• chp bundan secim malzemesi yapmaya kalksa sonucu “cehape islamci teroru besliyor” olur. hatta bu beceriksizlik ile canli canli yakilan askerlerimizin sorumlulugu da ustlerine kalir.

    trump delisinin “obama’nin olume yolladigi askerlerimizi sag salim eve getiriyorum, boklu isleri de baskasina yaptiriyorum” tivitidir.
  • hani amerika bizim güçlenmemizi istemiyordu? yıllarca büyük resmi görmek için uğraştım didindim. gitmediğim kurs kalmadı ama nafile. meğer amerika bizim en büyük dostumuzmuş.
    tanım : ben şok.
  • yanlış çeviri olmuş. doğrusu; bokunuzda boğulun olacak.
  • terör sevici tüm grupların (pkk, fetö, siyonist, çeşitli arap unsurları) tweetin altını ağlama duvarına çevirdikleri beyan. ibneler nasıl ağlıyor görmeniz lazım.
  • bu işin sonunun kötüye doğru gittiğinin göstergesidir.

    amerika saddam'ı da kuveyt'e girme konusunda cesaretlendirmişti.

    sonrasında da "niye girdin lan?" deyip daldı. ne saddam kaldı ne de ülkesi.

    sadece uzak tarihten ders alınmaz, yakın tarihten de almalı.

    iki tane çıkarım yapılabilir:

    1- türkiye amerikanın gazına gelip suriyede rejimi devirecek yönde çalışmalar yapmamalı. esad'ın kazandığı ortada. kabul etmek gerek.

    2- diyelim ki ülke yönetimi akıllıca davranmadı ve pisliğin içine bulaştı. kendi ülkemizin devamı için iyi ya da kötü ülke yönetiminde kim varsa desteklenmeli. aksi taktirde her yer islamcı / ırkçı / ne olduğu belirsiz terör örgütü dolar ve ortam kaosa sürüklenir.

    "yurtta sulh, cihanda sulh" ne güzel ilkedir, keşke uygulanabilse.

    ---
    düzenleme: ne çok mesaj atan olmuş arkadaş, güzel sorular da gelmiş. arada sövenler de olmuş tabi ki. başım gözüm üstüne.

    soru: "esad katili ile mi cihanda sulh ?" nasıl bir algı oyunu yapıldığını bilmiyoruz. bu durum dünya medyasının bize gösterdiği. dışarıdan bakınca türkiye de farklı görünmüyor. ayrıca, bizim ülkemiz de aynı tehlikeleri atlatsa bizim ülkemizde de yönetim katliam yapar. doğrudur, yanlıştır tartışılır ancak ülkenin yönetiminde her kim varsa, onu tanıyıp muhatap almak gerekir.

    soru: "esad kazandı mı? hahahaha" deyip ülkenin bölük pörçük haritasını atan var. üzerinde kürdistan bulunan haritalar başka ülkelerde ders kitaplarına bile girdi. iş haritada değil, hala ülkenin içerisinde bir yerlerde hükmedebildiği bir orduya sahip olmakta yatıyor.

    soru: "...bir sizde zeka başkaları aptal... o alanda onlarca çalışmış insanlar çalışıyor. " ben bilmem beyim bilir lafını da aşmış, kimse bilmez beyim bilir demiş. enişteye selamlar buradan.

    en düzgün eleştirenlerden biri "türkiye'nin suriye operasyonları uluslararası arenada bir işgal olarak görülmüyor" demiş. diğer yazılarına da baktım, vallahi ironi olsun diye söylemiyorum çok güzel tespitleri olan bir yazar. ufuk açacak yazıları var. kendisine katılıyor "ve umarım türkiye'nin yapacakları meşru müdafaa sınırları içerisinde kalır" diyorum. hırsa kapılmak çok kötü sonuçlar doğurabilir
  • rte de nasıl bir büyü varsa yakında trump 'ne yapak gılışdara mı verek' tweeti bekliyorum.
  • rusya ve iran’ın bölgedeki etkisini biz mi zaptedeceğiz?
  • next door'u tırnak içine alarak, vurgulayarak yazmış.

    demek ki suriye, ışid vs bizim problemimiz değil, kapı komşuları uğraşsın demek istemiş.
hesabın var mı? giriş yap