• sen hiç utanma benim güzel kardeşim!!!

    vatanımı bu hale getirenler, milletimi bilfiil aç ve açıkta bırakanlar o akan gözyaşının hesabını vermeden gidemezler bu diyardan.

    gerçekten üzüntü verici

    edit:

    1-bana mesajlar geliyor video ocak ayına ait diye. kusura bakmayın ben yeni gördüm videoyu. lakin bu tür mevzuların tekrar tekrar konuşulması ve ülke gündemine gelmesi taraftarıyım.

    2-sözde dogalgaz rezervleri, abdullah gül adaylığı veya büyük ihtiyaç ayasofya cami gibi yapay mevzulardansa bu ülkenin gerçek sorunları sürekli gundemde tutulmalı ve halk sürekli kedisini yöneteni sorgulamalı.

    3- (bkz: turkiye'nin 15 bin imama ihtiyacı var) yazık!!!!
  • 17-18 yaşımdan beri babamdan harçlık almıyorum. yani tamamen almıyorum desem yalan olur arada aldım da üniversitedeyken, askerdeyken falan. mesela giyim alışverişi için babamdan para istemedim hiç. akıllı telefonumu ben aldım ben yeniledim. ev yaptık eve destek oldum. ve bunları atanmadan yaptım. garsonluk, inşaat işçiliği, tezgahtarlık...

    videodaki kardeşimiz eleştirilerinde haklı olsa da tek iş imkanı devlet memuru olarak atanmak değil. babasından para istemeye utanıyorsa belli ki temiz kalpli dürüst bir genç. yeteneklerine uygun bir işe girip çalışabilir. zengin olmaz belki çok rahat geçinemez ev araba alamaz belki evlenemez ama babasından sigara parası da istemez...
  • en sonunda gözlerini silerek uzaklaşması oldukça dokunmuştur insana. düşünsene bir çocuğun var onu ne hayaller ile büyütüyorsun ama en sonunda geldiği nokta bu. evlat olarak ise ne hayaller kuruyorsun, belki ailene destek olmak istiyorsun ama günün sonunda payına düşen babadan para istemek oluyor. bütün isteklerini ertelemek zorunda kalıyorsun. belli bir yaşın üstünde olsan bile hala anne babadan izin almak zorunda kalıyorsun. çünkü kendi hayatın yok ve onlara bağımlı yaşıyorsun.

    gidip ekmeğini taştan çıkarsın diyenlere sözüm ise o kadar yıl okuduktan sonra kim başka işlerde çalışmak ister. her gün bu sözlükte insanların aldığı maaşların yetmediği konuşulurken, hayat pahalılığı almış başını gitmişken onca yılını çalışmaya vermiş bir insanın rastgele bir işte çalışması da zoruna gidecektir. burada iş ayrımı yapmıyorum sadece aldığın eğitimin verdiği hak ile bir şeyler yapmaktan bahsediyorum. ne diyelim gençliğimiz bu ülke içinde öyle kötü bir zamana denk geldi ki insan sadece lanet edebiliyor.

    edit: bugün devletin 15 bin imama ihtiyacı var başlığı gündemdeydi. damat bey imkan olsa hepsini atarım diyordu. demek ki devlet işine geldiği zaman istediği istihdamı yaratabiliyor. hala limon satsın diyenler var. imamlar oturduğu yerden devlet memuru güvencesi ile maaşlarını alırken bu halkın gençleri işsizlikten kırılıyor. fakat hala "kendini geliştirsin, garsonluk yapsın" diyenler ortaya çıkıyor. ülkenin her tarafında torpil almış başını gitmişken ve günün birinde torpilli biri hak ettiğiniz bir mevkiyi alırsa ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
  • (bkz: kızının üniversite sonucuna aşırı tepki veren baba)

    işte ülkenin sıkıntısı bu. sıradan bir olaya 15 sayfa yazı yazılması ve herkesin yazması gereken başlığa kimsenin yazmaması, bunu kimsenin dile getirmemesi... ikisi de unutulup gidecek. fakat birisi ekmek bulamadığı ile kalacak maalesef.
  • iç burkandır.

    “iş yok güç yok, ne yapacağım ben, öleyim mi ?” diyerek çok güzel özetlemiş bu adam durumu.

    mezun olduktan sonra 5-6 yıl içerisinde iş bulamayan, ailesiyle yaşamaya mecbur kalan, ailesinden para almaya mecbur olduğu için yapacağı her şey için izin almak zorunda kalan insanlarla dolu bir ülke oldu burası. kimse kendisini yetişkin gibi hissedemiyor ve kendisine saygı duyamıyor artık. sürekli ailesinin himayesi altında eziliyor ve küçülüyor.
  • o kadar iyi anlıyorum ki. derdini anlatacak kimsenin olmaması veya anlatsa da anlayacak birisinin olmaması

    bazı meslekler vardır ki bir kere teneffüs ettiğinizde artık kimliğiniz oluyor. (bkz: öğretmenlik) diğer türlü başka bir iş gözünüz görmüyor.

    başka bir sektörde şansını denemesini söyleyenler için hak ettiği değeri görmeyip 4 senelik emeğini çöpe mi atsın?

    hadi yaptı diyelim ama orada hiçbir zaman mutlu olamaz.

    misal kemal sunal'ın öğretmen filminde kemal sunal'ın canlandırdığı öğretmen karakteri istanbul'a ilk geldiğinde okuldaki hademeyle konuşmasında kalacak yer sormuştu. yanından ayrılınca hademe arkasından "yazık çok yazık hadi ben hademeyim ne iş olsa yaparım ya bu öğretmen ne yapsın? " demişti hatırladınız mı o sahneyi. geçim sıkıntısında öğretmenlik kimliğinin dışına çıkan öğretmene ne olmuştu peki?

    işte böyle bir şey cennet gibi vatanı ve cehenneme çevirenlerin bize sunduğu hayat
  • olm kyk başlığında, işsizlik başlığında, gençlerin işsizliği konusunda ahkam kesenler burda ah vah demesinler. bana ne kalifiye olan işsiz kalmaz diyenler şuna ağlamasın.

    şimdi video internete düştü diye ah vah diyerek prim kasmayın.

    aha şuradan siktirin gidin.
  • sevgili dostlar,
    mevlana ne güzel söylemiş, "suskunluğum asaletimdendir.
    buraya uydu.
    her yere olmaz bu laf yalnız. alıp tweet diye atmayın.
  • 30 yaşımdayım ağlamıyorum.
  • kuzenim 29 yaşında, yüksek fizikçi
    kaç yere başvurdu çocuk bilmiyorum
    durum aynı
hesabın var mı? giriş yap