• 2 haftadır beklenilen üzre gerçekleşmiştir. 4.84 civarı girenler için şimdiden %8-9 kar bıraktı. endeks böyle gittiği sürece fiyata daha etkisi olur. zaten endişe bankaların bu hisseleri satacağı yönündeydi, bu bankaların da spv’ye katılacak olması olumlu fiyatlandı.

    önümüzdeki çeyreklerde faizler yüzünden karlılıkları düşecek bankaların alternatif gelir modellerine yöneldiklerini düşünebiliriz. yatırım bankacılığı da düşük faiz ortamında işleyen bir şey olsa da bankalarımızın yeterli finansmana sahip olduğunu düşünüyorum, özellikle hisselerin 2 cent civarında olması şirket satın alımları için uygun ortamı oluşturuyor. 25 30 kredi maliyetlerinin olduğu ortamda batık kredilerle uğraşacağına şirket alımlarına yönelmek bankalar açısından daha karlı olabilir.
  • türk telekomun millileşmesi olarak da görülebilir. gerçi akbank ve garantide yabancı ortak var. olabildiğince millileşme diyelim.

    edit: çok bilen suserlar hemen damlamış. bankalar hisseleri hemen ve yok pahasına elden çıkarmak isteselerdi, spv oluşturmazlardı. kim ne kadar kredi verdiyse karşılığında o kadar hisseye çöker ve tez zamanda satardı. ama bu "he millileşti he" diyen sığır spv nedir niye oluşturulur bilmediğinden böyle hatalara düşebiliyor. bu kadar çok bilme suser kardeş.

    bankalar elbette bu hisseleri ilerleyen zamanda elden çıkartmak isteyecektir. fakat piyasada buna yönelik bir talebin yakın zamanda oluşmayacağını farketmiş olmalılar ki, spv ile işletmeye yönelmişler.
  • uzun zamandır açık açık söylenendi. olması hayırlı oldu. telekom personelini azaltmaları anlamsızca kemer sıkma politikası yaratmaları bir işe yaramadı. zaten yaramazdı da. sonuç olarak yine yabancı ortakları var olsa da türk temelli kurumlara geçti yönetim.
  • önce aycell ve aria birleşti avea oldu sonra ttnet ve avea birleşti turk telekom oldu yetmedi şimdi de bankalara devredilecekmiş.
  • her aramaya eft ücreti almasınlar!
  • daha geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde hukuki zemini oluşturulan olayın gerçekleştirilmesidir.

    ilgili düzenleme için bkz
  • yalın internet ile halktan gasp edilen para kaba bir hesapla aylık 15 tl'den son 10 senede 30 milyar dolar.

    ttnetin diğer gelirlerini yazmadım bak. isterseniz diğer gelirlerinin tamamı işletim ve yatırım masrafı olsun. senede 3 milyar dolara tekabül eder bu gelir. telekom 5-6 milyar dolara satıldı. o zamanın behrinde bir senelik karına denk geliyordu.

    çiller 94 yılında 40 milyar dolara satacaktı mümtaz soysal iptal ettirdi. sonra erdoğangiller 5-6' ya sattı.

    düşünün dönen dolabı.

    bankaların alması iyi olur en azından para burada kalır
  • ceo'nun 1 ay öncesinden 600 binlik, yönetimdeki diğer kişilerin 200 300 bin'lik hisse alması zaten bu primin ip uçlarını vermişti. ceo 1 ayda 50 kağıt kar etmiş şimdiden.
  • 80 milyonun hakki olan,payi olan milyarlarca dolarlik sirket bikac yüz kisi tarafindan cukkalanmis,elin yabancisina peskes cekilmis,degerinin cok altina satilip yok edilmistir.bu da böyle bir hikayedir.
  • aslında türk telekom'un özelleştirme hikayesi türkiye cumhuriyetinin gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcılık hikayesidir. alenen türkiye devleti dolandırılmış ve paraları iç edilmiştir. buradan normalde yüce divan'lık bir yargılama çıkması lazım ama artık işin ucu kimlere dokunuyorsa en ufak bir soruşturma dahi yok.
hesabın var mı? giriş yap