• arkadaşlar ben özelde çalışan bir öğretmen olarak tek hayalini kurduğum şey eşimle ve kızımla bir otele tatile gitmek .maaşımla bırakın tatili faturalarımı ödeyemiyorum.gerçekten kendimi geçtim artık ülkem adına o kadar üzülüyorum ki.
    duzeltme : imla
  • 5 kuruşa sarsak hayatımızı guzellestirdigimiz gerçeğini değiştirmez.
  • baştan sona haklı bir tespittir. hep o para denen şeyi icat eden lidyalıların suçudur. parasız olmuyor. ülkenin durumundan dolayı yaşamak için çalışmıyoruz çalışmak için yaşıyoruz adeta. kendimden örnek verirsem, öyle bir alışmışım ki bu düzene çalışmasam rahatsız oluyorum artık. boş kaldığım günler tuhaf oluyorum. rüyalar bile işle ilgili artık.

    edit: şu an baş kaldırıyorum, s....im işi diyorum ve şimdi çıkıyorum. yarın 8 :00 da görüşmek üzere.
  • kapitalizm, liberalizm, neoliberalizm bitti ve postliberalism de bitiyor.

    yolun buradan sonrasına eşeklerle devam edeceğiz. artık para devri bitecek. kredi sistemi gelecek bu yüzden. çünkü sistem pert oldu tüm dünyada.

    roma'da da enflasyon patlayınca millet işi bırakmış. "çalışamak istemeyenleri öldürsek mi acaba?" demişler. yani bunlar geçmişte de yaşandı. yeni bir düzen kuruldu sonra..
  • friedrich nietzsche: ''hayatının üçte ikisini kendisine ayıramayan herkes köledir.'' ve türkiye'de bordro ile çalışanlar ücreti ne kadar çok veya az olursa olsun ücretli kölelerdir. ücretli çalışan sayısı 2021 yılı ocak ayında 12 milyon 589 bin 820 kişi oldu. bu sisteme kayıtlı 12 milyon sgk'lı köleden başka doğru düzgün devlete vergi verende yoktur ve bütün geri kalan kesimler bu insancıkların tepesinden geçinir mahalle bakkalından holding patronuna ve politikacısına kadar.
  • benim ve pek çok insanın satmadığı, ancak yaptıkları tercihlerle ve seçimlerle tüm ülkenin kaderini belirleyen bir sürü insanın sattığı gerçeğidir.
  • edit: arkadaslar, mesaj kutuma hakaret yazacaginiza, azcik enerjinizi gelirlerinizi artirmaya harcayin. ben patron degilim. isciyim. tum gun islak hayaller kurmaya calisaginiza size reel fayda getirmesi icin seytanin avukatligini yaptim. kafanizi kullanin. ofke size hayallerinizi vermez.

    ergenlik ile orta yas krizi arasinda itibar edilen bir tur safsata.

    dostum kafaniza silah mi dayiyorlar? tapeleriniz var da santaj mi yapiyorlar?

    bak bu sistemden cikmak cok basit, resit insanlarsiniz. siktirip gidiyorsun bir dag basina, vahsi hayata gecip avci toplayici olarak yasamaya basliyosun. bak toroslar, kaz daglari falan var. kimsecikler gelip tapu falan da sormaz merak etme. gun bulup yiyorsun, gun bulup avlaniyorsun. gunun sana kaliyor. suan hic siklemeden 5 dakikada yuttugun hamburger var ya, he iste onun koftesindeki et bulabilmen icin tum gun av pesinde kosman lazim ama. yumusacik topugun var ya, cali cirpiya basarken baya canin yanacak. gotunu temizlemek icin de puruzsuz tas toplaman lazim.

    bu begenmediginiz kapitalist sistem olmasaydi, cogunuz ya acliktan ya hastaliktan bu yaslarinizi bile goremeyecektiniz. sikindirik anti kapitalist argumanlarinizi once bi iyice ogrenin, onlara hic deginmek bile istemiyorum.

    bak cok basit, bu kapitalist sistem olmasa acliktan bokunu yersin, denemesi bedava. aha bi suru dag var. siktir git iki gun kal sonra konusalim
  • daha iyi bir fikri olan ya şimdi soylesin ya da sonsuza kadar sussun dediğim hede... her gün şans oyunu mu oynayalım?

    toprak alıp ekip biçmeyi alternatif görenlere de selamımı gönderiyorum...sanırım direkt toprak ağası kontenjanından ise başlamayı hayal ediyorlar... lidyalıları, kapitalizmi suçlayanları da anlamak imkansız.. daha iyi fikriniz mı var? para ve kapitalizmi getirenler marslılar mı? bunu söyleyen emin olun, fırsat ellerine geçse en büyük kapitalist olurlar... bu anlamda düzenden şikayet etmek saçma, daha iyi bir iddianız olmadıkça... buradaki dar kafalilar in aksine, sistem sürekli insan hakları yönünden daha iyiye gidiyor.. ve bunu sağlayanlar da o küfrettiğiniz kaptilalistler..cin ve rusya gibi ülkeler kalsalar robot köleler yetiştirdi...
  • zamanında g.tüne tekmeyi yemiş, eski bir özel banka çalışanı olarak katıldığım önerme. halen çalışan arkadaşlar, akarken doldurmaya bakın. güven olmaz bu .bnelere...
hesabın var mı? giriş yap