakim ve savcılar genel ortalamanın çok üzerinde maaş alıyorlardı. maddi olarak çok ayrıcalıklı bir sınıftaydılar. bugün denk geldiğim bir haberde gördüğüm kadarıyla %30 zam oranıyla yeni başlayan bir hakim-savcı 18.200 tl maaş alıyormuş. 3-5 yıllık tecrübeli hakim-savcı da 19-20 bin alıyordur en fazla. bugün göreve yeni başlayan en düşük memur maaşının (lise mezunu) 11.850 tl, öğretmen maaşının 12.500 tl, hemşire maaşının 13.115 tl, avukat maaşının 15.608 tl, polis memuru maaşının 17.408 tl, mühendis maaşının 18.076 olduğunu düşünürsek artık hakim-savcı olmanın bir ayrıcalığının kalmadığını söyleyebiliriz. 3-5 yılda bir şehir değiştirme de cabası. eskiden orta sınıf vardı ancak görülüyor ki orta sınıf diye bir şey kalmamış. okuyan da bir okumayan da..

    hakim-savcı 2023 maaşları
    diğer bir kaynak

    ekleme: aşağıda bir yazar 6. yılını dolduran hakim ve savcıların şu an zamsız maaşının 25 bin civarı olduğunu söylemiş.
    ancak aşağıdaki kaynağa bakıldığında (habertürk) şu an 2022 temmuz maaşı ile 7 yıl deneyimi olan bir hakim-savcının yaklaşık 14 bin tl aldığı görülüyor.

    kaynak

    birçok güvenilir kaynağa baktım hepsinde de aşağı yukarı benzer maaş bilgileri var. ya haber sunan kaynaklar hakim-savcı maaşlarını bilmiyor ya da aşağıdaki yazarların hakim-savcı tanıdıkları onları kandırıyor.

    edit: hakim-savcı maaşları ile ilgili onlarca mesaj gelmiş özelden. herkes bir şey yazmıs hepsinin de hakim-savcı tanıdığı var ama kimsenin yazdığı birbirini tutmuyor. gelen mesajlar arasından doğruluğuna inandığım bir mesaj var onu paylaşmak istiyorum. umarım doğru bilgidir:)

    “merhabalar yeni başlayan hakim maaşı yaklaşık 20 bin 4 senelik hakim savcı maaşı 22bin. 6 senelik hakim 25 almıyor ancak daha önce avukatlık yapmış başka kıdemlerini saydırmış ise ancak o zaman olabilir. hakim savcı maaşları terfiler ile düşük miltarda artış gösteriyor ancak 1. sınıfa ayrılma ve sonrasında 1. sınıf olma durumunda güzel artış gösteriyor. şu an 1. sınıf hakim maaşı 38-40 bin cıvarında ve yargıtaydaki başkanların dahi 50 bini bulmuyor zamdan önce.

    2802 sayılı kanunun 103. maddesiydi sanırım hakim savcı maaşlarını düzenleyen hüküm. oradan da anlaşılır artış miktarları. entrylere baktığımda çoğunluğun yanlış bildiğini görebiliyorum.

    2 yılda bir terfi ediliyor ve kanundaki her derece arasında 2 yıl var”
  • sabit gelirli tl olarak maaş alan herkes aynı durumda bu piyasada. bu saatten sonra bi bok olmaz
  • tanım; ülkenin bu durumda olmasının en büyük kaynaklarından ikincisi olan, sözde adalet sisteminin içinde yer alanların sürünmesi dileklerimle, daha da kötüye gitmesini sabırsızlıkla beklediğim durumu duyuran başlık.

    benim gibi götü boklu gariban bile bilgisi kadar gördüğü haksızlığa itiraz edip, yeri geldiğinde güçlü karşısında, üç kuruşluk ekmeğini bile kaybederken, siyasetçilerle el ele verip bu ülkenin bu durumda olmasına sebep olan, siyaset ve sözde adalet sistemi, darmadağın olsa, batsa acımam.

    nasılsa her durumda uydurulan biz garibanlar oluyor ve biz artık alıştık, koymuyor bize. ülke dibin de dibini görse bize koymaz, ölmüş eşek kurttan korkar mı?

    ekleme editi; bu entry yüzünden, nasıl hakaret etmeyi öğrendiklerini özelden yazarak gösterenlere dair bir not yazmak istedim. beni gariban olduğumu dile getirdiğim için küçük görüp, aşağılamaya çalışanlarla aramızda, emin olmasam da, en az bir fark var, ben onlardan bile bir şeyler öğrenebileceğimi düşünüyorum. teşekkür ederim.
  • hakim ve savcı maaşları hakkında fikri ve bilgisi olmayan yazar beyanı.

    e: tüm çalışanlar gibi hakim ve savcılar da krizden olumsuz etkilendi ve alım güçleri düştü. lakin yazarin verdiği bilgiler hatalı.
  • yanlış bilgi şuan 6.yılını çalışan hakim/savcı 25 bin civarı alıyor zamdan sonra bu rakam tahmin ettiğiniz üzere 33000 civarı olacak.. az yada çok orası değişkenlik gösterir ama yılın 190 günü yatan ögretmenlerin uzmanlık ekders vs ile min 20 22 bin alacak olması tamamen saçmalık..
  • 1. sınıf hakim-savcı şuan 50 bin tl civarı alıyor, yeni başlayan arkadaşlarımda son zamla 28 civarı olduğunu söyledi.

    staj yapan hakim savcılar 16-17 bin civarı.

    beğenmeyen varsa kendilerini avukatlığa bekleriz :))

    eşit: kıdemi 6 yıllık olduğunu söyleyen bir hakim-savcı arkadaş aralık maaşının 22.900 tl olduğunu söyledi,
    2023 maaşı 30 bin civarı demektir.
  • umrumda değildir.

    bekçi, savcı, hakim maaşlarının alım gücünün düşmesine zerre üzülmüyorum. sadece kurunun yanında yanan yaşa üzülürüm o kadar.
  • maalesef üzücü bir gerçektir.
  • hakim savcı olmak zaten ayrıcalık değildir. her memur, kamuda çalışanlar bir dönem “altın” dönemini yaşar. hakimler akp ile para kazanmaya başladı. önceden avukatlığı beceremeyen 3-5 sene hakim /savcı takılır, öğrenir, avukat olurdu.

    ancak ne yazık ki, akp ile “asimetrik” bir yükseliş oldu. zaten onlar da fetöden vs atıldı. hiçbir hakimin, memurun porsche vs alması mümkün değil…

    referans / sözlü mülakatın olduğu bir meslek grubu asla ama asla fazla kazanmamalı…
  • o kadar düşük değildir ama düşüktür. gerçi öğretmenin 10 bni lira aldığı ülkede bir maaşa düşük demeye de utanıyorum ama memurlara ek zam şart.
hesabın var mı? giriş yap