• rafa yarı final maçından sonra şakayla karışık biçimde gülerek " son 6 karşılaşmamızın hepsinde beni yendi" diyerek bir 7.'ye izin vermeyeceğini ima etti. murray yarı finalinden sonra bakalım novak kendini iyi toparlayabilecek mi bakalım. gönlüm rafa'dan yana.
  • bir nadal taraftarı olarak bu entry'i giriyorum. dolayısıyla kendimce nadal'ın neler yapması gerektiğinden bahsedeceğim. ilk olarak ne olursa olsun dün de belirttiğim gibi djokovic favoridir gözümde. nadal'ın oyununa ters gelen bir tarzı var. nadal zayıf olan servislerini ne olursa olsun mümkün olduğunca agresif kullanması gerekiyor. harika bir return'cu olan djokovic'e karşı atılan her yumuşak servis oyunu djokovic'in güdümüne daha da sokacaktır. tabiki de nadal'dan bütün oyunu kendi güdümünde oynamasını bekleyemeyiz ki zaten nadal'ın oyun yapısı oyunu baseline'da kabul etme üzerine kurulduğu için böyle birşey beklemek de absürd olur. kısaca nadal kendisini nadal yapan herşeyi yapmaya devam edicek. djokovic onun top spinli derin gönderdiği topları agresif bir şekilde geri çevirebilir ama o yılmadan bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini, kazanma hırsını sahaya koyacak. umarım sakatlığı onu olumsuz anlamda etkilemez.
  • bu maç öncesi her yerde "nole'nin son 6 maçta rafa'yı yenmiş olması sebebiyle avantajlı olduğu" yazılıp çizilecek zaten..

    ama asıl önemli olan soru burada "neden?" olmalı. izlediğim kadarıyla, cevabı basit. nole nadal'ın oyununu ondan daha iyi oynuyor da ondan.. tenis tarzını geliştirirken kesinlikle nadal'ı kendine örnek aldığını düşünüyorum ben nole'nin. bir boynuz-kulak ilişkisi var yani.

    nadal'ın bu maçı kazanması için kendi oyununu daha iyi oynaması gerekiyor kısacası. çok daha iyi.
  • bu maçı da djokovic kazanırsa artık nadal ne yapar emin değilim. son 1 senenin en kötü djokovic'i var şu anda (bu gerçi djokovic'in kötü olduğu anlamına gelmiyor, son 1 senedir olağanüstü bir djokovic vardı). ayrıca yarı final maçlarından daha yorgun gelen taraf djokovic ve nadal hem daha kolay bir yarı final geçirdi hem de 1 gün fazla dinlenme şansına sahip olacak.

    öte yandan iki tenisçide de sakatlıklar var, bunlar da maç içinde etkili olacak.
  • türkiye saati ile kaçta başlayacaği konusunda net bir bilgiye ulaşamadiğim maç.

    edit: tenis sever sözlükçüler tarafından bilgilendirildik hepsine teşekkür ederim. türkiye saati ile sabah 10.30da başlıyacak maç eurosporttan canlı izlenebilir.
  • bu turnuva dahilinde tahminlerimin hiçbirisi tutmadı, o yüzden istatistikleri ve turnuva bilgilerini de vererek tahminlerime ulaştığım izleği siz değerli sözlük yazarlarına sunmaya çalışacağım;

    ikilinin 30. maçı. bunların 16sını nadal kazanırken 13 tanesini de djokovic kazanmış. son 6 maç djokovic'in üstünlüğünde ve bunların 4 tanesi atp masters finali 2 tanesi grand slam finali. bu 6 maçın aus open'da olan sert zemin muadillerine baktığımız zaman mastersların 3 sete uzadığını amerika açığın da 4 sete uzadığını görüyoruz. yani sert zeminde djokovic'in öyle "ben varım" diye bağıran bir üstünlüğü yok.

    turnuvaya geldiğimizde ise son 2 senenin en kötü djokovic'inin son 1 senenin en iyi murray'ini yendiğini görüyoruz. 5 set 5 saat sonunda alınan bir galibiyet fiziksel olarak ne kadar yorgunluk verirse versin mental olarak bir motivasyon vereceği kesin. turnuva boyunca bazı maçlarda sol dizinde bir zorlama yaşadığını gördük. bu maça 1.5 gün dinlenerek çıkacak ama nadal'ın baseline'da sürekli çapraz toplar çıkarması djokovic'in sağlık sorunları yaşamasına sebep olabilir.

    nadal açısından incelediğimizde ise son zamanların en formda federer'ini çok da süper oynamadan yendi. maç içinde şapka çıkarılacak winnerlar çıkarsa da bu maçta oynayarak değil taktikle kazandı diyebiliriz. ilk setin bi kaç oyunu dışında federer'in düşmüş olan backhandine oynayarak kazandığı bu maç final için bir ölçüt olamaz. zira karşısındaki djokovic de en az nadal kadar baseline'ı iyi kullanan bir oyuncu.

    bütün bu veriler bize ne diyor peki? ben cevap vereyim sevgili okur, bi sikim demiyor. yarınki maç kesinlikle bütün sonuçlara açık bir maç. bir bakarsınız djokovic almış başını yürümüş 3-0, 3-1 almış maçı bi bakmışsınız sağlık sorunu yaşayıp oyundan düşmüş kaybetmiş olabilir. belki beklentim üzere çok süper bir maçın sonucunda en az bir tie-breakin oynandığı 5 setlik bir müsabaka bile izleyebiliriz. kesin olan iki oyuncunun da son 2 senelik performanslarından çok daha farklı formlara sahip olmaları. tahmin değil de oran vereyim; %50-%50.
  • novak djokovic'in birinciliğini perçinleyeceği maçtır. ayrıca;

    (bkz: #27166672)
  • standart bir receiver ile izlenebilecek bir kanalda yayınının olup olmadığı bilinmeyen maç. eurosport'u uydudan izleyebilemediğimizi düşünmekteyim.
  • nadal severlerin teknik olarak pek umudu olması mümkün olmayan maç. djokovic her şekilde favori.

    tek umut, sporda "any given day" denilen konsept. yani pazar günü nadal çok iyi bir gününde ve djokovic kötü gününde olursa nadal yenebilir. zira nadal'ın "cephanesinde" djokovic'i yaralayabilecek bir silah yok.
  • dananin kuyrugunun kopacagi mac. djokovic'in favori oldugu yorumlarini bir yere kadar anlarim. lakin "nadal, federer karsisinda fizigiyle kazandi, o yuzden genc djokovic karsisinda hic sansi yok" turunden yorumlari ciddiye almiyorum. şu passing shot'i federer'e karsi yapabilen bir adamin finalde de her turlu sansi vardir.
hesabın var mı? giriş yap