• tarihe not düşülmesi açısından sözlükte bulunması elzem olan listedir. şu ana kadar sosyal medyada referandumda evet diyeceğini açıklayan isimler;

    rıdvan dilmen
    arda turan
    burak yılmaz
    murat boz
    ersin düzen
    ahmet çakar

    aynı zamanda fişleme kavramıyla uzaktan yakından alakası olmayan listedir. konumları itibariyle çok büyük kitlelere ulaşma gücüne sahip bu kişiler kendi fikirlerini hür iradeleriyle toplumla paylaşmışlardır. yorum belirtmeksizin paylaşılan bu listenin pratikteki tek yararı ise günün birinde bakıldığında kimin ne tarafta durduğunun tarihe not düşülmesidir.
  • fişleme mağduru insanlardır. asla evet demem fakat evet diyenlerin demokratik hakkına dil uzatılmasına müsaade etmem mümkün değildir. tarihe -bu da- not düşülsün.

    edit: değerli gönül dostları; ebemin, anamın, bizzat kendimin, mesaj yoluyla türlü pozisyonlarda "amına koyuldu" ilginiz için çok teşeklür ederiz. noktalama işareti olarak amk, bu değerli kardeşlerimin adeta güneşe selam durma ritüeli haline geldi.

    en korktuğum şey budur biliyor musunuz... tahammülsüzlük. ve işin komik yanı, "aynı taraftayız"

    yani onlar da ben de "seni başkan yaptırmayacağız" diyoruz. bu selonun cümlesi, daha nötr hale getirelim; referandumda hayır demeyi planlıyoruz. ve fakat ben cahil bir "amınakoduğmun geri zekalısı" olarak, demokrat -kimine göre epey naif- bir tutum sergilediğim için benden kötüsü yok.

    türkiye'de siyaset, ne yazık ki ve hala bir futbol taraftarlığıdır sayın okur. ya osundur ya da bu. eğer kendi takımında yanlış giden bir şeyi söylersen, düşmandan beter olursun.

    dün de bugün de hep aynı şeyi söyledim: siyasetten tiksinirim, hep gönülden yanayım. elimden geldiğince sevgiden, adaletten, şefkatten...

    karşımdakine göre pozisyon almamak beni kimilerine göre aptal kimilerine göre omurgalı yapabilir. lakin zorbalığı anlamıyorum.

    "fişleme nerdeee amk???" bir iletişim yöntemi değildir.

    sanırım sakıncalı bir düğmeye bastım ve dark side'a filan geçtim.

    hayır bi de karşıt görüşte olsaydım nolucaktı?

    evet diyorsam referandumda?

    bu nasıl bir sosyal baskı? nasıl bir linç? delirdik mi nedir?

    ekşi budur, böyle düşünür diye bir şey mi var?

    bu arada tersi de yapılıyor, merak etmeyin. çoğunluk her daim azınlığın ağzına sıçıp onu sindirme derdinde. allah muhafaza, herkesin evet dediği bir ortamda hayır diyecek olsam; direkt fetöcü, darbeci, manyak diye yaftalanıyorum.

    ülkemiz bir insan olsaydı şayet, "akli melekeleri ziyadesiyle şinanaylamıştır" denilerek, bi yere kapatılması gerekirdi.

    üzülüyorum lan. halimiz, içler acısı...
  • evet demelerine memnun olduğum ünlüler. bunlardan bir tanesi hayır dese şüpheye düşerdim. acaba ben mi yanlış düşünüyorum diye.
  • murat boz dışında kimsenin sırıtmadığı listedir.
  • (bkz: abdülkadir)
  • eksiksiz bir şekilde tutulması gereken listedir. gün olup devran döndüğünde gerçekleri tokat gibi suratlarına çarpmak gerekecek çünkü. dua edin de o günler hemen gelmesin..
  • fişlenmesi gereken insanlardır. ulan bunlara sorsan referandumla hangi maddeler değişecek diye bilmezler bile, bu yüzden akp sloganıyla konuşuyorlar...(bkz: yetmez ama evetçiler) den daha yalakalar ve onlardan daha fazla dışanmalılar. bu başlık sürekli güncellenmeli bence.
  • arya stark'a bağlayıp uyumadan önce "rıdvan dilmen, murat boz, arda turan..." diye isimlerini saymaya kalksam sabaha kadar bitmeyecek listeye dahillerdir. o kadar çoklar ki! devran dönerse ilk bunlar dönecek.
hesabın var mı? giriş yap