• son edit: arkadaşlar yök başkanı kararın yeni kayıt yaptiranlari kapsayacağını söylemiş.magdur olan tüm ogrencilere hayırlı olsun.

    edit:arkadaşlar müfredat örgün ile aynı.dersler adobe connect üzerinden veriliyor.ve dersleri izlemek zorunda,katilim zorunlu.sinavlarda aldigi notun 100 puan üzerinden 40 ı derse katılım ile veriliyor.yani yata yata gecme diye birsey soz konusu degil.çünkü en yakin şahidi benim. ben de üniversite bitirdim inanin esim benden daha çok çalışmıştır. dediğim gibi başarısızlıktan veya hiç uğraşmadan diploma almak gibi bir durum değil. malum ki ülkemizdeki işverenlerin durumu ortada.o ibare belki en başından olumsuz karşılanacak. belki kendini gösterebilmesi için bir şans bile verilmeyecek. eğer en başından durum şu an ki gibi olsaydı hiç kayıt yaptırmazdık.

    az önce aldığımız haberle yaşadığımız şokun nedeni.

    eşim yaklaşık 5 senedir istanbul üniversitesi uzaktan eğitim programı lisans öğrencisi. ve okulunun bitmesine sadece 2 oturum sınavı kalmıştı.

    az önce aldığımız şu link ve şu linkteki belge ve duyuruya göre 2011 de kayıt olduğumuz ve "örgün eğitim" diploması ile mezun olacağımız okulumuzdan, ani bi kararla "uzaktan öğretim" ibaresiyle diploma alacağımızı öğrendik.

    hukukçu arkadaşlarımızdan yardım etmek isteyen var ise çok mutlu olurum. eşim başarısız bir öğrenci değil ve benim işim gereği uzaktan eğitim programına mecburi kayıt yaptırdık. ve çok miktarda giderimiz ve emeğimiz oldu.notları da cok iyi .bu karar belki iş görüşmelerinde, diplomasındaki ibareden dolayı negatif etki yaratacak.

    biz okula kayıt olurken diplomanın örgün ile aynı olacağını biliyorduk.ve karar öyle idi.

    sesimizi duyurmak ve bir yol aramak istiyoruz.
  • uzaktan eğitim okuyup diplomada örgün yazıyorsa saçma olan durum budur. biz acı çeke çeke okuduk. gerektiğinde derslerimiz uzadı, geceleri gündüzlere katıp çalıştık. bunun uzaktan eğitimle bir tutulacağını beklemek cidden örgünler açısından da can sıkan bi durum olurdu.

    doğru bir karar.

    edit : bana abuk subuk kuru bahanelerden mesajlar atmayın. bu kazanılmış hak felan da değil. sen buna başvururken zaten bir haksızlığa başvurmuşsun. göz göre göre devlet eliyle bütün o okuyanların hakkına girmişsin. burda hak felan yok. şimdi kalkar da bu konuda geriye dönük dava açılırsa ben kalkar örgünlerin mağduriyeti adına dava açsam ne olcak o zaman. biri yazmış 2-3 üniversite dışında örgün öğretim dezaten bi bok yok. ulan tırrık o kadar kolaysa git örgün oku o zaman. bende istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde okudum. hocalar dahil kimse sevmezdi uzaktan öğretimi kimi kandırıyorsunuz.
  • bu değişiklik olmasaydı ve herhangi bir iş görüşmesinde diplomanın uzaktan öğretim mi yoksa örgün eğitim mi olduğuna dair bir soru gelseydi vereceğiniz cevap ne olacaktı ? cevap uzaktan öğretim ise davanızda başarılar, yok örgün eğitim ise haksızlığa uğradık derken siz de hak yiyecektiniz.
  • kararın bu aşamada sizi etkilemesi haksızlık.okul başladığında size ne denmişse o olmalı.yapılan bu haksızlığın ysk nın seçim esnasında değiştirdiği kurallar ile hiç bir farkı yok.bu duruma iyi olmuş deyip hak veren ysk ya hiçbir şey demeye hakkı yok.bu doğru ise o zaman o da doğru.

    gel gelelim asıl sıkıntıya.bir kere bu iş başında yanlış.şimdi sen açıköğretim okuyacaksın ama örgün öğretimle aynı şekilde kategorize edileceksin.işte bu yanlış.bu durumu kişilerden bağımsız düşünmek lazım,yani ne kadar başarılı bir öğrenci de olsa sonuçta açıköğretim,şimdi akademisyenden ders alan öğrenci ile aynı kefeye koyamazsınız kendinizi.

    genel sonuç: kişiye yapılan "haksızlık".şahıs bu durumdan etkilenmeden giriş yaptığı sene kural kaide neyse ona göre eğitimini tamamlaması mağduriyetin önüne geçecektir.

    ayrıca genel olarak verilen karar doğrudur.yani bu seneden itibaren açıköğretim okuyan öğrencinin diplomasında belirgin bir şekilde "açıköğretim"/"örgün olmayan" ibaresi yer almalıdır.bu durumda "gerçek" örgün öğretim öğrencilerinin de geçmiş dönemlerde oluşan "mağduriyet/haksızlık" gelecek yıllarda yaşanmayacaktır.

    bir yanlışı düzeltmek için başka bir yanlış yapmak bizim ülkemize özgü olduğundan bunun gibi meselelerde illaki mağdur yaratılacaktır.pek fazla umutlanmayın derim.

    zira analitik düşünemeyen okumuş cahiller bu kurumların başında oldukça ben pek umutlu değilim.
  • idari işlemlerin önceden bilinebilir olması gerekiyor. daha önemlisi kazanılmış hakka müdahale sayılabilecek her türlü idari işlem sakattır ve iptali gerekir. kanun/yönetmelik gibi normların yürürlükte olduğu tarihte bahsi geçen norma dayanarak kazanılmış olan haklar daha sonradan norm değişikliğiyle iktisap edilen hakkın ortadan kaldırılmasına vesile olamaz. hülasa eğer eski kanuna ya da yönetmeliğe göre örgün eğitim diplomanızı almanıza bir mani yok ise ve daha sonradan bu hakkınızı ortadan kaldıracak bir işlem tesis edilmiş ise idare mahkemesinde/danıştay'da yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açmak suretiyle hakkınızı arayabilirsiniz.
  • burada kazanılmış ve şu anda kullanılan hak nedir? uzaktan öğretim
    diplomanızda yazacak ibare nedir? uzaktan öğretim
    (bkz: bunda birşey yok bu gayet normal)
  • hayret ya insanlara haksizliga ugradik diyerek kendileri haksizlik yapmaya çalısıyor uzaktan okuyup diplomasına örgün yazdıracakmıs
hesabın var mı? giriş yap