• uzun zamandır yazmak istiyordum ama işlerin yoğunluğundan fırsat bulup yazamamıştım. sözlükte sürekli rezaletleri yazmak olmaz, bazen de memnuniyetleri dile getirmeli ki dürüst esnaflar işini yapmaya devam edebilsin.

    20 mart 2018 tarihinde manisa'da bulunan volkswagen bayisi (bkz: demoto)'nun ikinci elinden ( (bkz: dod) ) 2008 model fiat punto model otomatik vites bir araç aldım.

    telefonda konuştuğumuz yetkili aracın genel durumu hakkında bilgi verdi, pazarlığı yapıp fiyatta anlaştık. aracın 2008 model olması sebebiyle garantisinin olmadığını da belirtti. zaten kanunen de, 8 yaşından büyük ya da 160.000-km'den yüksek olan araçlara garanti verilmediğini öğrendim.

    aracı almak için ankara'dan manisa'ya gittim. sağolsunlar noter, plaka vs. gibi işlemleri çabucak hallettiler ve yola çıktım. aracın gidişi gayet güzeldi, manisa'dan ankara'ya sorunsuz geldim.

    4 gün sonra araç otoparktan çıkarken şanzıman arıza lambası yandı ve aracın şanzıman yağı olduğu gibi yere boşaldı. aracı çekiciyle servise çektik ve şanzıman robotu denilen bi parçanın arızalandığını ve tamir edilmesi gerektiğini söylediler. yaklaşık 800-tl masrafı olduğunu öğrendim. aracı tamir ettirdim ve aldığım yeri arayıp durumu anlattım. dod çalışanı arkadaş, gerçekten mahçup bir tavırla üzüntülerini dile getirdi ve normalde aracın garantisi olmadığını (zaten bunu bilerek aldım aracı) ancak bana yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi.

    bir kaç gün sonra da araca yaptığım masrafı ödediler sağolsunlar.

    sitede ve internette (bkz: dod) hakkında çok olumsuz yorumlar var ancak ben açıkçası çok memnun kaldım. belki memnuniyet, bayiden bayiye değişiyor olabilir ama ben bir daha 2. el araç alacak olsam, ilk tercihim dod olur.
  • demoto manisa'nın 2015 ve 2016 müşteri memnuniyet değerleri paralelinde şaşırtmayan durumdur...
  • punto'nun otomatik vites değil yarı otomatik vites olduğunu, bu sebeple şanzıman robotu diye bir parçasının olduğunu peşinen söyledikten sonra, bu gibi memnuniyetlerin sözlük ortamında belirtilmesine olumlu yaklaştığımı beyan etmek isterim. hep ceza olmaz. olumlu görüş verenlerin hepsi de reklam yapıyor denemez. bir nevi kaliteli ürün sunmaya teşvik etmektir bu.
    bu arada geçmiş olsun tabi.
  • namaz kıldıran punto sahibi olmuş yazar memnuniyeti. iyi günlerde kullanması dileğiyle.
hesabın var mı? giriş yap