• 2014 nisan - mayıs aylarında raflara düşen son toto konser albümü. büyük bas insanı mike porcaro'nun yakalandığı umutsuz hastalık dolayısı ile onu anmak ve gelirini ailesine bağışlamak adına tekrardan bir araya gelen grubun belki de son yıllardaki en dolu konser albümü. falling in between live'da orjinal kadrodan çok grup üyesinin yer almaması sonucu daha çok steve lukather show'a dönüşen düzenlemeler gene elden geçirilmiş ve en leziz halini almış diyebiliriz. bir kez daha david paich'in ne kadar önemli bir müzik adamı olduğunu görüyoruz. vakti zamanında grubun en güzel bestelerinin gizli kahramanı olan steve porcaro'yu grubun içinde görmek ayrı bir keyif. bass gitarda mike porcaro yokluğunda hep büyük müzisyenlerle çalışan gruba bu turnede nathan east eşlik etmiş. vokallerde ise büyük bir değişim söz konusu. 1998 yılında gruba tekrardan geri dönüş yapan bobby kimball'ın yerine bu kez gene 80'li yılların ortasından 90'lara kadar vokallerde yer alan joseph williams geçmiş. albüm ilk dinlenildiğinde biraz yadırganan bu duruma sonrasında alışıyorsunuz. bu yadırgama durumu özellikle orjinalini başka vokalistin söylediği parçalarda geçerli ancak vokal ve geri vokal konusunda zaten oldukça yetenekli olan toto bu işin üstesinden çok iyi geliyor.
    seçilen parçalarda ise daha çok eski parçalara önem verilmiş. her konserde georgy porgy'yi dinlemek ayrı bir keyif iken albümde maalesef bu zevkten mahrum kalıyoruz. fakat parçalar o kadar eğlenceli bir şekilde düzenlenmiş ki dinlerken grubun 35 senedir hala nasıl turkiye'ye gelmediğini düşünüyorsunuz. kısa bir medley'den sonra unreleased parçaları goin' home ile coşmaya başlayan grup sonrasında hydra ve st. george and the dragon ile gençlik günlerindeki performanslarını sergiliyor. ı'll be over you çok güzel bir beste olmasının dışında duygu yüklü ve harika bir steve lukather solosu barındırıyor. ıt's a feelin' konserin büyük sürprizlerinden biri; joseph williams ve steve porcaro çok leziz bir iş çıkartmışlar. rosanna gene büyük bir çoşku ile çalınıyor ve dinleniyor. wings of time bir çok toto hastası için ayrı bir yere sahiptir. grup elemanlarının ayrı ayrı soloları yok fakat her parçada tüm müzisyenler ayrı ayrı döktürecek düzenlemeyi yapmışlar. bu parçanın da sonunda yaklaşık 3 dakikalık tarifsiz bir steve lukather solosu var ki, bu adam yaşlandıkça daha güzel çalmaya başlıyor diyorsunuz.
    falling ın between, belki de bobby kimball'ın en çok arandığı parça. ı won't hold you back reklama ihtiyacı olmayan bir parça ve gene eşsiz bir şekilde yorumlanıyor. pamela ile "hoşgeldin joseph williams" diyoruz. 99 ve the muse hem akustik ağırlıklı hem de david paich ruhunu çok güzel yansıtan parçalar. white sister'ı da bu listeye koyabiliriz. better world grubun performans açısından tavan yaptığı bestelerden biri. africa, nathan east'in ön plana çıktığı güzel bir düzenleme olmuş. how many times'ı canlı dinlemek çok keyifli. stop loving you hem vokaller hem de kendi projeleri doğrultusunda grupla yollarını her daim bağlı kalmak kaydıyla ayıran simon phillips'in güzel solosu ile 7 dakikayı buluyor. hold the line, bir toto konserinin olmazsa olmazı, ardından gelen home of the brave ise kapanış için en güzel tercih. 35 senenin ardından grup elemanlarının içindeki çoşkuyu sadece dinleyerek hissedebilmek ayrı bir zevk. bunu günümüz gruplarında artık göremez olduk -ki grup bunu belli bir amaç adına yapıyor olsa bile bundan hala keyif aldıklarını hissedebilmek, onların hala ne kadar büyük sanatçılar olduklarını kanıtlar nitelikte..
hesabın var mı? giriş yap