• geçenlerde gurbetçi bir çiftin başına gelen olay alman bild gazetesinde kendine yer buldu.

    türkiye'ye götürmek üzere yanlarında 3 milyon euro değerinde 50 kg altın, 500 bin euro da nakit bulunduran gurbetçi çift almanya'da otobanda trafik kontrolüne takıldı.

    paranın kaynağını açıklayamayan çiftin mal varlıklarına el konulduğu gibi çift kara para aklama şüphesiyle tutuklanarak ceza evine gönderildi. biri 60, diğeri 42 yaşında olan türk çiftin 10 yıla varan hapis cezasıyla yargılanması söz konusu.

    https://m.bild.de/…0-euro-in-auto-entdeckt-85935580
  • o kadar paraya sahip olup nasıl bu kadar salak olabiliyorlar dedirtmiştir.
  • kriptoya atsaymış
  • kurulu düzenimizdeki düzen buymuş sanırım
  • belçika'da yasiyorum. esek gibi calisiyorum , maasimin 40% direkt gelir vergisine gidiyor. 14% gibi kdv olarak yine vergiye gidiyor. 6% sabit vergiler desek , maasimin 60% devlete gidiyor. bu adamlar 3.5 milyon euro'nun kaynagini gosteremiyorlar. benim gibi vergi versmis olsalar 2 milyon vergi veriyor olacaklardi.

    helal olsun alman polisine. iyi olmus.
  • bi dönem bu salaklar parayı yeşil sermaye ile türkiyeye götürmeye çalışmıştı, bunların eline vermişlerdi. bu kadar nakiti olan adam almanyada esnaftır, elden iş yapıp beş kuruş vergi ödememiştir. almanlara hediyemiz olsun.
  • muhtemelen gelen milyon kişiden bir tanesi yakalanmıştır. memleketlerinde akrabalarinjm üzerine 250. daireyi ve arsayı alacaklardı oysaki daha.
    almanya doğru düzgün arama yapsa muhtemelen ülkedeki her bir gurbetciyi tutuklamak zorunda kalır.
  • üç beş euro kesinti olacak diye hala böyle paraları kriptoya atmayanları gördükçe deliriyorum.

    zorunlu ekleme: koro halinde kriptoya nasıl atacak. önce o parayı bankaya yatırması gerekiyor diyenler. size buradan cevap vereyim. dm kutum doldu çünkü.

    gerek avrupa'da gerek türkiye'de %1-2 gibi miktara göre komisyon alan şebekelerin varlığı biliniyor. mesela salıyorum frankfurt'ta şebekeye nakit ile gidiyorsun adamlar hemen orada kripto hesabınıza kendi kripto hesaplarından coin aktarıyor siz de orada nakiti adamlara bırakıyorsunuz. sonra coini dolar falan yapabilirsiniz.
  • muhtemelen cash alip report etmedikleri paralardir onlar
    buyuk bi vergi cezasi ile birakilirlar.yalniz paranin terorle alakasi cikarsa islak operler
  • üst edit: arkadaşlar bu iş kontrolden çıktı, siber suçları ve maliyeyi kapıma yollayacaksınız. bunlar yaptığım şeyler değil, yatırım tavsiyesi değil. verin ulan verginizi.

    abicim ebay gibi bir site üzerinden (örnek verdim), ilan koyuyorsun. pul gibi sikimsonik bir şeye 50-100k dolar istiyorsun. sonra kendi ürününü satın alıyorsun türkiye'deki hesabından. böylelikle her iki ülkeye de vergi vermiş oluyorsun. hem de götünü kaşırken legal para aklamış oluyorsun.

    biz mi öğretelim her şeyi amk ya

    edit: sayın hocalarım elbette ince detaylarını yazmıyorum buraya, pasa pasa vergini vereceksin götündeki basuru keserler adamın. ama lütfen gavur bankacılık sistemini anlatmayın bana, arka kapıların hepsi online oyun sistemleri üzerinden kolaylıkla aşılabilir. biraz araştırın bakalım.

    bir edit daha: ya arkadaşlar daha geçen sene tek kullanıcı mobilden diabloya 100.000 dolar yatıran yayıncı var idi. allah aşkına beyinsiz gibi yorum yapıyorsunuz, senin 15-20k aldığın item, karakter vb harcamalarını kim sikine takar. aldığın itemleri de arada döndüreceksin sisteme peyderpey para atacaksın. sonra her 3 alışverişten birinde harcamayı türk hesabından yapacaksın. çıldırttınız amk, sonra türk hesabına aktardigin parayla git hangi sikimsonik siteden ne alıyorsan al, yurtdışı hesabına gelirini aha bunu sattım diye sun, rolex sat kendini sat bana ne yahu. haczedilemez, değer biçilemez malları araştır. sonra yabancı sisteme aktardığını da kesintini ver swift et. mesaj atıp durmayın ya biraz araştırın.
hesabın var mı? giriş yap