• rezalet gibi rezalettir.
  • çünkü o pozisyonda çok uzun süre durmak istemeyeceğini biliyorlar.
    bir çok devlet işinde bu tarz durumlar olabiliyor. üniversite mezunu gidip yer silmek istemiyor ama geçici olarak oraya kapak atma peşinde koşuyor.

    işe ihtiyacı olan lise mezunları için ayrılmış kadroya başvurmayın bir zahmet. okuduğunuz bölüm ile ilgili kadro açılmıyorsa birazcık aynaya bakın. neden bu bölümü okudum diye düşünün. devlet her bölümü istihdam etmiyor ve bu yıllardır böyle. tercih zamanları kurduğunubz hayaller ile hayat farklı çıkınca sağa sola atıp tutmak kolay.

    ingilizce öğretmenleri 66 puanla atanmış.

    geçen atamada meteoroloji mühendisliği için 2 kadroya tercih bile yapılmadı. boş kaldı yani 5 bin lira maaşlı kadro.

    edit: makine mühendisiyim. keşke iktisat -işletme okusaydım diyorum. iktisat mezunu isen kır kıçını 4-5 ay kpss çalış. al 90 puan, krallar gibi memuriyetini yap. mühendislerin kpss macerası herkese göre çok daha zorlu oluyor. 95 üzeri alamadıkça istediğin şehire atanamıyorsun. 90 altında kalırsan atanman imkansız. iibf mezunları ise 85 puana kadar atanabiliyor ki 90-85 arası yığılma o kadar fazla ki, 90 -95 arasında 2 bin kişi varsa, 90-85 arasında 20 bin kişi oluyor. 13-14 yıllık denizci isen siktir git müfettiş kadrolarına falan başvur. ne uğraşıyorsun garibanın işiyle, ekmeğiyle. ilk fırsatta bırakıp kaçacağınız kadrolarla insanların hayatına mani olmayın.

    şu anda çaresizlikten belki de sağlıklı düşünemiyorsun ama durum bu. o pozisyona gelecek kişinin oradan emekli olması isteniyor. üniversite mezununun orada ne işi var gözüyle bakılır doğal olarak. almasaydın o diplomayı, ha aldıysan eğer kafanı çalıştır gir kpss'ye.
  • alınacak kişilere göre özel kriter belirlenmiş işte, sen neden arada parazit yapıyorsun? rezalet değil, yeni turkiye'de siradanlasmis, kaniksanmis durumdur.
  • bir kamu çalışanı olarak rezaletlik bir tarafını göremediğim durumdur.

    bize de mesela indir kaldır yapacak hiç bir niteliği olmayan eleman lazım. meslek lisesi mezunu olsun diyoruz. mobilya söküp takacak arada da. şimdi gidip ağaçişleri endüstri mühendisi mi alalım?

    buna benzer bir çok durumla karşılaşıyoruz. adam lise mezunu tekniker olarak girmiş. gidip uzaktan eğitimle tacikistanın bilmemne üniversitesinden diploma alıyor. sonra gelip "ben de mühendisim ben niye bu işi yapıyorum aq" diyip arıza çıkarıyor. iki gram tanıdığı varsa da gidip müdür oluyor.

    ha buraya girecek olanlar da tabii ki gençlik kollarının yağız delikanlıları olup oralardan başka yerlere sıçramaya çalışacak belki ama, içinden 5 tane bile çalışan eleman denk gelse o da bir şey.

    edit: badem bıyıklı olup olmadığım konusunda yorum yapmıyorum ancak, başvurusu kabul edilip mülakatta elenmeyi daha mantıklı bulan kişi de ne biliyim bi garip geldi bana.
    adam demiş işte kardeş almayacağız lisans mezununu başvurma boşuna diye. yok ben başvurayım da siz mülakatta eleyin illa diyor. değişik.
  • maalesef bu gibi durumlarla daha önce bende karşılaşmış ve dumur olmuş biri olarak söylüyorum ki evet, maalesef bu ülkede okumak suç kardeşim. okuma yazma bilmeyen yada iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayan kişilerin milletvekili olduğu bir ülkede okul okudun diye içeri atmadıklarına dua etmek lazım.
hesabın var mı? giriş yap