• türkiye'nin yıllardır övündüğü aile kavramının hızlı bir şekilde yok olması.

    10 yıla kalmaz, evlilik dünyanın geri kalanında olduğu gibi özgürlüğe darbe olarak adlandırılmaya başlanacak. bunun sebebi akp falan değil, bunun yegane sebebi insanların farklılaşma çabasından başka bir şey değil.
  • aile kurmayı, çocuk doğurmayı çok iyi bir bok zanneden tiplerin yadırgadığıdır. sokaktaki kedi köpek de aile kuruyor, onların da dişileri doğuruyor.

    zaten tam da bu "aman da aile dağılmasın, yuva dağılmasın" zihniyeti yüzünden kadına şiddet ya da çocuğa şiddet olayları yaşanıyor. kadının ya da çocuğun hayatının zehir olmasındansa dağılsın o yuva, hiç sorun değil. sadece doğurmakla anne olunmadığı gibi sadece sperm vermekle baba da olunmaz.
  • orta sinifa mensup, kanunlara saygili, egitimli, iyi kotu bir kariyeri olan aile terbiyesi almis uslu cocuklarin hayatini karartmaktan baska bir seye yaramayan uygulama. kotu niyetli birinin yalan beyaniyla bir anda butun hayatlari duzeltilemeyecek sekilde altust oluyor. yasanin asil hedefi olan barbarlar zaten kanun nizam umursamadan dovuyor, katlediyor. zenginlerin de parasi var, bir sekilde hallediyorlar. cok zengin ve cok guclu bir kodamanin simarik evladi karisini dove dove komaya soktugunda medyada haber bile olmuyor.

    velhasil, cok fakir yahut cok zengin degilseniz evliligi tavsiye etmem. hayatiniz sikilir.

    edit: kadina siddet insanlik ve hatta hayvanlik disidir. hayvanlar bile esine siddet uygulamaz. maksadim su: evlilik, ilkel bir kurumdur. cagdas insanin altindan kalkamayacagi yahut bir anlik hevesle kabul etse dahi zaman icinde "yan cizecegi" ekonomik ve sosyal yukler, fedakarliklar ister.
  • eşinin ya da aynı evde ikamet eden bir kadının şikayeti üzerine evden uzaklaştırılan "aile" babalarının yaşadığı durumdur.

    haber başlığına bak "eşlerin arasına kara kedi gibi sokulan kanun" !
    doğru bu kanunun uygulanması, üçüncü kişiler tarafından talep ediliyor ya zaten! gelinini damadını sevmeyen kaynanalar, ara bozmak isteyen insanlar mahkemeye başvurup koruma kararı alıyorlar çünkü...

    ya cahilsiniz bu kanunu kimlerin kullandığını görmüyor/bilmiyor basına yansıyan hakkı yenilen mağdurları gördüğünüz için feveran ediyorsunuz

    ya da kötü niyetlisiniz.

    ama ekseriyetle birincisisiniz.

    bu ülkede bir şiddet sorunu var. sadece kadına şiddet demiyorum fiziksel şiddet de demiyorum. herkese yönelen genel bir şiddet sorunu var. bu defalarca yazıldı, çizildi. ancak hem fizyolojik özellikler hem kültürel bazı ögelerden dolayı kadınlar bu şiddetin daha çok mağduru oluyorlar. bu da çokça yazıldı, çizildi. esas yapılması gereken şey tabi ki eğitim, ders kitaplarına koyma falan değil. bir devlet politikası olarak şiddeti azaltma, vatandaşı şiddete yönlendirmeme. biz bunu mu yapıyoruz, hayır? alacağı olan adam alacağını tahsil edemiyor, tehdit edilen adam savcıya başvurduğunda efektif dönüş alamıyor. bu böyle uzar gider.

    kadına şiddetin engellenmesinin ana yolu tabiki yargı olmamalı. ama geldiğimiz nokta bu.

    bununla beraber anlamayana davul zurna az ama defalarca söylendiği gibi "kadın beyanı esastır" kadının söylediğine göre hüküm verelim değil; bu kadın bir şeyler dedi hadi onu araştıralım demektir.

    yazdıkça adliye geliyor aklıma sinirleniyorum. bu hükümetin, baskıyla da olsa, yaptığı en doğru işlerden biridir.
  • peki koruma talep edip de talebi yerine getirilmeyen kadınların da beyanı esas mı acaba?

    gerçekten tacize, tecavüze uğrayan ve delilleri karartılan kadınların kadınların beyanı esas mı?

    gerçekten "eşinden" dayak yiyen, ölümle tehdit edilen, çocuğunun önünde gırtlağına bıçak dayanan kadının beyanı?
  • sanırsın her şey güllük gülistanlık da adamları bir gece ansızın evden attılar. ne oldu da uzaklaştırma aldı bu kısımla ilgilenin bence. ha diyelim kadın yalan beyan verdi, adamın onu istemeyen kadınla ne işi var iyi olmuş işte gitsin yoluna baksın.
    ama yok hepsi tanrı, hayatı veren de alan da onlar. biz ne konuşuyoruz kimiz ki.
  • eşlerin arasına kara kedi gibi sokulan kanun 6284 sayesinde hayattayım. o adamlar aile babası olsa uzaklaştırma kararı çıkarttırmaz o kadar kadın. kadınların canına nasıl tak ettiyse uzaklaştırma kararı aldırmışlar. kara cahil, yobaz gevşekler sizi kadın şiddete maruz kalınca ne yapsın?
  • serserilige devam ederken babalık da yapamazsınız.
  • aralarında belki haksızlıkla suçlanmış olanlarda vardır, varsa tenzih ederim; ama geneli aile babası olamadığı için bu cezayı alıyor zaten, dert etmeyin.
  • babamı uzaklaştırmadılar, beni uzaklaştırmadılar, arkadaşlarımı uzaklaştırmadılar. paşa paşa sorunsuz boşanan arkadaşlarım oldu. demekki eşler bir sorun olmadan uzaklaştırma kararı aldırmıyor. boşa kadınlara bok atmayın. herkes türk erkeğinin ne mal olduğunu biliyor, kendimizi kandırmayalım.
hesabın var mı? giriş yap