• yasama yılı başlangıcı ile sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi paylaşanlara 1 ile 3 yıl hapis cezası verilmesini öngören ve yarın meclis gündemine taşınacak tekliftir.

    aynı zamanda sosyal ağ sağlayıcılara mahkeme ya da savcılıklardan btk aracılığı ile bant genişliği daraltılması, reklam yasakları gibi yaptırımları gündeme getiriyor.

    bu yasa teklif ile oldukça ses getiren bazı gelişmeler ( iddialar ) yaşandı; örneğin, sansür yasası olduğu, medyanın susmasını sağlamaya yönelik bir girişim olduğu.

    yasanın teklifinin 29. maddesi önemli; sosyal medyada endişe, korku, panik yaratmak amacıyla, gerçeğe aykırı bilgi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayma suçu.

    bahsettiğim 1 ile 3 yıl arası hapis cezası bu madde ile uygulanacak gibi görünüyor.

    edit: "@ipli jeton" isimli arkadaşımız eklemem gerektiğini düşündüğüm bir bilgi iletti "teşekkür ederim"; yasa teklifi tbmm tatile girmeden önce verilmişti. şimdi gündeme giriyor. tbmm web sitesinde yeni teklifler arasında niye yok diyenler için bu detayı söylemek lazım.
  • bu yasalar adaleti değil adaletsizliği getirecek sansür yasalarıdır.
    troller yine istediği gibi dezenformasyonu yapar onlara bu yasa uygulanmaz. fakat iktidar, hoşuna gitmeyen herkesi bu yasa ile susturur.

    bu yasa seçim öncesi sosyal medyaya sansür yasasıdır.
  • o yasa tam uygulanırsa kimlerin sıkıntıya gireceği konusunda herkesin bir intibası olacağını düşündüğüm teklif. umarım kabul edilirse, seneye geçmişe doğru da işler.
  • seçimlere kadar iktidarın istediği gibi yalan yanlış propaganda yapmasını sağlayıp, muhalefetin sesini kısmaya yarayacak bir yasa gibi geliyor kulağa.

    meclisten geçecek mi kanunlaşacak mı herhangi bir fikrim yok. iyi niyetle hazırlanmadığına yüzde yüz eminim.
  • kimsenin sesi çıkmadığına, hiç gündemde olmadığına göre muhtemelen etkisi çok büyük olacak, her şeye sansür getirecek, doğruyu ve yanlışı makam sahiplerinin belirlemesini mümkün kılacak olan yasadır.
    hep böyle oldu çünkü. çaktırmadan geçirilen hemen hemen her yasa hayatlarımızı daha çok etkilemiştir demek mümkündür.
  • yasayı onaylayacak kişilerin hepsinin tutuklanmasına neden olacak tekliftir. fahrettin ile başla, diğer fahrettin, haşmetlimiz, kel aynak vs. derken memlekette siyasetçi kalmaz...
  • - enflasyon %180
    - vurun kellesini gerçeğe aykırı bilgi paylaştı

    olay budur.
  • acaba a haber 'i de kapsıyor mu bu yasa?
  • seçim dönemi hazırlıkları diye okudum satır arasını...
  • neyin suç teşkil ettiğine kim karar verecek peki?

    akp demeyin sakın, akp günlerdir açılım sikinde serbest kalan pkklı orospuyu "chp salınmasını sağladı" diye algı yapıyor. bu bal gibi sosyal medyayı düzenliyoruz ayağına vatandaşı susturma yasası işte. misal enflasyon yükselecek, ama eğer hükümet düşüyor dediyse, sen kalkıp yükseldiğini dahi iddia edemeyeceksin, edersen de yargılanacaksın. e tamam işte sonunda iktidar tüm ülkeyi susturmanın yolunu buldu demektir bu abi.

    bunun adı ben ne dersem o yasasıdır, dezenformasyon yasası değil kardo hiç eğip bükmeyin.

    welcome to the democratic people's republic of korea
hesabın var mı? giriş yap