• --- spoiler ---

    jack ve liz lemon, jack'in sevgilisi için yüzük bakarlar;

    jack: hi im looking for an engagement ring

    çalışan liz lemon'u süzdükten sonra

    çalışan: are you sure?

    --- spoiler ---
  • 3x20'de steve buscemi'yi de konuk etmiş caanım dizi.
  • şu sıralar televizyonlarda ve bilboardlarda çıkan "garanti yatırım uzmanı" reklamlarındaki doktor tiplemesi resmen dr. spaceman'in aynısı. her gördüğümde gülüyorum.
  • dün gece enfes bi final bölümüyle 3. sezonu kapamıştır. özellikle bölüm sonundaki "he needs a kidney" yardım şarkısı süperdi ki elvis costello'nun şarkının ortasında "listen, when someone starts talking in the middle of a song, you know it's serious." diyerekten konuşmaya başlaması da şarkının zirvesiydi heralde.
  • türkiye'de ki yabancı dizi furyasından nasibini alamamış (ki cnbc-e de yer almaması önemli bi sebep) son dönemlerin en başarılı komedi dizilerinden.

    liz lemon rolünde tina fey ve jack donaghy rolünde alec baldwin diziyi sırtlayan isimler. bi kaç sezon sonra türkite tv lerinde gösterilmeye başlandığında ya da daha fazla emmy aldığında (ki yeteri kadar aldılar aslında ama) insanlar oturup 4-5 sezonu bir çırpıda izleyecek ve burası yüzlerce entry ile dolacak eminim.

    az önce izlediğim bölümden (3x18) eğlenceli bi sahne:

    --- spoiler ---
    şöhret için her şeyi yapabilecek olan jenna maroney bir filmde janis joplin i canlandıracaktır (ancak telif haklarını alamazlar ve filmin adı janie jimplin olur ama o başka bi entry konusu) bu arada yanlışlıkla jenna maroney in öldüğü haberi yayılır. patronu jack donaghy nin aklına yine mükemmel bi fikir gelir. tupac taktiği uygulanacaktır. (bkz: tupac shakur) ( tupac öldürülmeden önce sıradan bi rap şarkıcısı olup, öldürüldükten sonra zenciler tarafından ırkı yüzünden öldürüldüğü düşünülmüş, baş tacı edilmiş ve ölümünden sonra çok daha meşhur olup çok daha fazla albüm satmıştır.)

    jack donaghy fikrini sunar:
    -jenna i wanna tupac you.
    jenna cevap verir.
    -fine. but i have to pee first.
    --- spoiler ---
  • tina fey'in tupac shakur'a fena taktığını gördüğümüz dizidir. sezonunu ve episode numarasını hatırlayamadığım ismi the source awards olan bölümde hem deathrow records'dan hem de 2pac'dan dem vurmuştur.

    --- spoiler ---

    bu bölümde suge knight'ın deathrow records'un nasıl aldığından bahsetmiştir tracy jordan (bkz: #3419557). ve bu eylem sırasında suge knight'a yardım eden prodüktör rolünde ise ll cool j'i görüyoruz ki kendisinin bu bölümdeki ismi ridikolous'tu. ridikolous the source awards'ın prodüktörüydü bu bölümde, tracy jordan'ın bir partisine giremediği için tracy jordan için bir ölüm tehditi oluşturuyordu. jack donaghy ise kendi şahsi çıkarları ve tracy'i bu durumdan kurtarmak için the source awards'ı sunması için tracy'i zorluyordu.

    --- spoiler ---

    daha fazla spoil vermeden hemen bitireyim. muhteşem bir bölümdü bağıra bağıra güldüğümü hatırlarım.

    dizi zaten muhteşem. geç bulduk, erken bitiriyoruz. yazın dizi kıtlığına gireceğiz yetkililer endişeli.
  • ilk iki sezonu, tgs programının ekibi üzerinde yoğunlaşıp hemen hemen bütün karakterlere ağırlık verirken, üçüncü sezonda sadece liz lemon'un ilişkileri üzerine yoğunlaşıp baymaya başlamış olan dizi. öyle ki ilk bir kaç bölüm dışında koskoca 3. sezonda frank, toofer, pete, cerie gibi karakterleri göremedik bile neredeyse, keşke hep ilk başladığı gibi devam ettirebilseydi, yine de 4. sezonu sabırsızlıkla bekliyoruz efenim.
  • 4. sezon prömiyeri 15 ekim'de yayınlanacak.
  • --- spoiler ---
    jack in eski eşi bianca nin liz lemon u patakladığı, saçını çekip elbisesini düşürdüğü sahne bu dizinin zirvesidir
    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---
    tracy jordan, hayatındaki iki tutkusu; porno ve video oyununu birleştirip, piyasaya sürmek istemekte, bunu başarmak için yoğun bi şekilde çalışmaktadır. yıllarını bu işe vermiş frank ise oldukça kıskanmaktadır tracy nin bu konudaki yeteneğini ancak bunu beceremeyeceğini söyler tracy ye defalarca. en sonunda şöyle şahane bi diyalogla biter sahne.

    tracy jordan: my genius will not be denied. i'm like mozart. and you're like that guy who was always jealous of mozart.
    frank rossitano: salieri?
    tracy jordan: no thank you. i already ate.

    *
    tj= dehamı reddedemezsin. ben mozart gibiyim. sense şu mozart ı devamlı kıskanan adama benziyorsun.
    fr=salieri?
    tj=saol, tokum.
    *

    bonus:
    (bkz: antonio salieri)
    (bkz: salieri kompleksi)
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap