• üst kat komşusu gürültü yaptı diye bir aileyi yok eden bir caninin yaptığı katliamdır. bu insanlar nasıl bu kadar rahat birilerini öldürebiliyor. biz karıncayı dahi incitmeye korkarken gerçekten kan dondurucu bir haber.

    haber

    edit: kaynak eklendi.
  • bu kadarı da abartı denilen film sahnelerini yaşıyoruz artık
  • memlekette insanların birbirlerine tahammülü kalmadı. gerçi insanlarımızda bencilleştiği için birbirine saygısı yok.. ne ölene ne kalana...
  • her şeyi tüketirken ilk sırayı tahammüle verdik sanırım.

    gözünün üstünde kaşın var desen seni ilgilendirmez diyerek silahına davranacak binlerle dolu sokaklar. ses yaptı diye çocuk öldüren adamın imkanı olsa fikir ayrılığı durumunda neler yapabileceğini siz düşünün.
    ya da düşünmeyin, uzak durun.
    edit: düzeltme
  • sincan'da, 72 yaşında bir adamın yaptığı katliamdır. 10 lu yaşlarda iki kardeş, anne, baba ve babanne pompalı tüfekle öldürülmüş. elbette hiçbir neden bu katliama sebep olamaz yazık olmuş. benim de üst komşum genç kadın sabah ezaniyla başlıyor gürültüye abdest alırken, akşama kadar küçücük oğlunu dövüyor, sövüyor, oğlan hiç durmadan zıplıyor koşuyor tepemizde, akşam kocasıyla son ses kavga ediyorlar. yani cidden çomarlarla apartmanda oturmak zor. sabır işi gerçekten.

    kaynak
  • kaynak isteyenler için,
    mynet

    72 yaşındaki alt kat komsu, üst katında oturan ve geçmişte de aralarında gürültü sebebiyle tartışmalar yaşanan 71 yaşındaki komşusunu ve evde bulunan 2'si çocuk oplam 5 kişiyi av tüfeği ile vurarak öldürmüş.
  • detayları bilsek de ona göre yorumlasak keşke.

    kayınbirader aynı durumda. kaç yıldır üst katı deli gibi gürültü yapıyor. bebeği hatırına sayısız kere uyardığı rica ettiği halde adamlar hep üste çıkıyor, umursamıyor, inadına daha çok yapıyor vs vs.

    benim üst katımdan su sızıyor. aynı şekilde uyardık rica ettik oralı değil. idari kanuni yollar çözüm olmuyor. katlanıyoruz mecburen.

    yaşayan anlayacaktır, insanda öyle bir eğilim olsa katil olması işten bile değil.

    kimin neye ne kadar dayanabileceğini, kaybedecek şeyi olup olmadığını, neleri göze aldığını, göstereceği tepkinin sınırını falan asla tam olarak bilemeyiz. günahlarını almayayım ama, maktüller bir nevi irlandalı boksöre toslamış gibi görünüyor.

    edit: katille empati falan kurmuyorum. anlayabilecekler için basit bir örnekle anlatayım. arabamı park yasağı olan daracık yolda trafiği engelleyecek şekilde park ediyorum. birisi gelip uyarıyor, "beyefendi trafiği engelliyorsunuz, aracınızı çeker misiniz lütfen" diye. "sana ne kardeşim" diyor hatta küfrediyorum. şans bu ya, adam ruh hastası çıkıyor. bıçağı on iki kere takıyor bana ve ölüyorum. ben mağdurum o da şerefsiz katil.

    edit 2: katili haklı bulmuyorum, okuduklarınızı dötünüzden anlamayın. bakın biz uyumlu tipleriz, sonuç alamayacağımızı adımız gibi bildiğimizden idari ve kanuni yollara gitmediğimiz gibi karşımızdaki o malum karakterdeki kişilere de atar gider yapmadık. çoluğumuz çocuğumuz var, herif bir şey yapsa... neyse, lanet olsun deyip sabrediyoruz o kadar. demek istediğim, herkes bizim gibi olmayabilir. nitekim yaşanan elim hadisede olmamış. bana bir şey olmaz, istediğimi yaparım, kimse bana dokunamaz, yanıma kalır ne olacak dersin delinin biri çıkar görürsün. bazı şeyleri ciddiye almak lazım. umarım anlaşılabilmiştir.
  • tabi ki olayi ayrintisiyla bilmiyoruz, ama bu başliga yazilan yorumlari görünce sorumluluk nedir, özgürlük nedir, bilinç nedir, sınır nedir, bunlari bilmeyen kuru kuru hoşgörü vs. yazanlari gördükce sözlüğün kuru kalabaligini hissediyorum.
    yillar önce calismak icin gittiğim, insana saygi anlaminda yobaz bir kasabada gece 12 de ust katimdan gelen asiri sesler icin yukari alamanci komsuma cikmistim. hani 12 ye kadar sabrettim gece de oldu ya, gibisinden... evlerine misafirlige gelen diger komsulari belki giderde takur tukur sesler gelmez. neticede ertesi gun ise gidecez.. kapiyi kocasiyla acan kadinin verdigi cevap suydu. siz zaten gecen sene de bizi polise sikayet etmistiniz. biz yilda bir defa almanyadan geliyoruz memleketimize, 2 ay kaliyoruz buna tahamul edemiyorsunuz diye bana çemkirmişti. kocasinin suratina bile bakmadim zira karisini konusturan hele ki bu mantiksizlikla konusturan bir adamdan duyacagim cevaba ihtiyacim bile yoktu.. evime gittim tekrardan, sonra ki ay boyunca devam ettiler gurultuye.. dusunun polis cagirmisim olmamis, konusmusum olmamiş, insan gece neler duşunur, uyuyamadigi zaman, hele ki kaybedecek birseyi olmayanlar.. benim vardi, o yüzden evimde sabirla bekledim. buradaki pek cok bebenin anlamadigi olay sorumluluk ve sınırlamalar olmadan hoşgörü ve özgurluk olmaz. sonra avrupa niye böyle, biz niye böyleyiz diye kafalarinda bazi şeyleri çözemeden entry girersiniz.
  • hukuk çalışmazsa canilere gün doğar.
  • ikisi çocuk olan beş kişilik bir aileyi katletmenin geçerli sebebi olabileceğine inanan insanları gördükçe bu kafayla daha çok aile yok olur diye düşünmeden edemiyorum. sözlük beni artık çoğunlukla korkutuyor.

    ekleme: buyrun (bkz: #159052264) sabahtan beri mesaj kutumu patlatan, “gürültü çok kötü bir şey yaaa..” diyenlerle muhatap olmuyorum. kalbinize biraz olsun insanlık dilerim.
hesabın var mı? giriş yap