• ağustos 2018'de askere gidecek olan sözlük yazarlarıdır
  • benden 19 dönem sonra askere gidecek yazarlardır.
  • 370 b grubu olarak çıkışımıza denk gelecek dönem sanırım heralde bilmiyorum
  • içerisinde bulunduğum yazarlar kümesi. *
  • başlığı görünce ''vay beee 372'lere kadar geldi mi?'' dedim kendi kendime. sonra da 5 yıl kadar geri gittim. 351 kd olarak askerliğini yapmış bir abiniz-kardeşiniz olarak 2013 yılının bu günlerinde bende sizlerin şuan yaşadığı heyecanın aynısını yaşamaktaydım. kafamda bir sürü soru işareti vardı. nasıl olacak? nasıl geçecek? nasıl bitecek? vs vs.

    inanın bana kafanıza takılan ya da sizi strese sokan ne kadar şey varsa, tsk'nın kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren birer birer hallolacak hepsi. hem de kendi kendine. farz edin ki bu bir bilgisayar oyunu ve bir sürü levellar var. işte siz bu aşamaları geçtikçe bir level atlamış olacaksınız.

    bunun dışında kısa dönem askerliği 157 gün üzerinden yapan son celp bizdik. bu açıdan biraz ballıydık sanırım :) çünkü bizden sonra süre 12-13 gün daha uzadı bildiğim kadarıyla. hee diyeceksiniz ki, biz 157'yi bir bitirelim de, o 13 gün de bir şekilde geçer :)

    bazen bunalacaksınız, bazen çok sıkılacaksınız, hatta gün gelecek isyan edeceksiniz... ama sonunda bitecek. içindeyken belki biraz uzun gibi gelecek ama dışarı çıktıktan sonra ''ne çabuk geldi geçti.'' diyeceksiniz. sivil hayata yeniden adapte olmanız da maksimum 1 hafta sürecek. sonra bir bakacaksınız ki aradan yıllar geçmiş. gözünüzün önüne gelen fotoğraflardaki bir çok komutanın ya da arkadaşınızın isimlerini hatırlamakta bile zorlanacaksınız hatta.

    neyse biraz uzattım farkındayım. kendimi sizlerin yerine koydum da bir an. 5 yıl önce yaşadıklarım canlandı zihnimde. sözün özü; canınızı fazla sıkmayın, kafaya da çok takmayın. en önemlisi de askerliğiniz süresince yaşayacağınız olaylarda sakın ama sakın mantık aramayın. mantık aradığınız an işin içinden çıkamazsınız çünkü :) sadece şuna odaklanın: en iyisi de en kötüsü de bir şekilde bitecek. unutmayın, oradaki günleriniz sayılı. nasıl ki sizi 1 gün erken dahi bırakmayacaklarsa, gününüz dolduğu andan itibaren kendi rızanızla 1 gün fazladan askerlik yapmak isteseniz bile bunu kesinlikle kabul etmeyeceklerdir :) hepinize hayırlı tezkereler şimdiden...
  • (bkz: hi guyz)
  • adettendir (bkz: ben mi yapayım)
  • adettendir (bkz: benimle mi bot bağladın)

    sağ salim gidin gelin.
  • 14 nisanda yüksek lisans tecilimi bozdurup başvurdum arkadaşlar 20 temmuz da belli olacak dediler bakalım hayırlısı gitmeden bir grup kurup tanışalım arkadaşlar yalnız kalmayız ilk günden saygılar sevgiler.
  • mart ayında mayıs celbine yazılmayı ümit ederek muayene için gittiğim askerlik şubesinde geç kaldığımı öğrenerek katıldığım grup.
    ilk başta kendime kızmıştım geç kaldığım için ama iyiki de ağustosa kalmışım. ramazan bayramı belki kurban bayramında da evde olacağım.
    tüm arkadaşlara hayırlı teskereler.
hesabın var mı? giriş yap